![]() |
![]() |
|
Výstavy psů Naše úspěchy na výstavách, jak ČSV připravit na výstavu, jak ho vystavovat... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
koukala jsem na výsledky světovky a docela mě překvapilo, jací psi se vystavovali v pracovní třídě. Nic proti nim, neznám je, takže nemám informace o složených zkouškách, ale podle údajů na wolfdogu velká část z nich má jen vytrvalostní zkoušku. Ta stačí pro zařazení do pracovní třídy ![]() ![]() Už bylo napsáno, že běh u kola o pracovních vlohách psa neříká celkem nic a navíc mám pocit, že pracovní třída nebývá tak obsazená, jako třeba otevřená, což je výhoda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ano, na Slovensku (i v jiných zemích) stačí do pracovní třídy vytrvalostní zkouška.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
doteraz to bol len beh na 40km, nejaký čas je to už ale normálne uznaná pracovná skúška SVP1 - 3 (teda má všetky jej pravidlá a aj časové hodnotenia), je to pracovná skúška, teda pes môže ísť do pracovnej triedy.
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tentýž řád (samozřejmě ale slovensky) najdete na stránkách SKJ http://www.skj.sk/tlaciva/vystavny%20poriadok%20FCI.pdf Přečtěte si, prosím, článek 5, Pracovní třída - z něj jasně vyplývá, že do pracovní třídy na sekčních (všechny výstavy, kde se zadává CACIB) a světových výstavách je třeba mít certifikát FCI opravňující k zařazení do pracovní třídy vystavený členskou zemí, kde má majitel/držitel psa trvalé bydliště. Tedy polopatě řečeno - Němec z Německa, Čech z ČR atd. Takže na základě SVP měli být správně na WDS do pracovní třídy zařazeni pouze psi v majetku nebo držení Slováků... Pokud ale významu tohoto čl. VŘ FCI rozumím špatně, ze správný výklad předem děkuji. Mimochodem - na stránkách SKJ jsem nikde v řádech nenašla zkoušky SVP uvedené mezi zkouškami opravňujícími na Slovensku k vystavení tzv. Velkého certifikátu (že ho ale SKJ vystavuje, to vím - viděla jsem jeho kopii). Za odkaz na předpis, kde tato zkouška uvedená je, nebo na zápis, kde tyto zkoušky byly schváleny jako regulérní pracovní, opět předem děkuji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Já jako členka SKJ a držitelka velkého certifikátu vystaveného SKJ jsem se před výstavou ptala, co chtějí do pracovní třídy. Toto jim stačilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Bohužel kolem zkoušky SVP je od počátku plno dohadů a nejasností. Proč se stále prosazuje jako zkouška "pracovní" jsem nepochopil a asi nikdy nepochopím. Protože co je "pracovního" na psu, který prokáže, že uběhne x kilometrů u kola ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
No právě...To lze pak jako pracovního chápat skoro každého...Já jsem si na výstavě vždycky říkala, jo, to jsou psi v pracovní třídě, ti něco umí, obdivovala jsem je i majitele, že něco dokázali...ale když tak koukám, kdo je v pracovní třídě, je to trochu jinak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ne, nemám. Ani jsem po tom nepátrala a jejich stránky nečetla. Vycházím jen z informací výstavní kanceláře. Osobně si taky myslím, že by to mělo být sjednocené v celé FCI, co se zkoušek týče. A taky si myslím, že ZVP není pracovní zkouška, na tom se u mě nic nemění.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
To Hanka: Tebe chápu, že´s nepátrala a zvolila nejjednodušší způsob - zeptat se pořadatele
![]() Toho pořadatele ale už nechápu, jak při organizování WDS může takto závažným způsobem nedodržovat předepsaný výstavní řád. (Ono se to mimochodem letos na DUOCACIBu v Brně povedlo našim pořadatelům taky...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Po pozreti wolfdogu som mohol skonstatovat ze v pracovnej triede v Bratislave okrem Arta (skusky v stopovani FCI 1 a FCI 2 = IPO FH1 a 2) vsetky ostatne psy sa zucastnili v pracovnej triede na zaklade skusok z behu -SVP). A tak sa aj mohlo stat ze v tejto triede bol prezentovany aj vyslovene agresivny pes.
Pavel aj ja si myslim, ze psy so skuskou v behu by nemali byt v pracovnej triede. Behom pes potvrdi svoj zdravotny stav, ale v ziadnom pripade vlohy na pracu. Mimochodom nase krajiny potvrdili tohto roku v marci tradiciu v praci so psami na mastrovstvach sveta v stopovani FCI - FH vo Francuzsku ked prva bola slovenka a treti cech. Milan |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Precital som si este raz predchadzajucu debatu a uputalo ma ze vysvedcenia o zadeleni do pracovnej triedy vydava SKJ. Na zaradenie do pracovnej triedy nie je povinne osvedcenie z FCI?
Pripajam priklad osvedcenia z FCI. Milan |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|