![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() Nie widziałam jeszcze psa, który byłby w stanie tyle wytrzymać. Nawet dorosłego. Rozumiem, że wiele - a właściwie wszystko - zależy od sposobu organizacji zajęć ale... Pamiętam czasy przedszkolne Dewi - 2-3 powtórzenia jednego zadania i zmiana albo zabawa - inaczej pies się dziwił, czego się od niego chce ![]() O czymś takim, jak "klasyczne kółeczko PT" w ogóle nie było mowy. Umarłybyśmy z nudów i to obie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wilkokłak
|
![]()
Hej, Joasiu! (
![]() ![]() Inna sprawa, że u nas PT1 też trwa tylko godzinę i dobrze, bo pod koniec nawet tej godziny, Łowca już traci powoli zainteresowanie. ![]() Nie wiem, jak jest na PT2, ale podejrzewam, że wkrótce się dowiem. ![]() Last edited by Grin; 30-04-2009 at 12:25. Reason: literówka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
sprecyzjuę
poszliśmy od razu na PT godziny są lekcyjne - 45 minut 15 min przerwy .. wtedy się tarzamy po trawie we trójkę i następne 45 minut poszłam z nim tam nie dlatego zeby go nauczyć siad i waruj ale żeby był z dużą ilością psów i ludzi ... i powiem że bardzo dobrze mu to robi dzięki temu zaczyna powolutku olewać większe skupiska ludzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tmave Zlo
|
![]()
Czyli jednak z założenia przedszkole
![]() Jestem jak najdalsza od stwierdzenia, że szkolenie PT="kółeczko"! Czasem, niestety, tak wygląda, ale nie zakładam, że to reguła. Napisałaś, że po godzinie pracy ma dosyć więc mnie to zastanowiło. Odnoszę do własnych doświadczeń z Dewulcem - do tej pory (sucz zaraz skończy 4 lata!) najbardziej interesujące są króciutkie serie (czasem - gdy mamy coś nowego - kilkanaście sekund 1 lub 2 powtórzenia), przeplatane zabawą lub - gdy ledwo zipię - po prostu odpoczynikiem z boku. Nadal - niezależnie od ambitnych planów na trening - kończę pracę ZANIM w jakikolwiek sposób sucz się znudzi tym, co robimy. Spadek jej zaangażowania w to, co robimy, jest dla mnie najgorszą rzeczą, jaka się może stać. Nadal mam za mało inwencji, by utrzymać jej zainteresowanie na dłużej ![]()
![]() |
#5 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie do wiary, ale taka jest prawda. Nasz trzylatek:
![]() ![]() ![]() Wszystkim pozostałym Ł-kom oraz ich właścicielom, a także hodowcy życzymy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Wysyłamy urodzinowe usciski i mizianka
![]() A Łowiec to co prawda znajomość forumowa, ale takiego ambasadora dogtrekkingu i modela znać (choćby tak)- wielka przyjemność ![]() Wszystkim 3-latkom duuużo radochy i miłości ![]() ![]() ![]() ![]() I...witajcie w dorosłym świecie ![]() ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 14-11-2011 at 14:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
100 lat dla Urciowego polrodzenstwa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
K-Lee Family
|
![]()
Ale ten czas mija...
![]() Znamy tylko Łowcusia, ale całej reszcie, zapewne też takiej fajnej, życzymy 100 lat w zdrowiu, smacznych kosteczek i tak wspaniałego życia jak dotąd!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wilcza Saga
|
![]()
Wszystkiego najlepszego i od nas, Łowcucha znamy osobiście, ale wszystkie "Ł"-ki ściskamy równie mocno i życzymy jeszcze wielu wspaniałych lat przy boku swoich opiekunów.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|