Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2009, 09:50   #1
mellorn
Member

mellorn's Avatar

bonitaci si nakonec nechame na jaro...ale ad trenink na zkousky povah. myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 10:04   #2
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
bonitaci si nakonec nechame na jaro...ale ad trenink na zkousky povah. myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...
To je věc názoru. Psi se kterými cvičí majitelé obranu jsou ve výhodě oproti psům netknutým touto disciplínou. Já se svými psy obranu nedělám a jejich případnou reakci znát chci. Pokud nebude odpovídat mým představám, bonitaci odložím. Nevidím na tom nic špatného.

Last edited by CDaniela; 14-10-2009 at 10:08.
CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 10:15   #3
samak
Junior Member

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...
Ja si to taky myslim ale vzdy me to nekdo vymluvi, ze to tak neni. Ale ja spis musel nacvicovat mereni a tydle veci treba ukazovani zubu to byla ale sichta.
Lada
samak jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 10:48   #4
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by samak View Post
Ja si to taky myslim ale vzdy me to nekdo vymluvi, ze to tak neni. Ale ja spis musel nacvicovat mereni a tydle veci treba ukazovani zubu to byla ale sichta.
Lada
No vidíš, při měření se povaha hodnotí také. Takže vlastně na povahu trénuješ
Natrénovat se dá všechno, měření, zuby, kolík. Ovšem ne ve všech případech. Jsou psi se kterými majitelé trénují a stejně nakonec u kolíku utečou. "Skupinka" má jakousi větší vypovídající hodnotu. Skupinka a střelba - s tou se také moc udělat nedá.
Jinak k tomu tréninku: reakci bázlivého psa za dvě lekce s figurantem neovlivníš. Jde spíš o to zjistit jak se pes chová a případně nechat jeho povahu ještě dozrát a zkusit štěstí za půl roku.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 11:57   #5
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Na jednu stranu by se pes měl chovat přirozeně, tzn. bez tréninku, ale zase na stranu druhou, já s Maší musím "trénovat" každý volný den na Václaváku a v metru, aby se aspoň trochu přestala bát. Takže ono je to jedno. Všechno, co psa naučíš, mu slouží k výhodě. Ať už na cvičáku u kolíku nebo u supermarketu.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 12:26   #6
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Spravna socializace a zkouska povahy u koliku jsou pro me dve rozdilne veci. ja jsem na svod cubu nepripravovala nijak,zuby ukazuje dobrovolne,v podstate se sebou necha delat co potrebuju a protoze nedelame obrany jsem celkem zvedava na jeji prvni,nijak nepripravenou reakci na figuranta...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 14:34   #7
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Ona ale ta zkouška povahy při bonitaci má se socializací docela velkou souvislost.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 20:44   #8
Veronika
Junior Member

Veronika's Avatar

Send a message via ICQ to Veronika

Možná jsem to někde přehlídla, ale kde to tedy v těch Hořovicích najdu?

Posting Rules