Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2009, 17:56   #1
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Send a message via Skype™ to Karina

witam dzisiaj mija drugi dzień Radochny w nowym domku wczoraj nam bardziej pokazywała swoje wilcze oblicze, a dzisiaj zaś w miarę grzeczna i opanowana, poza tym ładnie robi "siad" i siusiu na dworku momentami nawet daje znać, że potrzebuje toaletki, hehe dzisiaj to nawet więcej śpi niż się bawi - może to z tęsknoty, może zaczyna do niej docierać ta sytuacja... pozdrawiamy
Karina jest offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 18:38   #2
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Ah, właśnie miałam napisać, że od Niedzieli stadko takie mniejsze o jedną piranię...
Cieszę się, że mała do Was trafiła - na pewno szybko się zadomowi. Ja tymczasem czekam na zdjecia i... najbliższe spotkanie. Ale to pewnie już po nowym roku
Poza tym, w galeriach młodych troszkę nowych fotek

Louve jest offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 10:41   #3
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
Ah, właśnie miałam napisać, że od Niedzieli stadko takie mniejsze o jedną piranię...
Cieszę się, że mała do Was trafiła - na pewno szybko się zadomowi. Ja tymczasem czekam na zdjecia i... najbliższe spotkanie. Ale to pewnie już po nowym roku
Poza tym, w galeriach młodych troszkę nowych fotek
my również się cieszymy ! mam nadzieję, że szybko się zadomowi i tak nie jest źle ... zdjęcia będę wrzucać co jakiś czas do galerii na swoim profilu - będę dawać znać o nowych fociach Radochny no i spotkanka to koniecznie muszą się odbywać co jakiś czas :] i oby się udały zlotki całego rodzeństwa tylko niech się maluszek troszkę rozkręci, bo narazie to taka płochliwa i nieśmiała jest... ale staramy się jej uświadamiać że nie ma się czego bać a co do mojego miejsca zamieszkania to obecnie mieszkam z narzeczonym w Łodzi, a w Pabianicach jestem już tylko zameldowana i bywam tam co jakiś czas :P ale mieszkałam w nich ok. 10 latek poza tym moje rodzinne miasto to Sieradz :]

Dora, zgadza się Radochna bardzo polubiła zabawę w polowanie na przyjaciela rodziny - Lisosława xD

pozdrowionka dla wilczakowców !
Old 15-12-2009, 18:39   #4
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Karina View Post
witam dzisiaj mija drugi dzień Radochny w nowym domku wczoraj nam bardziej pokazywała swoje wilcze oblicze, a dzisiaj zaś w miarę grzeczna i opanowana, poza tym ładnie robi "siad" i siusiu na dworku momentami nawet daje znać, że potrzebuje toaletki, hehe dzisiaj to nawet więcej śpi niż się bawi - może to z tęsknoty, może zaczyna do niej docierać ta sytuacja... pozdrawiamy
Oooo... wilczak w moim (prawie) rodzinnym miescie... Bedzie z kim chodzic na spacery.... WITAMY

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 18:48   #5
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Witamy witamy .Pabianice to nie daleko od nas .
DanielZ jest offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 20:58   #6
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Aszczur z rodzinką również wita serdecznie
Witek jest offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 09:10   #7
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Kolejny wilczak w Łodzi.

A dzisiaj chyba ten wielki dzień dla Beatki i w Katowicach będą dwa wilczaki!!!
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 09:24   #8
DORA
Member

DORA's Avatar

Witamy w wilczakowym świecie Widziałam domowe fotki - powiedzcie czy Radochna juz była na pierwszym polowanku? Bo rudzielec wiekszy od niej
DORA jest offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 12:41   #9
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
A dzisiaj chyba ten wielki dzień dla Beatki i w Katowicach będą dwa wilczaki!!!
Taaak, już czekamy z niecierpliwością aż przyjedzie, zastanawiając się, jaka będzie jej reakcja na małą i czy ją pozna
Katowicki skład wilczaków wciąż rośnie

Old 16-12-2009, 12:46   #10
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
Taaak, już czekamy z niecierpliwością aż przyjedzie, zastanawiając się, jaka będzie jej reakcja na małą i czy ją pozna
Czekamy w takim razie na relacje.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 13:26   #11
igienator
The Grim Reaper

igienator's Avatar

Quote:
Hah, witam kolejnego wilczaka i w dodatku mieszkającego rzut kamieniem ode mnie Wszak do Pabianic wprawdzie od niedawna trzeba się przesiadać, ale i tak jest to blisko Pozdrawiam i dużo cierpliwości życzę.
Old 16-12-2009, 16:11   #12
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Astri już w drodze do nowego domku!
Beatka rozpoznała małą, z lekkim trudem, no ale jednak w końcu się udało.
W domu coraz bardziej pusto, ciszej. Ależ ten czas zleciał... pamiętam jeszcze ich wygląd tuz po urodzeniu... a teraz to takie olbrzymy
Pozostało czekać na wieści o szczęśliwym powrocie i relacji z podróży, oraz na... fotki

Old 16-12-2009, 16:17   #13
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Quote:
Originally Posted by igienator View Post
Hah, witam kolejnego wilczaka i w dodatku mieszkającego rzut kamieniem ode mnie Wszak do Pabianic wprawdzie od niedawna trzeba się przesiadać, ale i tak jest to blisko Pozdrawiam i dużo cierpliwości życzę.
tak jak już pisałam w drugim poście, mieszkam obecnie w Łodzi, a w Pabianicach jestem już tylko zameldowana :P dziękujemy bardzo wydaje mi się, że cierpliwości nam nie brakuje - dzisiaj np. uczyliśmy trochę chodzenia Radochny na smyczy Piotr trzymał ją na smyczy a ja trzymałam za to jej ulubionego lisa za którym to podążała oczywiście na początku było ciężko, bo mała się szarpała, ale Piotr ją w takich momentach uspokajał trzymając "nieruchomo" przez jakiś czas i wtedy przechodził jej napad i dalej szła za liskiem była też toczona walka z jej ciągła chęcią podgryzania smyczy ale też sobie odpuściła jak zrozumiała, że nie wolno gryźć. cóż, to dopiero pierwsza lekcja, zobaczymy jak jutro będzie ale widać że mała szybko łapie i ogólnie nie jest najgorzej a w nagrodę dostała pyszne kawałeczki surowego mięska plus całego lisa dla siebie
Old 16-12-2009, 22:08   #14
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Quote:
tak jak już pisałam w drugim poście, mieszkam obecnie w Łodzi, a w Pabianicach jestem już tylko zameldowana :P dziękujemy bardzo wydaje mi się, że cierpliwości nam nie brakuje - dzisiaj np. uczyliśmy trochę chodzenia Radochny na smyczy Piotr trzymał ją na smyczy a ja trzymałam za to jej ulubionego lisa za którym to podążała oczywiście na początku było ciężko, bo mała się szarpała, ale Piotr ją w takich momentach uspokajał trzymając "nieruchomo" przez jakiś czas i wtedy przechodził jej napad i dalej szła za liskiem była też toczona walka z jej ciągła chęcią podgryzania smyczy ale też sobie odpuściła jak zrozumiała, że nie wolno gryźć. cóż, to dopiero pierwsza lekcja, zobaczymy jak jutro będzie ale widać że mała szybko łapie i ogólnie nie jest najgorzej a w nagrodę dostała pyszne kawałeczki surowego mięska plus całego lisa dla siebie
Biedny Lisosław! ;o
Ciekawe, za ile dni zostaną z niego strzępki futra...
Ja już nie pamiętam kiedy Cora nauczyła się chodzić na smyczy - to było całkiem dawno temu. Nic jednak nie zmienia faktu, iz wlczaki to mądre bestie i szybko się uczą

Old 17-12-2009, 15:16   #15
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

już dawno nikt nie polował na lisosława więc mu to nie przeszkadza ale powiedział też, że nie da się tak łatwo rozerwać na strzępy ;P a Radochna już bardzo ładnie dzisiaj chodziła na smyczy po mieszkanku jak wilczy tata wróci z pracy to może spróbujemy jeszcze dzisiaj na dworku troszkę posmyczkować się
Old 17-12-2009, 19:14   #16
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Dzisiaj rano małe przywitały zimę. Cora wytarzała je w śniegu, pobiegały i poszalały.

Fotek mało dobrych, bo... aparat się rozładował. O ile jutro nie będzie za zimno, znów zabiorę stadko na dwór i wtedy obfotkuję

Last edited by Louve; 18-12-2009 at 12:54.
Old 20-12-2009, 23:00   #17
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

hihi, dzisiaj minął nasz pierwszy wspólny tydzień !!! Radochna jest jeszcze troszkę nieśmiała, ale pracujemy nad tym :] poza tym umie ładnie siadać i podawać łapkę coraz lepiej wychodzi jej chodzenie na smyczy, załatwianie się na dworku, a jak jej się zachce to wykonuje komendę "leżeć" i od czasu do czasu poda jakąś zabawkę oczywiście często dopadają ją różne głupawki i nie zawsze - jak to na wilczakówne przystało - jest posłuszna, ale bardzo ją kochamy i jesteśmy bardzo szczęśliwi że ją mamy
Reply

Posting Rules