|
|
|
|||||||
| Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Kdo je Alaska, matka štěňat vrhu „S“ Passo del Lupo (aspoň podle jejich rodokmenu ENCI), inzerovaných v Itálii jako F2? Odkud se Alaska záhadně vynořila, porodila vrh „S“ Passo del Lupo a kam stejně záhadně zase zmizela? Nebo je snad správně údaj zde v databázi, že matkou těchto štěňat je Ave Lupo Mutara? Je jen náhoda, že dvě ze tří štěňat "S" Passo del Lupo dovezených do ČR jsou v majetku pana Jedličky a pana Maláška? (Majitelku třetího z dovezených štěňat nechci zatahovat do této diskuze.) Kam se podle Vás snažím odvést či strhnout Vaši pozornost? Prosím o laskavé vysvětlení, jakou souvislost má Vámi citovaná pasáž textu pana Jedličky s tím, že jste dosud nesplnila to, k čemu jste byla s určitým termínem, který dávno vypršel, pověřena konferencí? Tzn. že stále neprávem zadržujete majetek a dokumenty, které Vám nepatří a nikdy nepatřily – vždy byly majetkem klubu? Na tom majetku trvám, nebyla to jen měřidla (O.K., pokud jsou Vaše, omlouvám se za tuto mylnou informaci), ale měl to být i software na vedení chovatelské evidence (nevím jestli uvádím název úplně správně). Nebo jste ho už někomu předala? Pokud ano, komu? Pokud nic takového jako zmiňovaný software neexistuje, a nikdy Vám nebyl předán, prosím uveďte to ve své odpovědi na pravou míru. Karel Skoupý Last edited by alexa; 06-03-2009 at 09:03. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Citace sice z jiného vlákna, ale v souvislosti s tímto:
Quote:
. Debatit nemusíte, jen prosím jasně odpovězte na jasně položené otázky (#6). Myslím že podceňujete inteligenci lidí, když se odpovědím vyhýbáte tvrzením, že nevíte proč by jste zrovna mě měla odpovídat. Nebo myslíte že na to někdo skočí?Karel Skoupý Last edited by alexa; 07-03-2009 at 10:03. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Paní inženýrko,
Vaše odpovědi by mohly vnést jasno do tématu o Mutarách. Opravdu si to nechcete rozmyslet a odpovědět na těch pár dotazů, které jsem Vám položil? Nebo má pravdu Pavel Hanuška - viz. "...Nepříjemné dotazy kladou jen hlupáci, kteří jí (tedy Vám) nesahají ani po kotníky a tedy na ně neodpovídá?" Nečekám že budete odpovídat třeba i na příspěvek Heleny v jiném tématu (#66), ale aspoň ty moje dotazy (#6) by jste mohla... Karel Skoupý |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
V návaznosti na snahy znovuzavedení volného chovu pro naše málopočetné plemeno doporučuji přečíst si článek MVDr. Dostála v posledním čísle Pes přítel člověka.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Je velmi zvláštní, že někdo kdo sám využívá zvířata z volného chovu - opravdu volného!, vlastní je, kryje s nimi , volá po chovu striktně řízeném :0))
" Volný chov " v ČR nebyl nikdy využíván (týká se ČSV), tak jak to umožňují řády FCI! Nikdo nevolá po zrušení bonitací, či jiných kontrol dědičnosti a zdraví! A to je velký rozdíl. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Ale já přeci nepíšu o nějakém maďarském či jiném chovu. Mně je upřímně jedno, jaký chov mají v jiných státech. Oni bohužel nemají povinnost udržovat plemeno při životě, narozdíl od nás. Já vždy píšu o Čechách,českém chovu, českých psech, české populaci, českých skupinách psů (plemeníků). Takže je naprosto jedno,od koho si zvíře koupím a je to dokonce jen moje věc.
A tvrdím, že pro naše plemeno je zatím budoucnost pouze v řízeném chovu,když už to dospělo tam kam to dospělo. A když už po roce 2003 vyšlo najevo, jak skvěle na tom s populací plemeníků jsme, snažím se jezdit krýt především ke psům, kteří buď zatím nekryli nebo tu jejich krev v době krytí nebyla nebo jsem bylaprvní, kdo psa vůbec vyzkoušel nebo na různé jiné pejsky, po kterých by jiní chovatelé ani neštěkli. Narozdíl od těch,které pořád jezdí krýt jen otitulované psy. Neviděla jsem frontu fen ani u Baskervila Kanýčo, ani u Karlika Crying wolf, ani u Dorana, ani u Daga z tematínskych kopcov, ani u Alberta z Vlčí chalopuky, ani u Corka Stín vlka. Ti jsou prostě pod úroveň velkých chovatelů.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Populace československého vlčáka je jen jedna a již dlouho se většina žijících ČSV rodí mimo hranice bývalé českolsovenské republiky, jestli si to nepostřehla! A právě proto, že kryješ a nakupuješ kde chceš, to jen potvrzuješ. ČSV dávno není odkázán na řízený chov v ČR a na pár nadšenců! To je opravdu velmi omezený pohled.
A Chov? Ten je buď dobrý, průměrný a nebo špatný. Krýt, množit a přitom si hrát na záchranu populace je sice fajn, ale kde jsou ti " zachránění " ??? Opět v zahraničí, že. Mnoho zvířat z tvého " dnes řízeného chovu " v ČR nezůstává, takže se mají šanci " zapojit " zas jen do chovu " volného " :0) Trochu Kocourkov, nezdá se ti? Jen slovíčkaření. Chov je buď dobrý, průměrný a nebo špatný, nic jiného. Prosim tě Hano, přestaň už říkat nesmysly. Last edited by Monika; 23-03-2009 at 22:44. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Member
|
Quote:
k tomu časopisu, je to číslo 3/2009? ..v rozepsaném obsahu na netu jsem nic nezaregistrovala..nebo jsem se dívala špatně, či to tam není zmíněno. Děkuji ![]() Jana |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
už jsem to našla:-)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
Monika vždycky raději diskutuje osobně a mezi čtyřma očima. Protože když by něco napsala, nemohla by to posléze popřít
|
|
|
|
![]() |
|
|