Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2009, 08:43   #1
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
být naštavná na psa,po pár hodinách,pokud ho u louže nechytneš přímo je k ničemu,nespojí si tvou naštvanosti s tou louží,jen to ,že cítí,že je "zle",když přijdeš a nechápe proč. my jsme měli taky štěněcí plínky,přímo ze zverimaxu,na chodbě,někdy v noci,když se mi nechtělo ze 7.patra,jsem ji tam šoupla,ale snažili jsme se co nejvíc chodit ven.
Jo, o tomhle vím...nicméně, s louží na posteli jsem ji párkrát chytla:
Když jsem jí zakázala kvůli tomu postel, tak jsem ji zavřela a čekala co bude..chvíli hulákala, pak vyskočila na postel a hurá louže! To se opakovalo asi 2-3x. Několika hodinová louže by taky ve vysoké matraci klesla mnohem níž (aspoň se mi to tak zdá u té mojí-jak to teď řeším)..takže to tak staré nebylo. Štěněcíma plínkama myslíš to samé co Saschia? nebo myslíš plínky jako "plínky"? ...tam bych se bála, že se na to pes vybodne a bude čůrat pořád, jak se mu zachce...nebude zvyklý chvíli vydržet. Samozřejmě s ní chodím taky co to jde, ale když jsem v práci tak jsem v práci a s tím nic nenadělám.
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 08:44   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

..a jinak to vypadá, že včerejší sajrajty zabraly! Ne že by byla postel suchá..pár kapek se tam našlo, ale opravdu kapek. Takže to spíš zkoušela. Dnes jsem igelit opět pokapala aroma olejíčkem..dala jsem Sofi i čuchnout a utekla z pokoje, evidentně ji to šimrá v nose. Tak uvidíme, jak dnes pochodíme.
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 11:18   #3
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

No tak drzim paste. Je mi jasne ze niekedy sa proste odporucane postupy nedaju pouzivat - ja som mala taky problem s vitajucim psom, vsade pisu ze prist, pockat kym sa ukludni a az potom sa s nou kludne zvitat, no jo, lenze co robit ked pes medzitym v kotci robi kotrmelce dozadu a vcelku vyzera aj znie (najma susedom) ze kazdu chvilu umrie hroznou smrtou... Tak som to zacala robit tak ze jak som ju pustila z kotca hodila som jej lopticku alebo inu hracku na opacny koniec dvora (aby sa zakusla do nej a nie do mna), ona zo seba tu radost vylietala a potom to uz robila automaticky - ked som ju pustila z kotca zacala behat po dvore a po chvili sa ukludnila a nechala sa pomojkat.
Takze drzim paste neh ti tie odpudzovadla zaberu. Ak nemas, skus vonu citronela, ta sa odporuca postriekat na objekty co nechces aby psisko zul, tak to mozno pomoze aj proti ocuravaniu.
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 11:37   #4
mellorn
Member

mellorn's Avatar

tema plinkama pro stenata myslim ty save nelatkove,takze asi ty co myslela saschia. ono se to ani moc nedoporucuje mit je vic po byte,steneti to tezko potom vysvetlis,ze tam nee,kdyz uz to chces prevest cele ven.nechala jsem ji je tam,kdyz jsem byla v praci,casem se to odbouralo.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 13:16   #5
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Já teda nevim jak vám, ale mě mrňata ty plínky cupovali , takže pže maj v sobě igelit je nepoužívám aby je to pak nenapadlo sežrat, i když jinka by byly super! Ale je fakt že moje štěnda byly menší když jsem to zkoušela aplikovat, třeba už by z toho měli větší rozum a nebo ještě větší srandu..?
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 13:27   #6
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Inkontinenční podložky používáme od odběru, tj. od 6ti týdnů a jen párkrát se stalo, že je chtěl Dakouš v zápalu hry cupovat a většinou s tim začal jen když se mu připletla do huby třeba s kostí nebo jinou hračkou. Nicméně je fakt, že asi máme kliku na štěndo, protože zatim nezničil nic důležitýho a hlavně se snaží "ničit" jen pokud jsme doma a nevšímáme si ho když si myslí že bychom měli :-). To pak provokativně hryže nábytek, pantofle, zkrátka věci, kterých si sám jinak nevšimne. V tomhle směru se mi osvědčilo rozložit po bytě plyšáky a věci u kterých zničení nevadí tak, aby na ně v případě roupů dosáhl, ale obtížně. Stáhne si z komody plyšáka místo kytky a je to vpohodě.... Samozřejmě jsme odstranili z dosahu věci které nesmí zničit, jako dálkáče atd. :-) i když vlastně on spíš nadělá bordel a věci roztahá, než aby je vážně poničil (zatim). Asi je to i tim, že po ranních 4km v poklusu a žrádle chrápe až do odpoledního venčení :-)
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 13:45   #7
mellorn
Member

mellorn's Avatar

když jsme ty plínky měli,tak arwen byla v tom věku,kdy nic moc neničila, i boty jen ožužlávala,takže pleny nechala na pokoji,ani ji to nenapadlo. kdyby je měla třeba teď,tak by si jich určitě už všimla a rozcupovala.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 19:55   #8
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj
Default Omyl

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Inkontinenční podložky používáme od odběru, tj. od 6ti týdnů a jen párkrát se stalo, že je chtěl Dakouš v zápalu hry cupovat a většinou s tim začal jen když se mu připletla do huby třeba s kostí nebo jinou hračkou. Nicméně je fakt, že asi máme kliku na štěndo, protože zatim nezničil nic důležitýho a hlavně se snaží "ničit" jen pokud jsme doma a nevšímáme si ho když si myslí že bychom měli :-). To pak provokativně hryže nábytek, pantofle, zkrátka věci, kterých si sám jinak nevšimne. V tomhle směru se mi osvědčilo rozložit po bytě plyšáky a věci u kterých zničení nevadí tak, aby na ně v případě roupů dosáhl, ale obtížně. Stáhne si z komody plyšáka místo kytky a je to vpohodě.... Samozřejmě jsme odstranili z dosahu věci které nesmí zničit, jako dálkáče atd. :-) i když vlastně on spíš nadělá bordel a věci roztahá, než aby je vážně poničil (zatim). Asi je to i tim, že po ranních 4km v poklusu a žrádle chrápe až do odpoledního venčení :-)
Jo, tak po nějaký době můžu říct, že Dakouš je normální a to co jsem psal minule tak už neplatí. V osmi měsících dosahne prakticky tam co já, má plno energie a začal si ji vybíjet nevhodným způsobem a to i na věcech na kterých záleží a nejsou tak zcela v dosahu. Pár dnů zpátky jsem přišel domu a našel jsem utržený a rozkousaný sluchátko domácího telefonu, rozlousknutou webkameru, co byla na knihovně nad pracovním stolem, zlikvidované žaluzie, v kuchyni se válely 4 sklenice s marmeládama a pátou rouzkousnul a pak "několik málo" nedůležitých drobností. Webku jsem spravil, domácí telefon taky, ale ten jsem spravoval i včera a dnes jsem rezignoval a opět urvané sluchátko jsem vyhodil. ... a to měl ráno 5km v poklusu u kola.
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 18-06-2009, 12:56   #9
wolf
Junior Member

Taky mě čeká doma nemilé překvapení v této podobě a mokrých peřin. Ale jeho osobní rekord je stržená bunda mámy a v ní krásně schováné lejno.
wolf jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules