Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2009, 11:34   #1
Ghost
Junior Member

U elektriky v plotě bych měl trochu obavu o malé děti, když si hrajou na zahradě. Je sice pravda, že i ony se naučí na plot nesahat, ale to mi přijde trochu drastické. Pro psy to může fungovat dobře, ovšem nejlepší je, tomuto problému předcházet.
Ghost jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 19:50   #2
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Quote:
Originally Posted by Ghost View Post
U elektriky v plotě bych měl trochu obavu o malé děti, když si hrajou na zahradě. Je sice pravda, že i ony se naučí na plot nesahat, ale to mi přijde trochu drastické. Pro psy to může fungovat dobře, ovšem nejlepší je, tomuto problému předcházet.
To není elektrický ohradník, jako u skotu, ovcí nebo koní. Který při doteku kopne každého. Na drát můžete sahat, přešlapovat přes něj, někteří jej mají i mírně zakopaný pod zemí. Pes má na krku příjmač (Obojek), který mu dá při překročení povolené hranice impuls,pokud obojek nemá nedostane nic protože nemá čím. Doporučuji přečíst si odkaz z aukra, je to tam opravdu velice dobře popsaný. Myslím, že pro psy útěkáře je to dobré řešení, ale musí si zvyknout kam může a kam ne.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 20:15   #3
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Stelo, mluvíme o dvou různých typech. Ten tvůj, který funguje společně s obojkem a ten, který "kope". I takové jsou vyráběné pro psy.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 20:21   #4
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Stelo, mluvíme o dvou různých typech. Ten tvůj, který funguje společně s obojkem a ten, který "kope". I takové jsou vyráběné pro psy.
Aha, tak to jsem nevěděla. Znám na trhu jen tento co funguje společně s obojkem, který "kope" jen ta zvířata s obojkem. Nevím jestli bych si někdy pořídila, ten druhý, bála bych se abych taky nedostala někdy prdu . reagovala jsem, protože ohradník, který je nabízený v odkaze na aukru je právě tento co myslím.

Last edited by Stela; 04-02-2009 at 20:24.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 10:10   #5
Tyna
Junior Member

Tyna's Avatar

Send a message via Skype™ to Tyna

Je tu někdo, kdo používá ten typ s obojkem? Chtěla bych vědět, jak vám to funguje, my máme el. obojky klasické, pokud jsou psi těsně po línání, tak fungují bezchybně, v plné srsti se na ně nedá spolehnout...
Old 05-02-2009, 23:21   #6
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

On ten ohradník co tě praští při dotyku zas takové rány nedává. To by ti nikdo nepovolil, kdyby hrozilo, že tě to zabije. Možná úplně malé dítě by to trochu "pocuchalo", ale životu nebezpečný to určitě není. Aspoň jsem o tom přesvědčená.
K tomu ohradníku s obojkem: slyšela jsem o psech, kteří se ten impulz naučili ignorovat. A taky o psech, kteří uměli sakra dobře rozeznat, jestli mají zrovna "kopací" obojek nebo obyčejný.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 14:38   #7
Spajna
Junior Member

Zdravím,
nemohl by mi někdo doporučit nějaký typ el. ohradníku? Např. jaký používáte vy a kde jste ho pořídili? Potřebovali bysme ho natáhnout nad pletivo, ať přes něj vlčoun neleze. Děkuji
Spajna jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules