![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Mojej bandzie serwuję czasem galaretkę z kurzych łapek, jak im się znudzi jakaś karma pod koniec dużego worka to jako sosik działa rewelacyjnie...
I na stawy działa (podobno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Inna sprawa, że Łowca najczęściej Łapki dostaje na surowo (po odcięciu tego "pałąka"), gotowane są wtedy, gdy dorzucam, do zupy gotowanej dla "ogółu" - ludziom też się zawarta w nich żelatyna przydaje. Natomiast szyję indyczą dałam raz i więcej tego nie ponowię; wszystkie kręgi Łowca w całości nieprzetrawione zwrócił; myślałam, że mi się zakrztusi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() P.S. Raz dostał parówkę cielęcą od klientki i się nią bawił chyba z godzine . Co innego parówki cielęce własnej roboty. Wtedy dostaje bzuma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
chciałby uzyskać jakieś konkretne informacje na temat karmienia
naszego 3 miesięcznego szczeniaka. Byliśmy u dwóch weterynarzy i dwa odmienne stanowiska. Jeden mówi żeby dostawała suchą karmę i wolowine ( w tej chwili TOTW z bizonem oraz wolowina surowa 100%) Druga, że karma sucha to samo zło.... że powinna jeść jajka, sery gotowane mięso , gotowane warzywa.... Młoda jest już trochę chuda i ta sucha karma jakoś jej nie podchodzi (zjada mało ok. 200g dziennie) dodatkowo 200g mięsa wołowego. Potrzebuję konkretnej informacji , ile powinna jeść, jak często 9 niektórzy mówią pięć razy a inni trzy....) i przede wszystkim co jej dawać jej do jedzenia. Tak jak wcześniej napisałem jest trochę za chuda i zaczynam się martwić/ zastanawiać gdzie popełniam błąd żywieniowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Czemu uważasz, że jest za chuda? Szczeniak powinien być szczupły bo to dobre dla jego stawów. Nie słuchaj babc spotykanych na spacerach dla których szczeniak/pies powinien mieć idealny kształt kuli
![]() Jeśli martwisz się o jej zdrowie, zrób badania krwi. Jeśli będą ok to zastanów sią nad odpowiednią dieą. Ja też uważam, że sucha karma to samo zło! Przypuszczam, że przez karmienie suchą karmą moja suka ma mega alergię ![]() ![]() Co do ilości posiłków... szczeniaka powinno się karmić często 3-5 razy dziennie do 6 miesiąca. Ale to wszystko zależy od potrzeb Twojego psa. Musisz ją obserwować.
![]() |
#8 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Łowca faktycznie jeszcze pochłania, jak to szczeniak. Mam nadzieję, że z wiekiem mu przejdzie i będzie staranniej przykładał się do jedzenia. ![]() Tak myślałam. ![]() Rety, ale nie rób sobie z naszego powodu tyle zachodu. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja to robię dla Czambora bo on samych kości nie lubi . ![]() Z drugiej strony jak lepiej odżywione to i lepiej smakuje. No, a nieraz już próbował zjeść Łowcę, ale to jeszcze nie było to. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Jesli naszym buraskom coś leży na żołądku usilnie szukaja pewnego gatunku trawy , nażeraja sie wywołuja wymioty a za chwilke juz jest wszystko ok.
Last edited by DORA; 11-05-2009 at 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilkokłak
|
![]()
Tak, ja też zauważyłam, że burasy na szczęście posiadają tę naturalną właściwość.
Jednakże ta szyjka wtedy nieźle go wymęczyła. Przynajmniej na nasze ludzkie oko. Być może z jego punktu widzenia, ta sytuacja przedstawiała się zupełnie inaczej. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|