![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
K-Lee Family
|
![]()
Petr Rehanek w Łodzi najpierw kazał nam iść, a dopiero potem biec
![]() U Rosika też chodziłyśmy ![]() A poza tym gratulacje dla wszystkich!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Myślę, że sposób Graby, aby stargować "z kopyta" jest bardzo dobry, zwłaszcza gdy sędzia patrzy na jedno kółeczko biegu zaledwie. ![]() My to definitywnie musimy poprawić, bo Łowca biegł z tyłu za Jackiem. PS My też mamy parę zdjęć, może nawet dzisiaj, jak się uda ![]() Last edited by Grin; 18-05-2009 at 08:40. Reason: PS |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Tyle teoria - w praktyce czesc psow ma z tym problem. Jesli ring jest maly i nie mozna psa rozpedzic to wilczaki dosyc czesto biegna inochodem. Cos takiego jest ocenianie nie tyle jako wadliwe, ale jako "nieeleganckie", wiec warto wlasnie probowac tego unikac, bo rzeczywiscie wiekszosc sedziow tego nie lubi. Pomaga albo startowanie z buta, aby pies od poczatku biegl klusem. Albo nabranie szybkosci, aby pies musial przejsc w klus. Oczywiscie widzialam troche wilczakow, ktore rzeczywiscie poruszaja sie nieprawidlowo i STALE biegaja inochodem bez wzgledu na predkosc, czyli albo biegna inochodem, albo przechodza w galop. I to jest juz zdecydowanie wada... PS: GRABA gratulacje! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Licho nie śpi...
|
![]()
Ogromne gratulacje dla zwycięzców - Graba i Uni
![]() Quote:
Nas kiedyś sędzia porządnie przegonił - patrzył, dumał potem poprosił o kółko stępem a potem spytał czy mogłabym jeszcze spróbować zrobić kilka kółek na luźnej ringówce z zachowaniem prostej linii grzbietu i opuszczoną głową bo chce coś wytłumaczyć asystentowi, wykład mu robił a ja "latałam" dookoła z językiem po pas ![]() Nasz sposób na brak inochodu to albo posadzenie (jak jest czas) i z "siadu" ruszenie kłusem albo zrobienie chociaż pół kroku do tyłu - jak pies musi zaangażować zad i się z niego mocno wybić do biegu to będzie ładnie kłusował ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|