![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nie wiem skąd nagle histeryczne wypowiedzi - to co napisałam to opisanie sytuacji jaka istnieje, bez nawoływania do stawiania kos na sztorc. Rona pisała o zmianie systemu, ja o budowaniu świadomości- obie rzeczy nie stoją do siebie w opozycji, nie wykluczają się. To dwa jakieś wyjścia z sytuacji- ani na już ani za chwilę ani nawet jedyne.. To są procesy długotrwałe. W najśmielszych marzeniach nie spodziewałabym się dyskusji na temat czy mordownia jest ok czy nie... i wybacz, ale w takowej brać udziału nie będę. Podkreślam, dla mnie morzenie psów głodem, trzymanie ich w małych, zasyfiałych klatkach jest znęcaniem się nad zwierzętami i nie ma dla mnie znaczenia czy pies z takiego miejsca będzie championem świata i galaktyki...bo w ogóle jego własciciel nie powinien miec prawa do posiadania psów, nie tylko ich wystawiania i zarabiania na nich. Powtarzam jeszcze raz, co wcześniej napisałam: jeśli powstal temat "jak wybrać hodowlę, szczeniaka" to oprócz listy wad i zalet hodowli na jakim takim poziomie, powinno sie wspomniec, że istnieje mozliwośc trafienia na zwyrodnialca, który bez mrugnięcia okiem weźmie kasę ale nie przeznaczy jej na umierającego w gnoju, za stodołą :"gorszego " psa.. i dla mnie kompletrnie amoralne jest uznawanie kogos takiego za "hodowcę". Nie muszę pikietowac pod brama takiej mordowni ale jesli mam możliwość uświadomić komuś, że takie miejsca istnieją- to zawsze to zrobię. I jesli choc jedna osoba, zrezygnuje z checi zakupu szczeniaka u takiego potwora- to będę bardzo zadowolona.. Bo w taki sposób działa uświadamianie.
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 10-12-2008 at 18:41. Reason: literówki |
|
![]() |
![]() |
|
|