![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
dnes rano jsem mluvila s dr.duchkem. rikal,ze tam jednoznacny nalez je,kloub je uz skoro mimo hlavici,takze hned nasadit chondra,celozivotne,udrzovat idealni vahu a takove ty zname veci. nez se objevi problemy,muze to trvat i nekolik let,zatim arwen nebude nic bolet,ale nesmim ji pretezovat.ty psi hry nejsou moc ok na klouby,to rikal taky,ale nemuzeme ty psy drzet jako vezne kvuli tomu,ze maji nalez,takze vseho s mirou.normalni prochazka by mela byt ok,kolo nedoporucuje vubec...ja to stejne furt ale nepochopim,kde k tomu prisla,vrta mi to hlavou a asi jeste dlouho bude...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
Tak to mne mrzi, nenapadlo mne ze je to tak zly ze je hlavice skoro mimo jamku, v tom pripade je ma rada ohledne kola nesmyslna... na druhou stranu to aspon ukazalo, jak je dulezity dobre minene rady laiku skonzultovat s profesionalem. Drzim palce aby vam to vydrzelo slapat vpohode co nejdyl jako Agyrovi (i kdyz je fakt, ze Agyr mel sice 4/4, ale hodnocen byl az v 8mi letech a hlavne MVDr. Stercem z Brna, který mel velmi prisna meritka).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Senior Member
|
![]()
Tak to je mi jí opravdu líto, v tom případě žádné divoké otočky, to je fakt. Nicméně jí určitě drž "nasvalenou", ty svaly kolem koubu jí pomůžou držet hlavici plus mínus na místě.
Čtyřky u Šterce v osmi letech je skoro na gratulaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
No, on zjistil že je mu 8 až když jsem mu kvůli těm 4kam trochu naštvanej volal, protože mi předtim dva ortopedove řekli, že ty kyčle jsou naprosto čisty. Abych ten rozhovor doslova citoval Já: "Pane doktore, všiml jste si že je mu 8 let?" Šterc: Ono je mu už 8?! Aha. ...... No to na věci ale nic neměni."
Tož asi tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Member
|
![]()
no,ale mame pred sebou par let relativne v pohode.to mi musi stacit....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Nesmutni. Kdybyste na ten rentgen nešly, tak to ani nevíš a byla bys v pohodě. Nesmíš to brát jako nějaký rozsudek. Život je krásnej i se čtyřkama.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
Přečti si článek v tom časopise Psí sporty, od Moniky Soukupové..tam píše, jak fenka která měla 0/0 měla už v 10letech docela problémy, zemřela snad ve 12ti, a fenka, která má 3/4, je jí 15let a je stále víceméně v pohodě. Fakt bych neházela flintu do žita.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Not so Junior Member
|
![]() Quote:
Ono, tím že se bude Arwen uměle brzdit dojde naopak k atrofování, takže bych ji nechala hrát jak uzná sama za vhodné. Zatím problémy neměla a ten nález tam byl i před tím, tak nevěšte hlavu. Kromě zhubnutí bych jí řežim nechala prakticky stejný.
![]() |
![]() |
#70 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Jinak co se týká "normálních" her .. vycházim ze zkušenosti s Dakoušem, kterej je schopnej při vítání nebo hře metat kozelce, dělat půlsalta a skorosalta a kolikrát dopadá pouze na zadní nohy, když se nestihne otočit tak třeba i jen na jednu ![]() Každopádně pokud řekl Dr. Duchek že kolo ne, tak kolo ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Member
|
![]()
jeste se vratim k tem trekum.setkala jsem se s nazorem,ze treky jsou naopak neskodne {asi ne rovnou to kilo},protoze pes na postroji nedivoci a kdyz taha { u cevecka nejista vec},tak bude v rovnomerny a pomaly zatezi srovnatelne s plavanim.tak nevim,co si mam o tom myslet....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Senior Member
|
![]()
Já bych se jich nebála a zkusila je. Určitě bych začala od těch nejkratších a pozorovala jak to na psa působí, co druhý den.......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Member
|
![]()
aby netahala na voditku ji ucim od mala,celkem se dari,nekdy se ovsem zacucha a tim padem zapomene. Pomucky jako je stahovak nepouzivam, pouzivam proti tahani Halti ohlavku,ktera funguje stoprocentne.
s tema trekama teda fakt nevim,stejne by se to delo kdyz tak, az napresrok.dnes ji jdu objednat Bomeazal senior se kterym maji lidi dobre zkusenosti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Chovej se k feně stejně jako když jsi výsledek rtg neznala. Ona si sama "řekne" kdy má dost. Pro funkčnost kloubů je nejdůležitější udržet jí v kondici. Musí být štíhlá a nasvalená a toho ničím jiným, než pravidelným pohybem nedocílíš. Jen to kolo spíš omezeně, protože pes se bude snažit přizpůsobit tvému tempu, takže tam ja míra na tobě. Dogtrek bych klidně zkusila, je mladá. Zkus kratší a uvidíš. Nijak významně bych jí neomezovala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, tvojí zrzounky je mi líto a je to škoda.
Jen prosím tě , chovej se k ní jako před tím - nijak radikálně jí nezačínej šetřit, tím by si jí naopak uškodila! Myslím,že pěknou řádku let na ní ani nepoznáš ,že DKK má. Vzpomeň si na Karlova Asterixe, či Helči Aldu - do kolika let oni jezdili po závodech !!! Jen bych jí v pravidelných intervalech (hlavně podzim a jaro)dávala chondroprotektiva. Nejvyzkoušenější je Caniviton a nebo Alavis - nic jiného světobornýho bych nevymýšlela. ps: lidské přípravky u psů fungují jinak než u lidí !!! nezapomeň !!! Lucka |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Member
|
![]()
diky za podporu.ja uz se tim trapit nebudu. v sobotu litala se psama asi hodinu a jak si toho clovek vic vsima,tak levou zadni nadzvedavala a nozky se ji trochu rozjizdeji,ale byla stastna. ty jejich hry,to je levy hak,pravy hak,prastit sebou nebo s druhym o zem,takove recko-rimske zapasy
![]() jinak uz pomalu hubne,akorat to nejde videt,je nasrstena.skoda,ze me s ni nepusti do podoli,mohla by plavat uz ted v zime. ale zeptam se.jak "prinutite" psa,aby vam plaval nejakou souvislejsi dobu.?ja jedine tak,ze plavu s ni,jinak se mi na to po chvilce vykasle.ale v breznu plavat venku nebudu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Member
|
![]() Quote:
Ale aj behanie v plytkej vode a cakanie sa je pre psisko zdrave, takze ak mas vodu poruke, tak ju proste ku nej ber, ci uz bude plavat alebo len blbnut...
![]() |
![]() |
#80 |
Junior Member
|
![]()
Máte někdo zkušenosti s odvoláním proti výsledku DKK?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|