Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2009, 14:29   #21
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

..v našem případě jde o naprosto cizí lidi..takže ani já sama netuším, jestli s nimi vycházím..s lidma co známe je to v pohodě...
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 16:25   #22
Adrian
Junior Member

Adrian's Avatar

Naše Emice byla v pubertě na štěňata docela, slušně řečeno nerudná/byla schopná hrábnout i po 4 týdenních štěňatech/. Ve 2 letech jsem s obavama sledoval co udělá se 7 týdenním miminem čsv co jí najednou začalo šmejdit po pokoji. Byla z toho dost zmatená. Do večera mu přenechala svůj pelech. A nikdy jsem neřešil/a nepátral je li v právu/ když na něj byla trochu ostřejší. Naopak. Ona byla vždycky první. Od té doby se chová docela hezky ke všem šťěňouchům co jí přivedeme pod nos/a občas musí někdy fungovat pár dnů i jako chůva/. Na kočku si zvykla do 14 dnů. A to si myslím, že ji mám jinak dost nezvládnutou. Tak hlavu vzhůru a vlka do domu.
Adrian jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 16:36   #23
Adrian
Junior Member

Adrian's Avatar

Zrovna minulý týden mi vyprávěli na klinice Vetcentrum, že tam nedávno přišla nějaká slečna se štěnětem ČSV které se strašně klepalo strachy. Majitelka prý dorazila celý personál příkazem:"Tak a teď si tady lehneš a necháš se ode všech povinně drbat!"
Adrian jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 19:14   #24
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
...Socializací jsme si podle mého názoru prošli dobře, teď jde jen o to, jak bude dominantní, a jak se mi ho podaří usměrnit.
Socializační fáze končí podstatně později, povaha se klidně může "zlomit" v šesti nebo i více měsících, bacha na to (myslím tím nedůvěřivost, bojácnost apod. - jinak povaha a chování se vyvíjí samozřejmě mnohem déle, a ČSV psychicky dospívají celkem pozdě - uvádí se mezi 2. a 3. rokem života - no já bych řekl tak v osmi ). Chci tím jen říct, abys ve svých "socializačních aktivitách" rozhodně nepřestával. Neříkám že máš psa psychicky přetěžovat, ale pořád ho ber do různých situací, čím víckrát si jimi projde a čím víc jich bude, tím líp. Samozřejmě by tyto zkušenosti měly být pro psa pozitivní - štěně by se mělo vyvarovat "špatných zkušeností".

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 20:25   #25
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Socializační fáze končí podstatně později, povaha se klidně může "zlomit" v šesti nebo i více měsících, bacha na to (myslím tím nedůvěřivost, bojácnost apod. - jinak povaha a chování se vyvíjí samozřejmě mnohem déle, a ČSV psychicky dospívají celkem pozdě - uvádí se mezi 2. a 3. rokem života - no já bych řekl tak v osmi ).

Karel
"Cvaknout" jim může klidně i v roce. Co si budem povídat ...

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 21:34   #26
Undertaker
Member

To je mi jasný, že není možný v tom polevit, ale chtěl jsem tím říct, že už se moc nestává, že by na mě koukal s tím, co má dělat. Teď už většinou hodnotí situace sám a nemá problémy s vlakem, lidmi, auty a zatím ani se psy.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 22:06   #27
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
To je mi jasný, že není možný v tom polevit, ale chtěl jsem tím říct, že už se moc nestává, že by na mě koukal s tím, co má dělat. Teď už většinou hodnotí situace sám a nemá problémy s vlakem, lidmi, auty a zatím ani se psy.
To buď rád. Daniela má pravdu, "cvaknout" jim může i v roce, možná i později. Já jsem to zažil v těch sedmi měsících. Jde to prakticky ze dne na den a spravuje se to pak dlouho, lepší udělat všechno proto, aby jim "necvaklo".
Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules