Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2009, 15:32   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Czy też cyrki przy stoliku

Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 15:39   #2
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?
Jeśli już wdajemy się w szczegóły, to chyba tak.
Z tego co pamiętam, dopóki trwała ocena, aparat miałam cały czas "u oczu" i robiłam zdjęcia, albo przynajmniej się starałam, na tym zdjęciu widać, że już mi wisi luzem u szyi.
A Uni wtedy zajęła się wyjadaniem smaczków, które ktoś wcześniej rozsypał w tym miejscu (nie wykluczam, że to mógł być mój małżonek ) Przynajmniej oczyściła plac dla innych.

Last edited by Grin; 18-05-2009 at 15:42.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 15:43   #3
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post

Tak, a jakiś małpoludź rozwalił jedzonko psie, stąd też zainteresowanie Unki czymś innym

Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy
i ataków, ale ja jestem ponad to
Druga sprawa Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie, gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak
Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce, ring to miejsce w którym trzeba pokazać i wyeksponować, to co w naszym psiaku jest najlepsze

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 16:36   #4
Bebe
Junior Member

Quote:
Originally Posted by GRABA
Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy
i ataków, ale ja jestem ponad to
Ależ rozpaczy żadnej z naszej strony nie ma. Miło, że młody pies wygrywa i niech ma "na zdrowie" kolejny tytuł do kolekcji. Drażniące jest jedynie podejście - wskaż proszę zdjęcie z tej wystawy na którym Ciri ma podkulony ogon? Ja takiego zdjęcia nie mam. Ogon wisi swobodnie w dół.

Co do biegania w ringu: są sędziowie, zwłaszcza ci "starszej daty", którzy szczególnie zwracają uwagę na zachowanie psa w ringu. I żadna to złośliwość z naszej strony, jeśli Ci mówimy, że trzeba z psem wypracować żeby nie gryzł po rękach czy ringówkę, bo w końcu traficie na sędziego u którego wylecicie z ringu z niezbyt przychylną opinią - a takie przypadki już widziałam. Tak uwaga pod Waszym adresem, to nie złośliwość a dobra rada na przyszłość.

I nie masz się co tu bulwersować za opinię sędziego z Częstochowy - bo jeśli suka nie stoi spokojnie przy porównaniu, to jak on ma wybrać? Postaw się na chwilę w jego sytuacji. Sędzia pokazywał Ci jak ustawić sukę i w jaki sposób ma stać, ale Unka jest młoda i rozbrykana i to rozbrykanie wychodzi nie w tym momencie co trzeba.

I tak, masz rację, w rigu trzeba pokazać co w psie najlepsze, a jak ma to sędzia zobaczyć jeśli pies się zachowuje tak jak Unka?

Last edited by Bebe; 18-05-2009 at 17:06.
Bebe jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 17:01   #5
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Rozpacz - po czym? Przypominam że my już mamy to na czym nam zależało.

Quote:
spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy i ataków,
Psychologia, prekognicja czy dobre wróżki? Może te same co ci wciskają kit w stylu:
"Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce"

Zmień wróżki bo ci krzywde robią.

Quote:
gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak
Gorzej że taka wspaniała twoja suka nie pozwala na podejście do siebie bo skacze po każdym i nie da się jej uspokoić. Chcesz dalej się licytować? Lepiej zajmij się pracą z psem.

Quote:
Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie
To nie zgrywaj wszechwiedzącej tylko pracuj.
Old 18-05-2009, 17:07   #6
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Nie Grin, to nie mąż, te smaczki były duże, a Wy mieliście malutkie
No tak kwestia luźnego ogona, skoro Unka niby ma coś inaczej z ogonem, to ciekawe czemu ta końcówka nie zmierza w kierunku brzucha

Przygotowawczy straszny, bez osłony tylko między kolejnymi etapami selekcji można było schować się po małym namiocikiem. Unka wybrała miejce przy kolumnie, co nie bardzo mi się podobało, ale ją ciekawiły głosy, a już panowie instrumentaliści, to coś super i coś innego.
Tu też sędziowie mieli możliwość zaobserwowania tego co inni widzieli (żeby tu ładnie powiedzieć) od innej strony
Nie boję się ringu i złej oceny, przecież w Niemczech nie było rewelacji
Swoją drogą jak sobie przypominam, to w Częstochowie Ciri wygrała BOBa tylko dlatego, że Unka nie chciała sie ustawić - więc też przegrałyśmy

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 17:37   #7
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Quote:
Swoją drogą jak sobie przypominam, to w Częstochowie Ciri wygrała BOBa tylko dlatego, że Unka nie chciała sie ustawić - więc też przegrałyśmy
Tak więc jak napisałem - pracuj a nie cwaniakuj. Tak głupio mieć taką wspaniałą gwiazdę (co prawda to dopiero początek, ale to nie ważne, no nie?) a psuć jej występ.

aha:
Quote:
skoro Unka niby ma coś inaczej z ogonem,
To już widzisz rzeczy nie napisane? Ja napisałem że ma coś inaczej z ogonem? Mi nie wciśniesz czegoś czego nie napisałem.

Last edited by btd; 18-05-2009 at 17:42. Reason: dopisane: aha: i dalej
btd jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 21:14   #8
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, w galerii już pojawiły się nasze zdjęcia http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/2/3180/
Zaznaczam tylko, że większość robiłam ja, nie Jacek, więc nie spodziewajcie się niczego nadzwyczajnego.
(Zdjęcie Ciri pod parasolem z tego co widzę, zasiliło jej galerię )
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 21:24   #9
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Dzięki za linka.

I nie mów, dobre fotki masz.
Old 18-05-2009, 21:25   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Nastrzelałaś Głownie zwyciężczyni.. ale to zwykle tak bywa, że jak z psa tryska radość to migawka sama pstryka A Łowiec kolejny urodzony showman.. luzaczek w stylu "patrzcie i podziwiajcie"
fajne foty

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules