Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2009, 11:51   #61
mellorn
Member

mellorn's Avatar

dnes rano jsem mluvila s dr.duchkem. rikal,ze tam jednoznacny nalez je,kloub je uz skoro mimo hlavici,takze hned nasadit chondra,celozivotne,udrzovat idealni vahu a takove ty zname veci. nez se objevi problemy,muze to trvat i nekolik let,zatim arwen nebude nic bolet,ale nesmim ji pretezovat.ty psi hry nejsou moc ok na klouby,to rikal taky,ale nemuzeme ty psy drzet jako vezne kvuli tomu,ze maji nalez,takze vseho s mirou.normalni prochazka by mela byt ok,kolo nedoporucuje vubec...ja to stejne furt ale nepochopim,kde k tomu prisla,vrta mi to hlavou a asi jeste dlouho bude...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 12:13   #62
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
normalni prochazka by mela byt ok,kolo nedoporucuje vubec...ja to stejne furt ale nepochopim,kde k tomu prisla,vrta mi to hlavou a asi jeste dlouho bude...
Tak to mne mrzi, nenapadlo mne ze je to tak zly ze je hlavice skoro mimo jamku, v tom pripade je ma rada ohledne kola nesmyslna... na druhou stranu to aspon ukazalo, jak je dulezity dobre minene rady laiku skonzultovat s profesionalem. Drzim palce aby vam to vydrzelo slapat vpohode co nejdyl jako Agyrovi (i kdyz je fakt, ze Agyr mel sice 4/4, ale hodnocen byl az v 8mi letech a hlavne MVDr. Stercem z Brna, který mel velmi prisna meritka).
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 12:43   #63
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Tak to je mi jí opravdu líto, v tom případě žádné divoké otočky, to je fakt. Nicméně jí určitě drž "nasvalenou", ty svaly kolem koubu jí pomůžou držet hlavici plus mínus na místě.
Čtyřky u Šterce v osmi letech je skoro na gratulaci .
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 13:11   #64
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Čtyřky u Šterce v osmi letech je skoro na gratulaci .
No, on zjistil že je mu 8 až když jsem mu kvůli těm 4kam trochu naštvanej volal, protože mi předtim dva ortopedove řekli, že ty kyčle jsou naprosto čisty. Abych ten rozhovor doslova citoval Já: "Pane doktore, všiml jste si že je mu 8 let?" Šterc: Ono je mu už 8?! Aha. ...... No to na věci ale nic neměni."
Tož asi tak
Old 12-11-2009, 14:45   #65
mellorn
Member

mellorn's Avatar

no,ale mame pred sebou par let relativne v pohode.to mi musi stacit....
Old 12-11-2009, 18:49   #66
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Nesmutni. Kdybyste na ten rentgen nešly, tak to ani nevíš a byla bys v pohodě. Nesmíš to brát jako nějaký rozsudek. Život je krásnej i se čtyřkama.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 19:00   #67
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
no,ale mame pred sebou par let relativne v pohode.to mi musi stacit....
Přečti si článek v tom časopise Psí sporty, od Moniky Soukupové..tam píše, jak fenka která měla 0/0 měla už v 10letech docela problémy, zemřela snad ve 12ti, a fenka, která má 3/4, je jí 15let a je stále víceméně v pohodě. Fakt bych neházela flintu do žita.
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 19:29   #68
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
dnes rano jsem mluvila s dr.duchkem. rikal,ze tam jednoznacny nalez je,kloub je uz skoro mimo hlavici,takze hned nasadit chondra,celozivotne,udrzovat idealni vahu a takove ty zname veci. nez se objevi problemy,muze to trvat i nekolik let,zatim arwen nebude nic bolet,ale nesmim ji pretezovat.ty psi hry nejsou moc ok na klouby,to rikal taky,ale nemuzeme ty psy drzet jako vezne kvuli tomu,ze maji nalez,takze vseho s mirou.normalni prochazka by mela byt ok,kolo nedoporucuje vubec...ja to stejne furt ale nepochopim,kde k tomu prisla,vrta mi to hlavou a asi jeste dlouho bude...
Můj Hoky měl podobný nález. Ale doktor naopak doporučil, abych ho nijak významně nešetřil. Přirozený pohyb je pro to dobrý, protože se nohy nasvalí a udrží kloub v jamce. Samozřejmě zdůrazňuji "přirozený" pohyb, to znamená nechat psa aby se pohyboval, jak on uzná za vhodné. Netlačit ho do nějakých výkonů u kola a podobně, ale normálně běhání a hry mohou jen pomoci.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 19:48   #69
Dayen
Not so Junior Member

