![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ale przecież to już jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
A gdzie jest Agnieszko ???
W poprzednim poście troszkę się wycofałem , ale w ramach porządnie prowadzonej dyskusji, podkreślam dyskusji / proszę o odrobine dystansu i poczucia humoru/ wracam do tematu. Wiem, że dla każdego jego pies jest NAJ, ale to nie znaczy że każdy pies musi mieć tytuł championa, bo to takie czekoladopodobne udawanie , co nie???
![]() |
#3 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
P[....moderowane...] Jeśli jest zgodnie z przepisami to jest champion. Koniec. A reszta to jest dla mnie chore wymyślanie jełopów którym się nudzi. Takich 'czekoladopodobnych' właścicieli panie Sariel, dawniej 'pan od Fiony'.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
A załóżmy taką sytuację... Kupię wilczaka i będę mieszkała w kraju, z którego wyjechać z psem to na prawdę duży problem i ogromna kasa... I będzie jedynym wilczakiem w tym kraju. A ja chcąc zrobić mu uprawinienia hodowlane (zobliguję się do tego w umowie kupna) będę go wystawiała niemal wyłącznie w tym kraju z powodów wiadomych i zawsze w stawce 1/1. W takiej sytuacji, jeżeli dostaniemy championat to będę na językach forumowiczów, a mój pies będzie czekoladopodobny?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Wiem Sarielu ale chodzi mi o takie szufladkowanie na siłę psów z championatem... Podział na te "prawdziwe" i te "czekoladopodobne". Po co?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
Dziwne że nikt nie wymyślił że żeby być nie-czekoladopodobnym to trzeba gonić po wystawach co najmniej po całym kraju, bo jeżdżenie tylko po tych bliżej to pójście na łatwiznę, a pewnie jeszcze kumoterstwo z sędziami.
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 11-02-2009 at 14:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja kocham swojego czekoladopodobnego championa i jestem z tego dumny. W niczym nie jestem ani lepszy ani gorszy od innych czekoladopodobnych chamionów jak i tych srebrnych, złotych, platynowych czy diamentowych. Bo w końcu to nie ja o tym zdecydowałem, ze ma championa tylko sędziowie na wystawach. Co do polowania to ja jestem zainteresowany jak się to robi bo nie mam pojęcia. Chętnie bym się tym zainteresował bo wtedy nie bede się musiał zgłaszać na wszystkie wystawy i zaoszczedze kasy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Druga kwestia .
Ludzie często nie zapisują sie na wystawy gdzie koszt takiego wyjazdu przewyższa ich budzet. Niestety wystawy są bardzo kosztownym zajęciem i często miesięcznie można wydać kilkakrotnie więcej niż zarobi się w rok. Dlatego takie osoby jada na te pobliskie wystawy, ale to nie oznacza, ze ich pies jaki uzyskał championat jest gorszy niż ten co go uzyskał na " pseudo " lepszej wystawie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Chcąc analizować wartość danego championatu możesz brać pod uwagę i stawkę i kraj i sędziego i rangę wystawy, do wyboru do koloru ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 11-02-2009 at 14:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|