Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

View Poll Results: Jakiej u¿ywasz karmy?
Nutro 1 9.09%
Nutra 1 9.09%
K-9 0 0%
Eukanuba 5 45.45%
Royal Canin 4 36.36%
Voters: 11. You may not vote on this poll

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2005, 23:46   #11
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by leśniczyna
właśnie Gaga, napisałaś, że Ci się zdaje te informacje uzyskałam od uznanego w świecie hodowcy, zootechnika ze specjalizajcą genetyka psów, przewodniczącego Zarządu Klubu .....Kontynentalnych ( w miejscu kropek jest nazwa rasy, nie chcę podawać). Ja mu wierzę

Gaga, ty chyba jesteś wegetarianką cio?
Leśniczyna:
- w "zaslyszane" wiadomosci to ja nie bardzo wierze co wyjasnilam w innym watku - niech Twoj znajomy wskaze gdzie mozna przeczytac owe niebudzace watpliwosci wnioski to byc moze zostane oredowniczka karmienia domowego
- nie jestem wegetarianka nad czym bardzo boleje ...jestem typem miesozercy i bez miecha dlugo nie pojade choc ostatnio ucztowalam przy wegetarianskim stole i bylo to niebo w gebie

Chodzilo mi o to ze bezkrytyczne wychwalanie miesa, ktore w znacznej czesci jest wynikiem chemii - nieco mnie dziwi w obliczu twierdzenia o wyzszosci "naturalnego" jedzenia nad tym "sztucznym".
Moja suka od zawsze wcina sucha karme pomieszana z surowym mielonym drobiowym lub wolowym plus wszystko to co wleci do paszczy ze szczegolnym upodobaniem do kiszonych ogorkow

Reasumujac: zloty srodek, zdrowy rozsadek i obserwacja psa

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote

Posting Rules