![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam
![]() Moje kocio-psie stado (z przewagą kotów ![]() Zdaję sobie sprawę, że wiele wilczaków znosi nawet kilkugodzinną samotność bez strasznych dramatów. Ale wiem także, że może mi się trafić egzemplarz bardzo silnie przywiązany do człowieka, z lękiem separacyjnym. Czy w takim przypadku obecność drugiego psa - dodajmy, aktywnego na spacerze, ale super spokojnego podczas mojej nieobecności - może pomóc w nauce zostawania samemu? Może zmniejszyć drastyczne objawy? (jako przykład i jako towarzystwo zastępcze, zamiast człowieka) Ja się nie boję demolki, naprawdę. Miałam już w domu stadko szczeniaków od tymczasowanej suki i znam ekstremalne przeżycia z tym związane ![]() ![]() Będę wdzięczna za podpowiedzi tudzież własne obserwacje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Dorosły pies może wiele ciekawych pomysłów przejąc od szczeniaka ![]() ![]() Jestem ciekawa Waszych doświadczeń z wilczakiem jako drugim psem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Taka nauka jest o wiele latwiejsza niz nauka zostawania samego psa, ale jej minusem jest to, ze trzeba miec dwa psy, bo ze spokojnym psem sasiada to nie wychodzi... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
A ja, z własnych doświadczeń powiem:nie-więc znowu jest 50 na 50 % szans, że optymistyczne założenia okażą się rzeczywistością
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Ja przechylam szale na stronę że drugi pies niekoniecznie pomaga.
Starszy śpi, a młody rozrabia ![]() ![]()
![]() |
|
|