Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 23-09-2009, 20:57   #21
Adrian
Junior Member

Adrian's Avatar

Jéje. Tak jsme se právě vrátili z Velké Fatry/díky čivavám jsme dokonce zachránili tábor a sebe před nočním nájezdem MédiBédi/a tady zase požár. Já myslel, že z mého příspěvku bylo docela jasné, že nepovažuju mushery za bandu tyranů/o nás od čivav si to běžný pejskař myslí taky když sleduje "jak s nimi zacházíme"/. Mě jen léta vrtalo hlavou jak to tak obyčejně chodí když si člověk pořídí velkou smečku psů vyloženě na sport a tak jsem se ptal přímo mezi mushery. To je všechno. Jedna holka my třeba vyprávěla o 20hlavé smečce stejně starých psů. Jak to bylo skvělé když jezdili a pak nastalo období "domova důchodců" kdy pochovávala co 2 měsíce a platila účty za veterinu těch ostatních. Dnes chová nanejvýš 2 psy. Tohle přece musí člověka neskutečně poznamenat, takže to určitě neabsolvuje každý. To je všechno.
Možná jen mám jiný pohled na věc. Taky si čím dýl s čivavama sportuju říkám, že to musí být super běhat za něčím jako je haskoun nebo malamut, než kolikrát trapně blbnout s mazanými pošuky jenomže kvůli tomu je nevyměním.
Na každou věc kterou lze se psem dělat existuje plemeno 10x lepší než Čsv/a nikdo mi to nevymluví/, takže důvod bude asi vážně v té romantice.

Na druhou stranu. Mnozí Musheři si na Čsv též rádi "smlsnou" a obdařují nás "zasvěcenými" komentáři.
Adrian jest offline   Reply With Quote

Posting Rules