![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja z Czamborem też wziołem udział w bonitacji.
Bardzo sie cieszę z wyniku K-lee i Bariny. Gratuluje takich kodów bo te psy na nie zasługują. P. Monika bardzo dokładnie sprawdzała wszystkie psy. Bardzo dokładnie omawiała wszystkie wady i zalety. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Czambor na tej bonitacji uzyskał następujący kod bontacyjny :
A70 Of P1 Jak obrobię zdjęcia to postaram się ich trochę podesłac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
K-Lee Family
|
![]()
Basiek a co oznacza S2 u Ginki??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
S2 to oznaczenie reakcji na strzał - GINKA zauważyła że było strzelanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ciekawe też nie wiedziałem, ze strzelanie określa się oddzielnym kodem.
Dzięki Basia za zdjecia i podziękowania dla Tomka. Mam zamiar zacząć dokładnie przeglądać te 32 gb na moim dysku. ![]() Postaram się je wkładać partiami i dawać na ten temat info. Moje leniwce tylko patrzyło gdzie sie schować aby nic nie robić. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() To, ze pies ZAUWAZY strzal jest NORMALNE u kazdego wilczaka i nikt tego nie wpisuje do oceny... Jesli pies troche sie boi lub troche sie pobudzi daje sie jedynie do "poznamek" tekst w stylu "mírná reakce na střelbu" (lekka reakcja na strzal). S2 to mocna reakcja na strzal... Pies po wystrzale albo zachowuje sie agresywnie, albo probuje wycofac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
A jak słodko ty przeszłaś z ataku na bonitacje do ataku na uczestnika.
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Margo, zapytam wprost:dlaczego wpisałaś wyniki z czegoś, czego nie chcesz nazwać bonitacją, co nie jest zgodne z jakimkolwiek regulaminem i co generalnie negujesz? Sam temat mógłby sobie istnieć dla zainteresowanych stron ale na forum, a forum to dyskusje a nie baza. Nie potrafię znaleźć w tym logiki bo albo krytykujemy i nie umieszczamy wyników w bazie albo umieszczamy jednocześnie uznając ów przegląd jako BONITACJĘ, weź no wyjaśnij blondynce bo chyba nie nadążam
![]() Zrozumiałabym temat w obliczu blokady wpisania wyników ale tak? uwierz, że nie wszyscy czytają forum i głowę daję, że znacznie więcej osób przeczytało "wyniki bonitacji w Osiecznej" niż ten topik. W rodowód mogę sobie wpisać, że mój pies ma różowe oczy i klepnąć jakakolwiek pieczatkę-wiemy jaka jest rzeczywistość:nikt tego nie zweryfikuje bo rodowód jest naszą własnością a jedyny, oficjalny urząd (ZKwP) charakteryzuje się daleko posuniętą ignorancją w temacie, zwłaszcza rasy czw. Baza więc pozostaje jedynym, w miarę wiarygodnym zbiorem danych...choć chyba powinnam napisać: pozostawała. Żeby była jasność: dla mnie te wyniki mogą sobie tam wisieć do upojenia, tylko w takim razie po co ta cała dyskusja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Zerknij sobie jak wygladac powinny czeskie kody bonitacji - chocby tutaj: http://www.cswolfdog.cz/index.php?vi...ent&Itemid=108 Quote:
PS. Uwagi nie SA MOJE, ale pochodza od czeskiej komisji hodowlanej, ktora wskazuje na to, ze kody nie sa poprawne - nie jest to CZESKA BONITACJA (spoko, wytlumaczylam, ze to miala byc taka polska "odmiana" bonitacji). Ale wyniki "domowych" bonitacji nie maja prawa byc notowane w rodowodach (zabrania tego takze ZKwP). Last edited by Margo; 08-09-2009 at 09:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jesli bonitacja miala imitowac bonitacje czeska to ponownie: kody sa nieprawidlowe! Jesli chcesz oficjalna odpowiedz to wyslij sobie list do czeskiego klubu z tym pytaniem.... ale odpowiedz jaka dostaniesz bedzie tez prywatna, bo reprezentujesz prywatna osobe... Czy ja uznasz, czy nie... Twoja sprawa... Fakty jest jeden: Osoba prywatna nie moze nic notowac do rodowodu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Podam to do Twojej informacji, ponieważ pomagałem P. Monice w wyliczaniu indeksów wszystkich bonitowanych psów. Każdy pies ma wpisane takie indeksy na oryginalnej karcie przeglądu. Dokładnie kod bonitacyjny Czambora wygląda tak: A70OfP1 Xv54.3 Xf108 Bonitacja była bardzo dokładna i odbyła się tak samo jak ta, którą wcześniej zrobiłem z psem w Jevisovicach. W karcie bonitacyjnej mam wpisane wszystkie wymiary psa .Jeśli ktoś będzie zainteresowany to mogę udostępnić dokumentację zdjęciową i filmową bonitacji mojego psa i sam sobie oceni na ile to była zabawa. Dla mnie bonitacja nie jest żadnym wyznacznikiem, a jedynie dostarcza mi informacji na temat mojego psa. Tego jak się rozwija i jak kształtuje się jego charakter i psychika. Doskonale wiem Małgosiu jak wyglądają czeskie kody bonitacyjne, jak wyglądały one kiedyś i te z Osiecznej się wcale od nich nie różnią. Quote:
Bonitacja w Późnej dla mnie niczym się nie różni od tej z Osiecznej poza właśnie tym wpisem. Jeśli Wy go nie dajecie musicie mieć podstawy prawne, o, których ja nie wiem. Więc bardzo chętnie je zobaczę, bo słuchać na ten temat nie mam ochoty. Nie mam tez ochoty słuchać kolejnych pomówień i oszczerstw pod swoim adresem. Za innych się nie wypowiadam. Quote:
Quote:
Nie możesz tez napisać o czym ludzie usłyszeli na spotkaniu ponieważ nie byłaś na nim obecna. Nie brałaś udziału w bonitacji i nie rozmawiałaś z osobami ją przeprowadzającymi. Możesz jedynie posiadać informacje z którejś ręki i nie muszą one być do końca prawdziwe, mogą być spreparowane jak i opierać się na pewnych niedomówieniach czy nie zrozumieniu treści przekazu. Bonitacja własnego psa jest jak najbardziej sprawą prywatną każdego właściciela. To właśnie ten właściciel decyduje kiedy, gdzie i u kogo taką bonitację wykona jak i też czy ją potem opublikuje. Natomiast jeśli się ktoś zwróci się z zapytaniem o legalność i prawidłowość wykonania takiej bonitacji to przestaje to być sprawa prywatna, bo robi to na podstawie zarzutów jakie ktoś stawia publicznie . W tym przypadku Ty to właśnie robisz. Więc ja bardzo chętnie poproszę o taką pisemną odpowiedź na Twoje zarzuty z całego tego tematu. Quote:
Bardzo chętnie zobaczę te uwagi od czeskiej komisji hodowlanej na piśmie, Wystąpię pisemnie do CMKU,SKJ, ZKwP,jak i czeskiego i słowackiego Klubu Rasy i ich komisji hodowlanych, poznam ich pisemne zastrzeżenia . Jednak do momentu opublikowania w/w dokumentów temat polskich bonitacji uznaję za zamknięty zarówno tych z Późnej jak i z Osiecznej. Jak uzyskam odpowiedz na Twoje zarzuty to wtedy je opublikuje i możemy powrócić do konstruktywnych rozmów na ten temat. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|