![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
To sa słowa w 3 poście i nie pochodzą z moich ust.
" Pragne zauwazyc, ze bonitacja ta nie bedzie oficjalna jako, ze nie spelnia warunkow zapisanych w regulaminie organizacji bonitacji... Przeglad hodowlany to nie tylko spotkanie znajomych i ocena przez sedziego, ktory ma uprawnienia na ocene psow tej rasy... Wspominam, bo takie weekendowe bonitacje i potem upieranie sie, ze jej wynik ma sie pojawic w bazie Wolfdoga to niestety ostatnio to bardzo czesty blad... " T jest moje pytanie jakie zadałem i czekam na odpowiedź : " ale interesuje mnie dlaczego niezgodną z przepisami ma być bonitacja przeprowadzona przez czeska sedzinę w Polsce, a czym się to różni przez przeprowadzoną w jednoosobowym składzie sędziowskim bonitacje we Francji czy na Litwie. Poprostu chciałbym wiedzieć jaka jest różnica i jakie przywileje, ze to samo jest uznane lub nie. Interesują mnie wytyczne co do pozoranta, składu sedziowskiego i dokumentacji. Moze zapytam inaczej kto musi na tym papierku złożyć podpis aby zostało to uznane. " Więc linki do strony czeskiego czy słowackiego klubu nie są mi potrzebne bo je znam. Odpowiedzi nadal nie dostałem. |
![]() |
![]() |
|
|