Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2009, 14:48   #10
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Sariel View Post
Przepraszam, że znowu trochę odejdę od tematu choc w zasadzie jest związany z bazą danych.

Czy planuje się wskazywanie w jakiś sposób "czekoladopodobnych" championów ???

Wiadomo, że część tytułów, a niekiedy zdecydowana wiekszosć zdobywana jest w konkurencji 1/1, 1/2 itp na lokalnych wystawach.

Co prawda zgodnie z przepisami to champion i to champion , ale różnica może być przepastna .

tak tylko zapytałem
No mozesz sobie zaliczyc nawet 100 wystaw lokalnych i to nie oznacza, ze będziesz miał championa. Największym problemem jest zaliczenie wystawy międzynarodowej czy klubowej bo taka jest wymagana do jego uzyskania.
Jednak dużo psów ma problemy z uzyskaniem championatu albo robi je w ostatniej chwili.
Druga kwestią jest to jakie są to wystawy, jakie sa ich wyniki, jacy sędziowie no i w końcu jakie psy. Można zrobić championat prostą drogą ale i to sie nie zawsze udaje bo pewnych uwarunkowań się nie przeskoczy.
Często psy nawet w stawce 1/1 lub 1/2 nie są w stanie uzyskać wniosku na championat. Z drugiej strony realia na naszych wystawach są takie jakie są i to nie jest niczyja wina, ze jest tak mało zgłaszanych wilczaków. Porównywanie do wyrobów czekoladopodobnych jest zbyteczne. Choć ja je wspominam z sentymentem i zresztą nadal można je kupić.
Tak czytając tą dyskusje to włąściwie nie za bardzo wiem na jaki ona toczy się temat. Jeśli Małgosia nadal będzie ten watek dzielić w kategorii podtematy to do konca tygodnia zrobi sie ich ze 100 bo kazdy ma problem z zupełnie czymś innym.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote

Posting Rules