![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
View Poll Results: Kdo je lep¹í na obranu? | |||
Èeskoslovenský vlèák |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 27.78% |
Nìmecký ovèák |
6 | 33.33% |
Oba stejnì, mají-li výcvik |
7 | 38.89% |
Voters: 18. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hm...ano,problém mám podobný. Balthasar mě také začal mnohem víc hlídat (termín mám v srpnu) a rodina si také myslí,že by miminku ublížil...nevím,jak se bude chovat k "našemu" dítěti,ale děti všeobecně má rád. Mám tříletého bratra a od něj si nechá skoro všechno líbit,když se mu něco nelíbí,tak se zvedne a jde pryč...ale pokud má někdo zkušenosti s příchodem nového člena rodiny,tak bych také uvítala nějakou zkušenost.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Rada je jednoduchá. Pokud jsi skutečně pro psa vůdčí osobou smečky, tak se vůbec ničeho obávat nemusíš, protože pak se o dítě bude snažit starat a naprosto automaticky ho hlídat a bránit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Zdravím jem zde na foru nový. Mám skoro 7 měsíčního psa (Uran z litavské kotliny). Nedávno po 11 hodině jsem se šel projít na pole u nás za městem, kolem půl 12 jsme tam nachytali asi nějakého zloděje nebo jiný individium. Nicméně náš Doberman (2roky) proběhl a v té vysoké trávě si ho ani nevšimnul, ale Argo (Uran) už z dálky větřil a naježeně vyhlížel. Až jsme ho uviděli začal neskutečně štěkat, vrčet a skákat na zadních, ale nakonec se otočil a se štěkáním utekl. Chodí na volno. Myslíte, že se s přibývajícím věkem tohle zpraví? Nebo jaké jsou vaše skušenosti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Promiň wolfe, ale nepochopila jsem, co ti vadí. To, že se hlasově projevoval, nebo to, že si toho chlapa vůbec všimnul? Mně tahle reakce připadá docela normální. Buď má kuráž a chtěl tě před tím člověkem bránit, nebo má strach a "vyhrožuje" právě ze strachu. Podle toho útěku soudím na to druhé. To, že se pes bojí neznámého (člověka, prostředí, zvuku,....čehokoliv), je normální. Můžeš ho buď podporovat ve strachu, což není dobrá cesta, nebo ho naučit, že když se nebojíš ty, není se čeho bát. Ale to chce čas a hlavně práci. Samo se nic nespraví. A už vůbec ne u čévéčka, kterému je strach (nebo řekněme ostražitost) přirozeností.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
mna zaujala ta cast, ze pes utiekol
takze veci na spravenie je tam asi viac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
priatelu,to co si opisal bola jednoznacne pasivna obrana....
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|