![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Цитата:
Masz wszystkie potrzebne papiery na psa i nic dodatkowego przynajmniej w tym momencie nie jest Ci potrzebne. Generalnie nie zdarzyło mi się jeszcze aby przypadkowo spotkany patrol policji czy straży mnie zaczepił i chciał jakies papiery. Raz we Wrocławiu zwrócono mi uwagę odnośnie kagańca i na tym się skończyło. Wynikało to bardziej z faktu, że policjanci byli zaintrygowani psami jakie z nami szły. Nikt nie ma prawa doczepić sie, że jest to hybryda i na tej podstawie wszcząć postępowanie. Inaczej troszkę wygląda sytuacja jeśli mieszka się na wsi i jeszcze przy terenach łowieckich,lęgowych czy nieopodal Parków . Wtedy poprostu mogą psa zastrzelić. To pozwolenie nie jest chyba jakimś większym problemem i bardziej chyba chodzi o obowiązek rejestracji i kontroli. Jeśli wilczarz zacznie polować na wilczaka bo mu się coś pomyliło to wtedy nie wiem jakie zezwolenia będą potrzebne. ![]() |
|
![]() |
![]() |