Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2009, 10:10   #1
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

Quote:
Originally Posted by producent
Stosowany u psów zabija pchły, kleszcze i wszy oraz zapewnia 4 tygodniową ochronę przed ponowną plagą.
Quote:
Originally Posted by producent
Nie stosować u kotów
śmierdzi jak OFF przez chwilę, ale skarg suki nie było (tylko o pryskanie);
ja to aplikowałam jak frontline w spray-u na plecy
z tej litrowej butelki troszkę mi zostało po sezonie ale ja mam małego psa a na siebie mi było szkoda takiego drogiego produktu

na obrazku jest jeszcze w formie chusteczek, ale chyba je wycofali bo słabe były
jefta jest offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 10:26   #2
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by jefta View Post
na siebie mi było szkoda takiego drogiego produktu
Hihihi; bardzo mi się to spodobało. Jak nazwać tę "przypadłość" niektórych właścicieli czworonogów? (Bo ja np. cielęciny dla nas też nie kupuję, bo za droga... Dla Łowcy - owszem)

Znaczy (sorry, że jeszcze "pomolestuję", ale ja do tej pory nie aplikowałam nic w postaci "psikacza" - Łowca póki co jest zabezpieczony kropelkami Fiprex, więc nie mam doświadczenia); tego trzeba dużo zużyć na jeden raz? Czy parę "psików" starczy?
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 14:35   #3
wilczakrew
Senior Member

Ja daje kropelki i dodatkowo mam pess w spraju. Jest tani i dosć skuteczny. Też smierdzi i mnie nie szkoda bo kosztuje 7 zł. Ale ten też zamówiłem. Pies nie ma żadnych sensacji, a spryskuje się dosć mało. Co do cieleciny to u mnie wyglądało to zupełnie tak samo.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 11:48   #4
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Mam pytanie do tych, którzy mają już (niestety) doświadczenie z "wyciąganiem" kleszczy.
Do tej pory wszystkie "zarazy" udało nam się dzięki dokładnemu przeglądaniu ściągnąć z Łowcy, gdy dopiero wędrowały, okazało się, że jeden skubaniec uszedł naszej uwadze.
W każdym razie Jacek wypatrzył go chyba zaraz po tym, jak się wczepił, bo był jeszcze malutki, w ogóle nie "opity". Łowca jest oczywiście zabezpieczony, ale nie chcieliśmy czekać, aby sprawdzić skuteczność specyfiku, więc pierwszy raz użyliśmy narzędzia. Znaczy Jacek użył; zrobił to całkiem sprawnie. Kleszcz jak mi się wydaje wylazł cały i chyba nie przejawiał oznak życia (być może Fiprex już zadziałał).
Ale chodzi o to, że wczoraj wieczorem poczuliśmy, a następnie także zobaczyli, że w tym miejscu gdzie była ta zaraza, zrobiło się takie malutkie obrzmienie czy grudka. Niewielka, ale jest.
Czy ktoś może powiedzieć, czy to normalne, czy powinnam się zacząć (oby nie) niepokoić i udać do weta?
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:12   #5
DORA
Member

DORA's Avatar

Grin - ja bym poszła mimo wszystko do weta dla własnego spokoju ... ( nie ma nic bardziej meczącego niz domysły )
DORA jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:26   #6
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Odczyn się zdarza i nie ma prostej zależności miedzy jego wystąpieniem a chorobą. Możesz w ogóle nie znaleźć kleszcza lub śladu po nim a choróbsko mogło się przyplątać ;(
Do weta się przejdźcie- zawsze warto. I obserwujcie. A my potrzymamy kciuki

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 13:19   #7
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Moja Jadiel miała kleszcza na uchu był już dosyć spory jak go wyczaiłam od razu pozbyłam się paskudy a na jej miejscu została wyraźna opuchlizna z zaczerwienieniem i dosyć duży bo wielkości 5 złotówki brak włosów po kilku dniach wszystko wróciło do normy

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules