Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2009, 11:46   #1
Monika
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Komukoliv jinému vždy ráda odpovím, vám už nikdy. Dokonce ani tak, abyste si to zde mohla přečíst. Pokud vás to zajímalo v době, kdy jste byla poradkyně chovu, mohla jste se zeptat. Ale nějak nebyl zájem? Ono taky nebylo na co se ptát.
To chlupaté štěňátko, o kterém jste řekla, že takhle by měla vypadat všechna štěňata čsv? Ano, opravdu slova odborníka.....
Ale já přece velmi dobře vím co se s výše jmenovanými zvířaty stalo! O mě přece vůbec nejde. Celkem často si mne navštěvovala, jezdila jsem ti tetovat štěnata, koupila jsi ode mne Ko - Ko, Ali u mne strávil 3 týdny...atd. Tvůj chov a tebe znám.
" Blbce" děláš z těch ostatních.

Monika
Monika jest offline   Reply With Quote
Old 27-09-2009, 11:13   #2
Teshi
Mutti

Teshi's Avatar

Mushen in Germany with Sleedog and CSW

LG Franziska
Old 21-01-2010, 15:10   #3
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Zdravím všechny příznivce "tažných" sportů,
měla bych dotaz ráda bych si koupila postroj pro svoje fenky. Ovšem nevím jestli typ GUARD nebo SLED ??? Jedná se o postroje od firmy Manmat.
Nechci to na žádnou profi úroveň, pouze pro domácí potřebu na lyže/běžky, procházky, ale i zapřáhnout je do sáněk. Tak nevím jestli psovi neuškodím, když budeme s jedním postrojem dělat vše.Většinou s nimi budu běhat, nebo "lyžovat". Sáňě (sáňky) opravdu vyjímečně, spíše pokud bude dobrý sníh tak bych vzala děti. Prosím o radu.

Děkuji.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 15:40   #4
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Tak se řiď tímto: pokud povede vodítko od psa vodorovně nebo spíše dolů, je vhodnější sled. Pokud vodorovně nebo více nahoru, je lepší guard. Ale záleží to taky na délce vodítka. Pokud pojedeš na kole a vodítko bude dost dlouhé, může být i guard. Možná to chce vyzkoušet na půjčených postrojích. Já mám na vše sled ( kolo, kolobrnda, kára, sáně). Guardy jsou doma ve skříni a vytáhnu je jen vyjímečně.
A je fakt, někomu vadí takové to "volné uložení" psa v sledu. prostě kdyby chtěl, tak se vyvlíkne behem několika sekund, stačí šikovně couvnout.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 16:06   #5
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Výborný je nový postroj LASH. U toho je jedno, jestli pes táhne spodem nebo horem. Viděli jsme ho v ManMatu v reálu a je vychytaný. (Nezkoušeli jsme v praxi, jen jsme to navlíkli na psa, ale seděl perfektně - postroj i pes.) Na ManMatových stránkách je obrázek trochu nešikovný, ale ve skutečnosti je to fakt dobrý. Jestli máš možnost zajet si tam osobně, tak doporučuju. Za A) si vybereš perfektně padnoucí kus a za B) velmi pravděpodobně dostaneš slevu.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 17:36   #6
Stela
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Výborný je nový postroj LASH. U toho je jedno, jestli pes táhne spodem nebo horem. Viděli jsme ho v ManMatu v reálu a je vychytaný. (Nezkoušeli jsme v praxi, jen jsme to navlíkli na psa, ale seděl perfektně - postroj i pes.) Na ManMatových stránkách je obrázek trochu nešikovný, ale ve skutečnosti je to fakt dobrý. Jestli máš možnost zajet si tam osobně, tak doporučuju. Za A) si vybereš perfektně padnoucí kus a za B) velmi pravděpodobně dostaneš slevu.

Ten vypadá docela dobře. Takový mezityp. No bohužel se k nim nedostanu.
Old 21-01-2010, 17:43   #7
Stela
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Akorát dělají jen malé velikosti.
Old 21-01-2010, 19:13   #8
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

My ho zkoušeli na Akeenahovi (72 cm) a padnul mu jak ulitý...
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 17:30   #9
Stela
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Tak se řiď tímto: pokud povede vodítko od psa vodorovně nebo spíše dolů, je vhodnější sled. Pokud vodorovně nebo více nahoru, je lepší guard. Ale záleží to taky na délce vodítka. Pokud pojedeš na kole a vodítko bude dost dlouhé, může být i guard. Možná to chce vyzkoušet na půjčených postrojích. Já mám na vše sled ( kolo, kolobrnda, kára, sáně). Guardy jsou doma ve skříni a vytáhnu je jen vyjímečně.
A je fakt, někomu vadí takové to "volné uložení" psa v sledu. prostě kdyby chtěl, tak se vyvlíkne behem několika sekund, stačí šikovně couvnout.
Děkuji za odpověď takže si přece jen myslíte, že mám radši koupit ten SLED ? Mě příjdou takové pohodlnější pro psa, ale zase když je vezmeme na kolo tak to bude trochu nahoru. volnější uložení mi nevadí. Tak já nevím. Ale vetšinou budeme používat kolo, lyže takže bude asi vhodnější ten guard???
Reply

Posting Rules