|
|
|
|||||||
| Výstavy psů Naše úspěchy na výstavách, jak ČSV připravit na výstavu, jak ho vystavovat... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
No - víš, já si myslím, že až průměrní ČSV zvládnou skládat všestranné zkoušky 1. stupně a ti špičkoví BĚŽNĚ 3. stupně (to je můj sen, aby "pracovní" u ČSV znamenalo, že při troše běžného úsilí půjde se psem složit všestrannou jedničku), tak pak můžeme zkoušet kritizovat obecnou úroveň pracovní a sportovní kynologie ve světě. Zatím má ale drtivá většina ČSV problém složit zkoušku ZM... (Tím nikoho - ani psy ani majitele nekritizuji, to je prostě fakt, že takto na tom naše plemeno je. Ti, kdo opravdu cvičí, vědí, jaká je to dřina a jak je to vše na dlouho, než se dostaví nějaký výsledek. A ten ještě mnohdy ani tomu úsilí neodpovídá...)
Nic, konec OT |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Heleno, pláčeš na špatném hrobě. Moje poznámka směřovala k něčemu úplně jinému, co jsi zřejmě nepochopila. Na západ od našich hranic prostě už třeba zkouška ZM je nazývána "obranářskou" (Schutzhund), přestože s obranářskými zkouškami má společného jen velmi, velmi málo. Na západě už nepoužívají termín "všestraná zkouška a jak je součástí zkoušky jakýkoliv prvek obran, už ji nazývají "obranářskou". To jen na vysvětlenou.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Tak takhle jsem to tedy opravdu nepochopila. A upřímně - tohle považuji za relativně bezvýznamné slovíčkaření...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Heleno, tady je nám to samozřejmě jasné, ale v zahraničí se mnohdy setkávám s tím, že mi lidé říkají, že nechtějí mít obranáře a proto nechtějí se psem dělat zkoušky SchH nebo IPO.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Ale to je v ČR naprosto stejné (a ani se tu všestranné zkoušky nemusí nazývat obranářskými
K tomu ale musím dodat, že než dělat obranu blbě, je opravdu lepší ji nedělat vůbec... |
|
|
|
![]() |
|
|