![]() |
![]() |
|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
![]() |
|
Opções do Tópico | Modos de Exibição |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
Data de Entrada: Nov 2006
Local: Sopot
|
![]()
To też wilczak") ale będziemy róznicować
![]()
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
No tak tak, ale to jdnak nie nasze wilczaki, więc jakoś trzeba je odróżnić
![]() A poza tym witamy serdecznie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
dlaczego saarloos?
A wiec od razu przyznam sie ze do tej pory, pomimo wrodzonego "psiarstwa"- moj ojciec to tech. weterynariii i futrzaki od zawsze byly w domu, (w tym takze hodowla jamników szorstkowłosych, boksery i inne niechciane psiaki z lecznicy), o wilczakach mało wiedziałam, jesli nie powinnam powiedziec: prawie nic...:] Ale odkad zaczełam poszukiwać psa dla siebie i odkad przez przypadek trafiłam na zdjecie wilczaka saarloosa, zaczęłam "wertować" fora, czytać, oglądać... urzekł mnie wygląd, zafascynowała mnie osobowosc przypisywana temu psu (połaczenie niezaleznosci jednoczesnie z wielkim potencjałem miłosci do "dwunoga" ![]() ![]() Dlaczego nie CSV? Hmm, trudne w sumie pytanie. To tak jak z miłocia od pierwszego wejrzenia, chyba nigdy nie wiadomo do końca dlaczego akurat ten, ale wiadomo ze na pewno własnie on ![]() Żeby nie było może az tak "beztrosko" to dodam jeszcze, ze CSV wydał mi sie jakos nieco ostrzejszy w charakterze i potencjalnie bardziej dominujący i chyba dla bardziej dowisadczonych ode mnie. Co nie znaczy ze w wypadku SWH nie potrzeba ręki i doswiadczenia, ale jakos intuicja mi podpowiadała mi, że w wypadku CSV może bedzie potzreba ich więcej??? Nie wiem na ile jasne i sensowne sa moje wynurzenia, ale jedno wiem, ze ta kulka która spi z moim starym misiem jest już bardzo waznym członkiem mojego stada ![]() Moze CSV będzie kolejny? ![]() pozdr. Asia & Bojkot (Bow-Bow to jego rodowodowe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
I chyba jeszcze ta niesmiałosc... zaprzyjaznic takiego psa ze swiatem to jest cos
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
VIP Member
|
![]() Citação:
![]() Citação:
![]() ![]() Citação:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Data de Entrada: Nov 2009
Local: Skien/Oslo
|
![]()
Udalo mi sie znalezc w koncu hodowle Saarloosow ktora obecnie ma miot (znalazlem wczesniej jeszcze jedna w czechach ale mieli tylko brazowe szczeniaki do sprzedania bo ktos zarezerwowal wszystkie wilczo szare). Potem znalazlem nawet w Norwegii jakiegos hodowce ktory planuje dwa mioty na koniec lutego ale nie dosc ze nie byl niczego pewien czy rozpocznie ta hodowle to jeszcze odrazu w norweskim stylu genialna cena prawie 3000 Euro. No ale jakby to byla pewna i najprostsza opcja to i 3000 bym zaplacil.
Ale w miedzy czasie odpowiedziala mi jedna z niemieckich hodowli i okazalo sie ze maja juz miot ktory sie urodzil 2. grudnia i pieski beda gotowe do odbioru 30 stycznia. I w ten sposob zamowilem malego slicznego wilczka ktorego moge w pelni legalnie przywiezc i miec w Norwegii. I to jeszcze na dodatek za normalna cene 1150 Euro. No i okazalo sie ze jesli sie chce to mozna zrobic tak zeby i miec takiego pieska jakiego sie chce i zeby bylo legalnie nawet w Norwegii chociaz nielatwo jest znalezc hodowle Saarloosow gdzie sa dostepne pieski na sprzedaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
gratulacje! a jak z przeciwciałami? nie potrzeba już przy wwozie do Norwegii?
Última edição por jefta : 12-20-2009 às 15:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Data de Entrada: Nov 2009
Local: Skien/Oslo
|
![]()
Z Niemiec lub Czech nie potrzeba szczepienia od wscieklizny, wystarczy odrobaczenie, psi paszport i chip. Polska niestety jeszcze nie jest na liscie krajow w ktorych nie istnieje wscieklizna. Mattilsynet wydaje zezwolenie po zgloszeniu importu szczeniaka.
A co do norweskiej ceny to nawet jak na Norwegie jest wygorowana, no ale wkoncu hodowczyni na duza spora chyba skale husky (12 suk) nagle wpadla sobie na pomysl ze odkryla zyle zlota w Saarloosach, kupila 1,5 roku temu szczeniaki potem jeszcze dorosla suke skads. No sie okazalo ze beda Saarloosy w Norwegii juz w lutym 2010 ale cena odpowiednio do zyly zlota 3000 Euro, podczas gdy husky ta sama hodowczyni sprzedaje po 1000 Euro co jest mniej wiecej normalna cena w Norwegii. No i jak zadzwonilem okazalo sie ze juz jest 11 chetnych na liscie oczekujacych na Saarloosa ale ze ma juz 2 suki i ze beda 2 mioty a wiec laskawie byc moze bede mogl kupic pieska za 3000 Euro jesli sie urodzi dosc w 2 miotach. No ale w koncu odpowiedzial mi Niemiecki hodowca ktory ma aktualnie miot Saarloosow i okazalo sie iz moge kupic pieska z tego miotu, obecnie pieski maja 2,5 tygodnia bedzie mozna je odebrac jak beda mialy 8 tygodni. A wiec zarezerwowalem oczywiscie szarego slicznego wilczka za calkiem normalna sume okolo 1000 Euro. Skrzat&BOW a gdzie znalazles twojego Saarloosa? Pomyslalem ze mozna by ulatwic zycie przyszlym kupujacym i zrobic jakas liste hodowcow Saarloosow ze stronami internetowymi i mailem, tak zeby latwiej ludzie poszukujacy Saarloosa mogli odnalezc hodowce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
No to bedzie radocha na całego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |