![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Grzegorz, jeszcze raz:
1. inicjatywa założenia klubu słuszna jest! 2. organizacja spotkania grupy inicjatywnej słuszna jest! 3. z niecierpliwością oczekiwać będę rezultatów (mam nadzieję owocnych obrad) 4. nie widzę nic zdrożnego w rozwiewaniu watpliwości czy odpowiedziach na proste pytania dotyczące kryteriów wyboru. Zwłaszcza pytań o pominięte osoby( dla uścislenia- cały czas pytanie dotyczy kregu HODOWCÓW, nie powstało żadne o inne osoby). 5. Zadawanie wszelkich pytań na temat istoty rasy w Pl uważam za jak najbardziej na miejscu, nawet jeśli padają przed powstaniem klubu. 6. Dywagacje na temat sposobu działania przyszłego klubu także. I zupełnie nie rozumiem dlaczego którykolwiek z tych punktów miałby wzbudzać negatywne emocje? Jak dotąd nie zauważyłam jakiejkolwiek negacji dotyczącej istoty sprawy, po raz pierwszy zaproponowany plan działania nie podlega dyskusji. Więc o co chodzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ad. 2 Tak Ad. 3 Ja również jak i większość. Ad. 4 No ja widzę bo jest to niezły pretekst do wywołania kolejnej wojny. Nawet powiem, ze udało Ci się zrobić ze mnie idiotę bo większosć widziała na spisie 5 hodowli nie 6 no i pojawiła się jeszcze 7 Tak w zasadzie to nikt już potem nie wiedział kto był kogo nie i kogo dopisałem. Na te pytania odpowiadałem ale bez zrozumienia. Ad.5 Dlaczego ich nikt nie zadawał wcześniej jesli toczyła sie taka dyskusja jak to twierdzi Graba. Dlaczego pytanie zostało zadane w forie atakującej i pretensjonalnej. czy to było celowe. Ad.6 Dewagacje na temat przyszłego działania klubu sa jak najbardziej słuszne ale aby je czynić nalezy znać zasady na jakich taki klub powstaje. Nie można rozmawiać o smaku mleka go nie pijąć. No i nie można odnieść dewagacji na temat działania przyszłego klubu do Grupy Inicjatywnej. Chyba nie ta kolejnosć. Na końcu zadałas bardzo dobre pytanie ale niestety ja mogę zadać takie samo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
W kwestii robienia z kogoś czegokolwiek---- nie rzucam się do pomocy jak ktoś sam sobie świetnie radzi ![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Taka dyskusja jest bez sensu bo jeśli sobie chcesz robić dalej zamieszanie na forum to je sobie rób. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Boszsz..Gia??
![]() Przy tak wysokim poziomie surrealizmu to ja EOT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
love and terror
|
![]()
Czy ja sie za bardzo zrelaksowalam po dzisiejszej maturze, czy te matury mozg mi wyzarly czy co, bo... O co tu chodzi w ogole?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Jak tam matura bo podobno cięzko było. ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Myślę, że warto sobie opisaś co stoi przed taką grupą inicjatywną.
A więc po pierwsze zarysowanie koncepcji działania klubu. Jego celów i zadań, tak by były do zaakceptowania przez wszystkie strony. Po drugie przekonanie do niej pozostałych wilczakowców. Hodowców, właścicieli reproduktorów, zwykłych właścicieli wilczaków. Po trzecie zebranie conajmniej 100 deklaracji i przeprowadzenie rejestracji klubu przez Związek. Po czwarte przygotowanie Walnego Zgromadzenia Członków Klubu i wyboru władz klubu. I po piąte, chyba najwazniejsze, zagwarantowanie, że po powołaniu klubu wzajemne pretensje i uprzedzenia zejdą na plan dalszy i klub nie utonie we wzajemnych niechęciach. Jak z tego widać nie jest to Komitet Honorowy, ale poważne zobowiązanie wobec pozostałych, że podjęte działania zostaną doprowadzone do końca. Uważam, że powinniśmy tych śmiałków wesprzeć. Niech wiedzą, że mają nasze poparcie i jeśli poproszą o pomoc zrobimy co będzie w naszej mocy. Zaproponowany skład grupy uważam za interesujacy. Sądzę, że znakomicie dadzą sobie radę. Tadeusz Porada |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Popieram w 100% inicjatywę założenia klubu
![]() Co do wyboru hodowców - to powinny brać udział w spotkaniu wszystkie hodowle które miały mioty i mają choć jedna sukę hodowlaną.
![]() |
#11 |
K-Lee Family
|
![]()
Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bo jeśli przez nastepną godzinę tłumaczenia komuś i tak dalej się upiera, ze on widzi 5 wypisanych hodowli i zadaje pytanie z uporem maniaka dlaczego w spisie nie ma Daniela ( przepraszam ale nie ma to zwiazku ), do tego stanowczo twierdzi, ze dobrze widział i ja to napisałem to wybacz. To nie jest jak stwierdziłaś krytyka bo z nią nie ma nic wspólnego. To też nie jest pomoc bo nie ma z nią nic wspólnego. W takim przypadku to by nawet święta krowa nie wytrzymała. No i nie ma to nic wspólnego z moim zdaniem bo jesli miała byś racje to bym Ci je przyznał ale w takim wariancie nie pozwole sobie na to aby ktoś robił ze mnie wariata bo on widział lepiej co ja napisałem. Co do przyjaciół to coś ci zacytuje i to da Ci obraz co to jest przyjaźń. Przyjaciel jest nie po to aby pomagał, jest po to aby był i abyśmy czuli jego obecnosć i wsparcie. Przyjaciel nie krytykuje, jedynie czasami zwraca uwage. Przyjaciel nie wdaje się w plotki i nie miesza sie w sprawy pieniędzy. Najważniejsze Przyjaciel zawsze wybacza. Na forum faktycznie się nie odzywasz zachowująć stronniczosć jednak poza nim już nie. Czy to jest Twoim zdaniem OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tmave Zlo
|
![]()
Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej? Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania. Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?
![]() |
|
|