![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
S minulou fenkou jsem v tomto směru žádný problém neměl.Dělá to pouze když má něco velkého např. půl kuřete a pod.většinou si to celé popadne a z misky si to poodnese.Pak ji jdu třeba jen pohladit a ze strachu že ji to asi seberu tak vrčí a má snahu s tím odejít.Dával jsem ji i kuře tak že mi ho musela jíst z ruky a to i trhat a překusovat a to bylo v pohodě.Ale jak má flákotu ve své moci tak nee
![]() No v každém případě neslevím a děkuji za různé zkušenosti nějak to z toho určitě dám do kupy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Já s tím u Balta nikdy problém neměla. Od malička jsem mu do misky sahala, případně mu jí na chvilku odebrala a to se vždycky jen posadil a čučel,kdy mu jí vrátím.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, já osobně také se svou malou vlčicí tento problém nemám. Od začátku co jí mám doma jsem jí začal často krmit přímo z ruky. Tak že moje ruka pro ní není něco co bere, ale co dává. Teď jí budou tři měsíce a můžu jí vzít cokoliv. Kolikrát jí přidržím kost, když jí žužla a ona se ani nesnaží mi jí vyškubnout a někam s ní uteci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
kedze tiez nepoznam problem vrcania ci inych namietok pri brani misky alebo inej dobroty, a samotne jedenie z misky len na povel sa mi ako prevencia pred pozieranim dobrotiek vonku neosvedcilo, nevidim akykolvek dovod liezt psovi do misky a brat mu nieco, co som mu raz dala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Na jednu stranu opravdu neni fer brat psovi co mu clovek jednou da, na stranu druhou si myslim, ze vychova k bezproblemovemu chovani u misky ci kosti je dulezita vzhledem k tomu, ze muze nastat situace, kdy odebrani misky nebo kosti bude nezbytne. (Napriklad po prichodu domu pes skoci po igelitce s kosti, roztrhne ji a odnese si kost do pelechu kde ji zacne hryzat ackoliv mu nebyla "oficialne" dana. Potiz je v tom, ze pokud si ji odnese do pelechu je jeho a ma co branit a v tu chvili je treba aby si ji nechal odebrat, pokud mu majitel nemel v umyslu dat.) Jeste dulezitejsi je tato vychova v rodinach s dětmi, ktere prez veskere vysvetlovani a zakazy se mohou treba nahodou dostat do blizkosti psa ktery zere. (Dovedu si predstavit situaci, kdy male dite zakopne a upadne k misce vedle psa ktery zrovna zere. V tom pripade se pes pravdepodobne navic lekne a mohl by na dite zautocit.)
Blahopreju vsem co maji doma zlaticka bez reakci a my ostatni se musim nenasilne snazit :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tak s tímto názorem plně souhlasím,už proto že mám dceru.Myslím že nemá cenu psovi neustále lést do misky ale naučit ho že má mít důvěru i když zrovna žere je na místě ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Určitě je dobře naučit psa, že je OK, když mu někdo sáhne do misky nebo na maso, případně kost. Ten můj si na to zvyká, ale ukusil sem to po několika dnech a ani malinko se mu to nelíbilo Bafal, hrozil a celkově se snažil, ale nekousnul. Jen nevim,jestli by to tak bylo u každýho. Těžko říct, jestli s ním kromě průpovídky kolem něco řešit. Ode mě si ikdyž nedobrovolně nechá vzít cokoliv, ale třeba u cizích dětí bych pochyboval.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() A situace kterou popisuješ: Když urkadnou cokoli z nákupu, bez tréninku jim to cokoli vezmu. Bez stresování psa, bez emocí. Záleží hodně na způsobu jakým člověk psu kořist odebírá. Musí se zakročit bez velkého divadla, rázně a rychle. Jako by samozřejmě. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
souhlasim s danielou. cvicne jsem cube nikdy nic neodebirala,nechavam ji nazrat v klidu a nebuzeruju ji zbytecnym branim z misky. vzit ji muzu cokoliv,treba kdyz hryze neco potencionalne nebezpecneho. vi,ze jidlo si prede mnou hlidat nemusi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |