![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Čím víc budeme o našich psech vědět, tím líp. Je ale jednoduché něco nařizovat, horší je dosáhnout toho aby veřejnost byla ochotna se těmto nařízením podrobit. HD a ED není jediný problém který by se měl sledovat. Jsou i jiné věci, které by si zasloužili pozornost. Čím víc požadavků budeme na majitele klást, tím méně majitelů bude ochotno se jim podrobovat. Každá mince má dvě strany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Czy weterynarz musi miec jakies uprawnienia na robienie ED?
W naszej okolicy robia tylko HD - ED nie chca. My bylismy umowieni na jedno i drugie i dopiero jak suka byla na stole okazalo sie, ze mozemy zrobic tylko HD, bo ED nie jest robione. Szczerze mowiac dla mnie bylo normalne, ze robi sie jedno i drugie - troche mnie to zdziwilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kliniki robia wszystko. Tak samo weci oceniajacy. A inni... pewnie jak im sie chce... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
K-Lee Family
|
![]()
Margo my przed wakacjami robiliśmy zdjęcia Kalince za 300 zł, a to chyba ten sam wet. Może podrożało? I zanim Kali wylądowała na stole poproszono mnie o rodowód.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U nas tez tak zawsze jest. Zanim pies pojdzie na stol to odbierany jest rodowod. Pamietam, ze gdy Marta przeswietlala Irme, a zapomniala zabrac rodowod, to Siembieda nie chcial powiedziec nic o stawach zanim nie dostanie papierow suczyska...
![]() |
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tak ja też słyszałam, że doktorek podniósł stawki nawet za opiniowanie ![]() Last edited by GRABA; 02-12-2009 at 21:25. Reason: ort |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
K-Lee Family
|
![]()
Jak dobrze, że to już za nami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Warto tez zerknac jak rozklada sie inbred - wiekszosc przypadkow ciezkiej dysplazji u bardzo mlodych psow trafiala sie wlasnie w przypadku osobnikow, ktorych rodzice mieli co prawda przyzwoite wyniki, ale inbred byl robiony na chorych przodkow... To HD.... Z ED sprawa ma sie inaczej. Tu widac mocne powiazanie z genetyka i po chorych rodzicach mamy spora "szanse" na chorego szczeniaka... Pojawila sie kolejne przypadki psow z ED w linii Charona Seda eminence - ktora wlasnie trafila do Polski. Osobiscie nie mam zamiaru robic nagonki i tematu jaki nasi drodzy hodowcy otworzyli na angielskiej wersji, ALE ....przetestujcie te szczeniaki nie tylko na HD, ale i na ED... W tym wypadku to niestety jest juz "mus". Bo dysplazja stawow lokciowych rzeczywiscie jest mocno przekazywana z pokolenia na pokolenie i kolejne przypadki o jakich jestesmy informowani TO STALE PSY Z TEJ SAMEJ PULI GENETYCZNEJ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|