![]() |
![]() |
|
Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Milý Romane, jak a komu jsem kdy pomohl a nepomohl určitě nenechám na hodnocení Tobě. Jinak pokud sis sem přišel léčit nějaké své antipatie ke mně, tak jsi skutečně na špatné adrese. A to je vše, co k tomu píši, protože diskuze tímhle směrem tady skutečně nemá místo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Milý Pavle, hodnotím jen tvoje psaní tady na foru a nikdo nemluvil o tom, komu jsi kdy náhodou pomohl. Spíš mi šlo o to, kolik lidí tu zbytečně shazuješ, protože jen Ty jsi ten nejlepší. Nepíšu, abych si něco léčil, to nějak nepotřebuju, ale možná bys potřeboval léčit ty.
![]() Ber to tak, že takto působíš na člověka, který je to nový. Tato zpráva má čistě informační charakter, prosím neodepisujte. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
To mellorn: Baltovi je aktuálně 8 měsíců a je to příšerná potvora
![]() To all: No, mám pár známých u psovodů, ale armádních, ale ještě jsem neslyšela o psech neurotických nebo agresivních ve službě. Podle mého názoru je ale dost dobře možné, že se to může stát a že tací jedinci ve službě jsou. Podle mě jde i o to, jaký pes komu vyhovuje (ano,znám lidi, kterým víc vyhovuje takový pes, aniž by to používali proti někomu, či něčemu, mě osobně se to nelíbí, ale je to tak) a jak kdo svého psa zvládá. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Jako SUP ovšem nebyli používáni jen ČSV, ale i jiná plemena či kříženci jiných plemen. Konkrétně u bratislavské brigády prý bylo od signální stěny místy jen nějakých 50m k řece. ČSV tam byli takto využíváni pro svoji rychlost - než by se NO rozkoukal a doběhl k "narušiteli hranice", tak ten už by byl nejspíš v půlce Dunaje (nic proti NO, ale ČSV je prostě celkově rychlejší - jak jeho reakce, tak rychlost jako taková). Já to nepamatuju, ale ptal jsem se lidí co to pamatují. Každopádně je to o využití (zneužití) vlastností určitého plemene psů tehdejším systémem. Tudíž to, že byli mimo jiných i ČSV takto využíváni, není vina jejich, ale tehdejšího systému. Oni si to sami nevybrali - byli tak vedeni a naučeni lidmi. Pes nerozlišuje jestli to co dělá je dobré nebo špatné, aspoň ne v lidském slova smyslu. To mělo zaznít hned v první reportáži - pak by nebylo proti ní co říct (až na ty NO místo ČSV). Bohužel to zaznělo až v té druhé, ale aspoň že to vůbec zaznělo.
Karel Last edited by alexa; 11-12-2008 at 11:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Aj keď možno nechtiac, ale reportér spojil dve plemená, ktoré majú veľa spoločného, ako väčšina pracovných plemien. Veď podobnú temnú minulosť má aj „NO“ – stačí 20. storočie, II.svetová vojna – nemecká armáda, strážne oddiely, koncentračné tábory, trestné oddiely, červená armáda – gulagy, udržiavanie poriadku, vlastní psi a kríženci, slovenská kolektivizácia ...... Bolo to najrozšírenejšie pracovné plemeno v Európe a kolóniách, tak pracovalo. Psi tu boli zneužití, a títo majú na svedomí podstatne viac ľudských obetí ako ČSV. Nie je dôležité, či to pes robil „samostatne“, alebo spoločne so svojim psovodom, ani či pes len zadržal a dorazil psovod. To sú argumenty, ktoré často zaberú pri „obhajobe“ čsv.
![]() |
![]() |
#6 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Koneckonců, ani Německého ovčáka dlouhou dobu nechtěli uznat jako plemeno. I to máme z historie společné.
A to, že má na svědomí hodně útoků na lidi, je tím, že jich je prostě hodně (Německých ovčáků). Procentuelně má údajně na triku nejvíc útoků jezevčík ... takový sympatický malý pejsek... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
jak už jsem psala výše tak jezevčíci spolu s kokrama v pokousání vedou.mě teda nejsou sympatičtí ani náhodou.Moc štěkají.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Trosku OT ale aj tak. Bavil som sa s niekolkymi ludmi co mali nieco do cinenia s hranicami a to hlavne v casoch normalizacie (PSaci po revolucii ani nevedeli co je to CSV) a z niektorych faktov tu uverejnenych boli mierne povedane prekvapeny. S CSVeckami sa stretli prakticky vsetci ale nikto nevie o nejakom masovejsom nasadeni - skor sa jednalo o nejake experimenty riedene a kontrolovane "zhora" ktore ale neboli velmi uspesne a vlastne preto PS od vlciakov upustila. Islo vraj hlavne o to ze SCVecku nevyhovoval "zivotny styl" sluzobneho psa na hranici (kotce, poplachy - NO pri poplachu skakali v kotcoch jak klokany a po vypusteni skakali aj psovodom po hlavach zatial co CSV boli z toho bordelu zjavne stresovane, striedanie psovodov a tak pod.) a tiez sa nehodili na zadrziavanie lebo do priameho stretu sa pustali len na dorazny povel aj to nie sposobom NO - drzim a nepustim nech sa deje cokolvek ale sposobom kusnem odskocim, kusnem z druhej strany a zase odskocim (z toho mali najvacsiu hrozu figuranti na vycviku). Ale zevraj to boli vynikajuci stopari co dokazali po stope bezat tak ze psovod na dlhom voditku poletoval vzduchom :-)
Co sa tyka SUPov tak neviem. Viem akurat ze na niektorych usekoch vo velmi zlom a neprechodnom terene sa pouzivali psy na vodiacom lanku ale o SUPoch ako ich tu prezentujete viem len z hranice NDR-NSR. Na hraniciach s AUT sa KP medzi dratami upravovalo kultivatorom prave aby bolo vidno kadial "narusitel" utekal a teda tu by boli samostatne pobehujuce psy skor kontraproduktivne. Este k tomu Dunaju. Hranica CSSR-AUT je po dunaji cca 6km a to tak ze na Bratislavskej strane je svah Devinskej kobyly po pristupovu cestu do Devina - uz aj ta bola strazena. Dalej su dve Dunajske ramena a ostrovy ktore boli uz za dratami. A keby sa niekomu podarilo cez toto prejst a chcel by preplavat Dunaj tak by ho chytili asi niekde v Petrzalke. Kamarat z vychodu neznaly problematiky - inak horolezec a potapac skusil preplavat Dunaj z Karloveskej lodenice a mal co robit aby vyplaval na druhej strane za Starym mostom cca 5km dolu prudom. Asi to mala byt Morava :-) ale tam zase bolo dost siroke pasmo za dratami aj s roznymi ramenami a jazerami takze clovek bez GPS tam lahko mohol zabludit - myslel si ze uz he za Moravou v Rakusku a bol od Moravy este niekolko sto metrov. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Kamarat z vychodu neznaly problematiky - inak horolezec a potapac skusil preplavat Dunaj z Karloveskej lodenice a mal co robit aby vyplaval na druhej strane za Starym mostom cca 5km dolu prudom.
neda mi to: ako 15 rocny chalan (deviatak) som po povinnej skolskej navsteve v PKO plaval cez Dunaj na Lido (dnes uz neexistujuce kupalisko pri Dunaji, cca 200 metrov pod starym mostom.) za rodicmi. Spoluziaci mi zobrali veci. V podstate sa este dalo vyjst aj tesne pred mostom, ale ciel bolo Lido. Takze nie je to take hrozne. A 50 rokoch mnozstvo ludi preplavalo Dunaj do Rakuska. Napr. Ostrov Sihot bol ohradeny ostnatym dratom, odtial sa nedalo a aj tak by clovek skoncil pravdepodobne v Pecenskom lese. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|