Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2009, 17:22   #1
jacklack
Junior Member

jacklack's Avatar

Send a message via ICQ to jacklack Send a message via Skype™ to jacklack

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Na jednu stranu opravdu neni fer brat psovi co mu clovek jednou da, na stranu druhou si myslim, ze vychova k bezproblemovemu chovani u misky ci kosti je dulezita vzhledem k tomu, ze muze nastat situace, kdy odebrani misky nebo kosti bude nezbytne. (Napriklad po prichodu domu pes skoci po igelitce s kosti, roztrhne ji a odnese si kost do pelechu kde ji zacne hryzat ackoliv mu nebyla "oficialne" dana. Potiz je v tom, ze pokud si ji odnese do pelechu je jeho a ma co branit a v tu chvili je treba aby si ji nechal odebrat, pokud mu majitel nemel v umyslu dat.) Jeste dulezitejsi je tato vychova v rodinach s dětmi, ktere prez veskere vysvetlovani a zakazy se mohou treba nahodou dostat do blizkosti psa ktery zere. (Dovedu si predstavit situaci, kdy male dite zakopne a upadne k misce vedle psa ktery zrovna zere. V tom pripade se pes pravdepodobne navic lekne a mohl by na dite zautocit.)
Blahopreju vsem co maji doma zlaticka bez reakci a my ostatni se musim nenasilne snazit :-)

Tak s tímto názorem plně souhlasím,už proto že mám dceru.Myslím že nemá cenu psovi neustále lést do misky ale naučit ho že má mít důvěru i když zrovna žere je na místěa to právě kvůli pozdějším nepředvídatelným situacím.A až bude pes větší už by mohlo být pozdě
jacklack jest offline   Reply With Quote
Old 27-02-2009, 01:13   #2
Undertaker
Member

Určitě je dobře naučit psa, že je OK, když mu někdo sáhne do misky nebo na maso, případně kost. Ten můj si na to zvyká, ale ukusil sem to po několika dnech a ani malinko se mu to nelíbilo Bafal, hrozil a celkově se snažil, ale nekousnul. Jen nevim,jestli by to tak bylo u každýho. Těžko říct, jestli s ním kromě průpovídky kolem něco řešit. Ode mě si ikdyž nedobrovolně nechá vzít cokoliv, ale třeba u cizích dětí bych pochyboval.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 26-01-2010, 18:01   #3
vlkXY
Junior Member

vlkXY's Avatar

no já mám tentýž problém. s mojí fenkou, 10 měsíců. Ze začátku jsem to zanedbala, protože jeden výcvikář mi řekl, že na kost vrčí i jeho pes a že s tím nic nedělá. no, ale mně se to teď docela přestalo líbit...začala na mě vrčet i na žrádlo...myslím, že je to moje chyba protože jsem ji za vrčení začala trestat(nebila jsem jen kárala) no a ona se asi bojí už i o to žrádlo... tak jsem to tento týden logicky vzala z druhé strany...trest nepomohl ba to zhoršil tak jsem ji konejšila hladila když měla kost a ona nevrčela v poho žužlala...snažím se ji přesvědčit že tu nejsem ta zlá a nenažraná...nevím jestli je to dobře ale vidím nepatrný posun vpřed...takže v tom asi budu pokračovat...ale budu ráda za jakýkoli nazor...
vlkXY jest offline   Reply With Quote
Old 26-01-2010, 18:18   #4
vlkXY
Junior Member

vlkXY's Avatar

no já mám fenku, 10 měsíců a problém s vrčením byl už od mala u kosti, nejdřív jsem to nechala tak, protože mi výcvikář řekl, že to dělá o jeho pes a že to neřeší, ale mně se to moc nelíbilo bo to bylo horší a horši tak jsem ji u toho trestala, ale docílila jsem jen toho, že začala se bát i o žrádlo v misce. tak jsem to vzala z opačné strany a pomalu jsem se k ní s konejšivým hlasem přiblížila a hladila ji když měla kost - nevrčela...snažím se jí vysvětlit, že nejsem ta zlá a nenažraná...nevím jestli je to takhle ok, ale vypadá to, že to zabírá...tedy u nás...
vlkXY jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules