Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2009, 20:50   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Považovat kotec za vězení je poněkud polidštěné. Kotec není za trest, je to psí území kde odpočívá a tráví čas když jsem v práci. Pokud si štěně postupně na kotec zvyká není v budoucnu žádný problém. Mám psů 5 a osobně považuju bezpečnější nechat psy bez dozoru v kotci, než v bytě. Letos je ale zima hodně drsná a je jasné že malé štěně v tomto počasí do kotce nepatří.
Je nesmysl považovat ustájení v kotci za vyloučení ze smečky. Jeli pes dobře vychovaný musí se přizpůsobovat on vašim požadavkům a potřebám. Tyhle rádoby psychologické řeči nemám ráda.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 22:51   #2
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Považovat kotec za vězení je poněkud polidštěné. Kotec není za trest, je to psí území kde odpočívá a tráví čas když jsem v práci. Pokud si štěně postupně na kotec zvyká není v budoucnu žádný problém. Mám psů 5 a osobně považuju bezpečnější nechat psy bez dozoru v kotci, než v bytě. Letos je ale zima hodně drsná a je jasné že malé štěně v tomto počasí do kotce nepatří.
Je nesmysl považovat ustájení v kotci za vyloučení ze smečky. Jeli pes dobře vychovaný musí se přizpůsobovat on vašim požadavkům a potřebám. Tyhle rádoby psychologické řeči nemám ráda.
Souhlas s Danielou a ostatními, kteří napsali podobné zkušenosti a názory. Kotec je místo odpočinku, místo krmení a místo, kde počká pes na páníka než přijde z práce. Není to trest. Když jsme doma, jsou psi s námi a okupují většinou pohovku sedačky v obýváku . Malé štěně by mělo trávit co nejvíce času s novým majitelem, doporučil bych vyhradit si několik týdnů "mateřské" dovolené, ale už v této době ho navykat po chvilkách na to, že občas musí být samo, což není trest ale nutnost, a kotec - podotýkám dobrý bezpečný vlčákoodolný kotec - je to nejbezpečnější místo, kde pes přečká dobu, kdy nemůžu být s ním.

Jen snad ještě související poznámku ke psům v bytě a k názorům, že ČSV (nebo jiný velký pes) nepatří - nesouhlasím s tím, pokud dá člověk psovi vše co potřebuje, může spokojeně žít i velký pes v bytě. V případě štěněte, které všechno ochutnává a bude tam muset zůstávat nějakou část dne bez dozoru, je nutné byt upravit tak, aby byl bezpečný (pozor na elektrické kabely, jedovaté květiny, odpadkový koš a jeho obsah atd.). Nedoporučuji před koupí štěněte ČSV do bytu pořizovat nový nábytek . Ale jinak je to podle mě o přístupu, ne o tom, jestli mám dům se zahradou nebo garsonku uprostřed města. Do té bych si ale asi nepořídil 10 vlkodavů .

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules