![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Z tego co pamiętam, dopóki trwała ocena, aparat miałam cały czas "u oczu" i robiłam zdjęcia, albo przynajmniej się starałam, na tym zdjęciu widać, że już mi wisi luzem u szyi. ![]() A Uni wtedy zajęła się wyjadaniem smaczków, które ktoś wcześniej rozsypał w tym miejscu (nie wykluczam, że to mógł być mój małżonek ![]() ![]() Last edited by Grin; 18-05-2009 at 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tak, a jakiś małpoludź rozwalił jedzonko psie, stąd też zainteresowanie Unki czymś innym ![]() Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy i ataków, ale ja jestem ponad to ![]() Druga sprawa Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie, gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak ![]() Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce, ring to miejsce w którym trzeba pokazać i wyeksponować, to co w naszym psiaku jest najlepsze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Co do biegania w ringu: są sędziowie, zwłaszcza ci "starszej daty", którzy szczególnie zwracają uwagę na zachowanie psa w ringu. I żadna to złośliwość z naszej strony, jeśli Ci mówimy, że trzeba z psem wypracować żeby nie gryzł po rękach czy ringówkę, bo w końcu traficie na sędziego u którego wylecicie z ringu z niezbyt przychylną opinią - a takie przypadki już widziałam. Tak uwaga pod Waszym adresem, to nie złośliwość a dobra rada na przyszłość. I nie masz się co tu bulwersować za opinię sędziego z Częstochowy - bo jeśli suka nie stoi spokojnie przy porównaniu, to jak on ma wybrać? Postaw się na chwilę w jego sytuacji. Sędzia pokazywał Ci jak ustawić sukę i w jaki sposób ma stać, ale Unka jest młoda i rozbrykana i to rozbrykanie wychodzi nie w tym momencie co trzeba. I tak, masz rację, w rigu trzeba pokazać co w psie najlepsze, a jak ma to sędzia zobaczyć jeśli pies się zachowuje tak jak Unka? Last edited by Bebe; 18-05-2009 at 17:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
złośliwy krasnolud
|
![]()
Rozpacz - po czym? Przypominam że my już mamy to na czym nam zależało.
Quote:
"Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce" Zmień wróżki bo ci krzywde robią. Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Nie Grin, to nie mąż, te smaczki były duże, a Wy mieliście malutkie
![]() No tak kwestia luźnego ogona, skoro Unka niby ma coś inaczej z ogonem, to ciekawe czemu ta końcówka nie zmierza w kierunku brzucha ![]() ![]() Przygotowawczy straszny, bez osłony tylko między kolejnymi etapami selekcji można było schować się po małym namiocikiem. Unka wybrała miejce przy kolumnie, co nie bardzo mi się podobało, ale ją ciekawiły głosy, a już panowie instrumentaliści, to coś super i coś innego. ![]() Tu też sędziowie mieli możliwość zaobserwowania tego co inni widzieli (żeby tu ładnie powiedzieć) od innej strony ![]() Nie boję się ringu i złej oceny, przecież w Niemczech nie było rewelacji ![]() Swoją drogą jak sobie przypominam, to w Częstochowie Ciri wygrała BOBa tylko dlatego, że Unka nie chciała sie ustawić - więc też przegrałyśmy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
aha: Quote:
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 18-05-2009 at 17:42. Reason: dopisane: aha: i dalej |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, w galerii już pojawiły się nasze zdjęcia http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/2/3180/
Zaznaczam tylko, że większość robiłam ja, nie Jacek, więc nie spodziewajcie się niczego nadzwyczajnego. ![]() (Zdjęcie Ciri pod parasolem z tego co widzę, zasiliło jej galerię ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Dzięki za linka.
I nie mów, dobre fotki masz.
![]() |
#10 |
VIP Member