![]() |
![]() |
|
Různé Vše o československých vlčácích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Díky za informace. Z které stanice máš psa ty ? Už jsem na pár koukal a nějaké jsem si vyhlédl, ale zatím pořád sháním informace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Já mám Akkona de Molay z Černé hory... kousek od Rájce-Jestřebí. Nemůžu si stěžovat vůbec na nic, ale Becky asi jentak mít štěňata nebude. Dalo jít o celkem zabrat, teď se dává dohromady, aby byla fit na výstavy. Než si budeš štěně odněkud brát, doporučuju zajet se tam podívat. Další velmi dobré zkušenosti mám s Ivanou a Šárkou Střítezskou z České u Brna. Chovatelská stanice Polární vlk a Zelený paprsek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nebylo to myšlený tak, že by Becky štěňata mít neměla, příští rok jsou pravděpodobně v plánu zas, ale zkrátka ne v nejbližší době. Zvládla to dobře, ale ke konci vypadala asi jako každá fenka, která odkojí štěňata. To jen tak pro upřesnění, aby to nevypadalo, že jí parta kolem Akkona utahala k smrti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Jasně, chápu jak jsi to myslel. Taky jsem se divil, když mi veterinář řekl že mému NO nedoporučuje štěňata z důvodu zdravotního stavu / a to jí bylo 6 let ).
Je to prostě pro ně prostě dost náročný a když se do toho přidájí různé výstavy tak je to těžké rozhodování. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Naprosto souhlasím s Undertakerem, co se týče boudy. Dokonce bych řekla, že takhle malý štěňátko cpát do kotce je zásadní chyba. Naopak. Žádoucí je, aby trávil co nejvíc času s tebou a seznamováním s okolím. Co prošvihneš první tři měsíce, to budeš dohánět celej život. Vůbec si myslím, že čévéčko do kotce nepatří. Je to plemeno vázané na smečku, smečka je pro něj rodina pána a pokud ho z té smečky vyženeš do kotce, špatně to nese. Nezapomeň, že je to potomek vlka. Z obrovské zahrady nadšený nebude, pokud na ní nepotká spřízněnou duši. A kotec je jako vězení.
Co se týče cvičáků na Příbramsku, tak tam působí například Venca Zeisek (taky momentálně nabízí štěňátka), a pořádá i různé akce jako závody, tábory a podobně. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, musím reagovat...Spousta chovatelů má psa v kotci, dokonce i špičkových chovatelů. Sama se řadím mezi chovatele, který má psy v kotci, popravdě řečeno, oni nám o to ani nestojí být v bytě a ležet před krbem. Pravdou je, že když si dovezu štěně, tak s náma do půl roka bydlí doma, spí v posteli, ale pak začne polehávat u dveří a cpát se ven. A brát kotce jako vězení, to se mi zdá jako dost drsný výraz. Naši psi do kotce chodí a to dokonce s radostí. A také máme obrovskou zahradu, ze které opravdu nadšení jsou...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Já teda musím souhlasit s Mariankou.Nemyslím,že by byl kotec přímo "vězení",pokud se vlčákovi člověk dostatečně věnuje a v podstatě tam chodí jen přespávat.Mám sice jen jednoho psa a myslím,že právě naopak,že je doma v bytě maximálně spokojená. Zrovna leží na gauči a rozvalená spí,neumím si představit,že by byla někde venku a ne tady se mnou.Taky myslím,že rozdíl ve vztahu s vlčákem,který je se svou smečkou pořád anebo jen občas je znát.Takhle mě taky donutí s ní něco dělat,chodit na procházky,venčit s jinýma psama...mám pocit,že dost lidí na tom,že mají psa na zahradě trochu hřeší a naučí je to jisté pohodlnosti.Prosím,aby to někdo nebral nijak osobně.Dle mého názoru, pokud mám psa v bytě,kde je teda mezi svými a pak je za půl roku dán do kotce,tak z toho bude asi přinejmenším trochu zmaten.Aby to třeba nebral jako vyloučení ze smečky...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Shinigami キバ 。Kiba
|
![]() Quote:
Ja jsem taky mela Garma doma kdyz byl maly,to je myslim,ze je samozrejme aby si zvykl na rodinu a panecka.A taky je v kotci,ale jen kdyz jsem v praci,jinak je se mnou po zbytek dne.,nekdy je i sam na dvore kdyz ma co delat s kosti(sam neni rad jako kazde cevecko) a doma i spi ve svem pelechu a taky i v posteli :-) Ale to sem chtela rict,ze v kotci je zaviran od mala,aby si zvykl,ale ma za mesic dva roky a nezvykl si uplne...postekava porad...i kdyz se tomu neda ani rict nekdy stekani.:-)) U jsem se smirila s tim,ze si snad nikdy ani nezvykne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
určitě je dobře, že si sháníš info o pejskovi, kterýho si plánuješ pořídit, kor u tady tohoto plemene, jsou jedineční ![]() ![]() ![]() Jinak Becky zvládla štěňátka myslím bravurně, jen už ke konci byla dost utahaná asi jako každá fenka, teď se regenerujeme a chceme si užít právě nějaké té výstavy,ale možná na podzim už budeme chtít vrh druhý, když ne letos tak určo za rok ![]() ![]() ![]() Jinak zdravíme naše štěndo Akkonka s pánečkem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|