![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Tylko jak wszystko - ta sprawa również ma dwa końce, lub swoje dwie strony. W lesie młode jadły to co inne wilki. I nie miały dysplazji i na nic innego nie chorowały. Ale dlatego że natura eliminowała osobniki słabsze np. z dysplazją. A my teraz chcemy aby wszystkie szczenieta przezyły i jako dorosłe żyły jak najdłużej. I te chorowite i te słabe i te z dysplazją. Natomiast co do wetów to podchodziłabym do nich z"ostroznością" ![]() Odwiedziłam kilku i każdy mówił co innego. I zawsze radził aby kupić karmę która stoi u niego na pólce. Tylko jeden miał puste pólki - i u tego zostałam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dostałam próbki Wolfsbluta - o dziwo Imbus na nie nawet ćwiczył!!!
Tak mu smakowały!!!! To chyba ta dziczyzna ![]() Zatem na urlop zakupimy mu cała pakę granuli z dziczyzną i małody będzie wsuwał.
![]() |
#4 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Natomiast bardziej łapczywie pochłania Orijena. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Ja wychodze z zalozenia, ze nie liczy sie cena i sklad karmy tylko to, jak sluzy psu.
My mielismy niezla szkole z Jabberem. Po pierwsze mial uczulenie, ale z czasem wyszlo, ze nie na kurczaka, ale na Eukanube ![]() Przetestowalismy chyba z 15 karm - od najtanszych hipermarketowych, przez Fitmin, Acane, Brita, Nutre, Hillsa, Royala i wiele innych, do Orijena i Fish4Dogs. Najchetniej jedzony byl Orijen i Acana. Fitmin szybko sie znudzil, a Fish4Dogs zjadl kot ![]() Po Eukanubie wystapilo uczulenie. W sumie pies po wszystkich karmach (oprocz Eukanuby) wygladal dobrze, ale ciezko bylo mu dogodzic smakowo. Najdluzej chyba jadl Acane i Orijen. Potem przeszlismy na BARF. Wolfsbluta dostalismy w wyprawce dla Strzygi. Psy nie bardzo chca go jesc. Sabat i Zmora czasami podzeraja, ale oni zjedza wszystko. Koty za to lubia ![]() ![]() Obecnie psy karmione sa czyms pomiedzy BARFem, a RAWem. Dostaja mieso i kosci, podroby, czasami jajka, warzywa lub nabial. Dodatkowo maja staly dostep do suchej karmy. Wiec jesli maja ochote to podjadaja. Karma to Nutra Gold Breeders Bag - bardzo energetyczna - dla suk karmiacych, aktywnych psow i szczeniakow. Pierwszy worek zniknal momentalnie. Karma jest pochlaniana przez psy i koty. Ku mojemu zdziwieniu nawet Jabber wsuwa ja z predkoscia swiatla. Podajemy ja od listopada i psy wygladaja super i czuja sie super.
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 08-05-2009 at 14:13. Reason: Literówka :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
No właśnie BARF/RAW to jest to!!!! Imbus jak skończył 15 miesięcy to przeszliśmy na BARF i bardzo sobie chwalimY!! tzn Imbus
![]() Jest zdrowy - zadnych przeziębień i co najważniejsze nie ma problemów z gruczołami okołoodbytniczymi ( jakoś tak??). Na suchej miał problemy i kilka razy byliśmy z tym u weta a na Barfie jak ręką odjął!!!
![]() |
|
|