Dayen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Přirozený pohyb je pro to dobrý, protože se nohy nasvalí a udrží kloub v jamce. Samozřejmě zdůrazňuji "přirozený" pohyb, to znamená nechat psa aby se pohyboval, jak on uzná za vhodné. Netlačit ho do nějakých výkonů u kola a podobně, ale normálně běhání a hry mohou jen pomoci.
Takhle bych to viděla také. Přirozený pohyb a hra jsou nejlepší.
Ono, tím že se bude Arwen uměle brzdit dojde naopak k atrofování, takže bych ji nechala hrát jak uzná sama za vhodné.

Zatím problémy neměla a ten nález tam byl i před tím, tak nevěšte hlavu. Kromě zhubnutí bych jí řežim nechala prakticky stejný.
Dayen jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 22:00   #70
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Netlačit ho do nějakých výkonů u kola a podobně, ale normálně běhání a hry mohou jen pomoci.
Pokud je pes schopný blbnout se psy, tak 7 km/h na vodítku u kola, neni tlačení k výkonu, ale přirozený pohyb volným klusem. Kolo je tam jen pro pohodlí pána a vodítko aby se pes nezastavoval na čuchání a honění zvěře v lese, aby pak nemusel pána cvalem dohánět - takhle jsem to myslel. Samozřejmě je třeba psa sledovat a pokud se mu klusat nechce, je unavený nebo ho nedej bože něco bolí, tak samozřejmě hned přerušit nebo zvolnit do chůze. Samozřejmě jsem taky nemyslel kdovíjaký vzdálenosti, ale cca 2-3 km, aby to bylo napohodu.
Jinak co se týká "normálních" her .. vycházim ze zkušenosti s Dakoušem, kterej je schopnej při vítání nebo hře metat kozelce, dělat půlsalta a skorosalta a kolikrát dopadá pouze na zadní nohy, když se nestihne otočit tak třeba i jen na jednu .
Každopádně pokud řekl Dr. Duchek že kolo ne, tak kolo ne.
Old 13-11-2009, 10:36   #71
mellorn
Member

mellorn's Avatar

jeste se vratim k tem trekum.setkala jsem se s nazorem,ze treky jsou naopak neskodne {asi ne rovnou to kilo},protoze pes na postroji nedivoci a kdyz taha { u cevecka nejista vec},tak bude v rovnomerny a pomaly zatezi srovnatelne s plavanim.tak nevim,co si mam o tom myslet....
Old 13-11-2009, 10:40   #72
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Já bych se jich nebála a zkusila je. Určitě bych začala od těch nejkratších a pozorovala jak to na psa působí, co druhý den.......
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 10:53   #73
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Quote:
jeste se vratim k tem trekum.setkala jsem se s nazorem,ze treky jsou naopak neskodne {asi ne rovnou to kilo},protoze pes na postroji nedivoci a kdyz taha { u cevecka nejista vec},tak bude v rovnomerny a pomaly zatezi srovnatelne s plavanim.tak nevim,co si mam o tom myslet....
Chuze na voditku psa unavi rychleji nez klus. Pokud bude bez voditka, tak bude mit tendenci aspon zpocatku vychazky litat a blbnout. Kazdopadne pokud bychom vychazeli z toho ze klus je lepsi, tak by panicek musel bezet . Co se tyka tahani a postroje - tady nesouhlasim. Jakekoliv tahani (at uz na stahovaku nebo na postroji) je prevazne zaber na zadni nohy, coz je spatne. Samozrejme asi zalezi na mire tahu, ale osobne bych volil stahovak a co nejdriv psa naucit aby netahal vubec, nedivocil a zbytecne se tim nenamahal. Podle mne je i snazsi psa naucit aby netahal vubec, nez ho ucit aby tahal jen zlehka. Jinak souhlasim s tou "nejisout veci u cevecka" ... Dakous mne obcas popotahne proste jen tak, ze chytne voditko a tahne mne za nej 100-200m dokud ho to bavi ale vic ne .
Old 13-11-2009, 12:07   #74
mellorn
Member

mellorn's Avatar

aby netahala na voditku ji ucim od mala,celkem se dari,nekdy se ovsem zacucha a tim padem zapomene. Pomucky jako je stahovak nepouzivam, pouzivam proti tahani Halti ohlavku,ktera funguje stoprocentne.
s tema trekama teda fakt nevim,stejne by se to delo kdyz tak, az napresrok.dnes ji jdu objednat Bomeazal senior se kterym maji lidi dobre zkusenosti...
Old 13-11-2009, 17:36   #75
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Chovej se k feně stejně jako když jsi výsledek rtg neznala. Ona si sama "řekne" kdy má dost. Pro funkčnost kloubů je nejdůležitější udržet jí v kondici. Musí být štíhlá a nasvalená a toho ničím jiným, než pravidelným pohybem nedocílíš. Jen to kolo spíš omezeně, protože pes se bude snažit přizpůsobit tvému tempu, takže tam ja míra na tobě. Dogtrek bych klidně zkusila, je mladá. Zkus kratší a uvidíš. Nijak významně bych jí neomezovala.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 00:17   #76
Edenseveru
Junior Member

Ahoj, tvojí zrzounky je mi líto a je to škoda.
Jen prosím tě , chovej se k ní jako před tím - nijak radikálně jí nezačínej šetřit, tím by si jí naopak uškodila!
Myslím,že pěknou řádku let na ní ani nepoznáš ,že DKK má.
Vzpomeň si na Karlova Asterixe, či Helči Aldu - do kolika let oni jezdili po závodech !!!
Jen bych jí v pravidelných intervalech (hlavně podzim a jaro)dávala chondroprotektiva.
Nejvyzkoušenější je Caniviton a nebo Alavis - nic jiného světobornýho bych nevymýšlela.
ps: lidské přípravky u psů fungují jinak než u lidí !!! nezapomeň !!!
Lucka
Edenseveru jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 01:15   #77
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik

Quote:
Pokud to rikal Lukas Duchek, tak mu ver, je to jeden z nejlepsich doktoru, co znam. Psi hry kor u cvcek jsou "vrazedne", kazdy vi, co dokaze cvcko vymyslet a hlavne nezna miru unavy. Neres to, kde k tomu prisla, nikdy nevis, co se kde vystepi a taky co na to melo vliv.... Pokud chces, pisni mi PM a muzu ti rici, co vim vsechno, ale je zajimavy, ze se ani sami doktori na techto vecech neshodnou. Drz ji stihlou, dej ji chondra, nebehej s ni u kola, chod s ni na normalni prochajdy, nech ji s citem behat, prirozeny pohyb mit musi a hlavne, at hodne plave, to zmirnuje nasledky DKK.
Jenik jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 09:40   #78
mellorn
Member

mellorn's Avatar

diky za podporu.ja uz se tim trapit nebudu. v sobotu litala se psama asi hodinu a jak si toho clovek vic vsima,tak levou zadni nadzvedavala a nozky se ji trochu rozjizdeji,ale byla stastna. ty jejich hry,to je levy hak,pravy hak,prastit sebou nebo s druhym o zem,takove recko-rimske zapasy
jinak uz pomalu hubne,akorat to nejde videt,je nasrstena.skoda,ze me s ni nepusti do podoli,mohla by plavat uz ted v zime.
ale zeptam se.jak "prinutite" psa,aby vam plaval nejakou souvislejsi dobu.?ja jedine tak,ze plavu s ni,jinak se mi na to po chvilce vykasle.ale v breznu plavat venku nebudu
Old 16-11-2009, 10:49   #79
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Quote:
ale zeptam se.jak "prinutite" psa,aby vam plaval nejakou souvislejsi dobu.?ja jedine tak,ze plavu s ni,jinak se mi na to po chvilce vykasle.ale v breznu plavat venku nebudu
No ja mam podobny problem, Freika miluje vodu ale sama plavat nebude. Takze ked je prilis zima tak ju len necham a pripadne ak je rozblbnuta tak jej hodim do rieky vacsiu palicu. Ked je s kamaratom aporterom tak tam lezie viac, ked sama tak menej. Este dobry sposob je zobrat clnok, psisko plava popri clnku a clovek sa az tak nezamoci. Ale aj to je lepsie ked je teplo, lebo vtedy sa da hrat na tobogan = psisko vyskoci s provy do vody, urobi kolecko okolo lodky a cez stredovu bocnicu lodky sa vystvera dnu, oklepe sa a ide zas skakat z provy...

Ale aj behanie v plytkej vode a cakanie sa je pre psisko zdrave, takze ak mas vodu poruke, tak ju proste ku nej ber, ci uz bude plavat alebo len blbnut...
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 17:33   #80
wolf
Junior Member

Default Dkk

Máte někdo zkušenosti s odvoláním proti výsledku DKK?
wolf jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules