Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2009, 21:14   #24
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Quote:
Zrobiłem dokładnie to samo co Ty w swojej wiadomości. Potraktowałem Cię z góry, bo piszesz o czymś na czym najwyraźniej się nie znasz. Tak samo Ty potraktowałeś Gagę, zubrzyce i DORĘ. Nie twierdziłem, że w tym konkretnym wypadku mają rację i rzeczywiście w zdjęciach na forum są wirusy. Odniosłem się tylko do jednego zdania w Twoje wypowiedzi:
Jej, spać nie będę mógł normalnie.

Quote:
bo tak się składa, że jest to bzdura. Nawet w pliku tekstowym może być złośliwy kod. CSS to przecież czysty tekst ale gdy w jakieś przeglądarce jest błąd to może zostać wykorzystany do ataku.
Tak, masz rację. Tym nie mniej jak dla mnie jest to pomijalne, jeśli jakieś podstawy higieny używania kompa/netu się zachowuje. Jak dla mnie wolfdog nie jest jakimś niesamowitym celem żeby jakiś nolife wdziubdział kod w jpg z wilczakiem bo jak na jakims kompie nie bedzie antywira i bedzie niezaktualizowane cos z modulem jakims to wywolujac funkcje x w sposob y dojdzie do przepelnienia bufora i bedzie mozna uruchomic jakis kod co wykradnie haslo do maila.

Quote:
I powiedz mi z łaski swojej kto ma niby tego kradzionego windowsa?
Dla mnie to jest jedyny powod dla ktorego ktos nie aktualizuje systemu i boi sie dziury z 2004 roku. Bylo to ogolnie, nie do konkretnej osoby.

Quote:
Ilość poprawek na xp/firefoxa/cokolwiek nic nie zmienia.
No, poprawki nie mysla za usera. Zawsze mowie ze wiekszosc problemow z kompem jest miedzy klawiatura a siedzeniem

Posting Rules