Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2005, 17:37   #1
KarelKadlec
Junior Member

Popis ohradníku jsem si přečetl, Saschio, a samozřejmě je mi jasné, že do 220V sítě se zapojuje trafo a na obojku je 3V baterie, ze které se do hrotů indukuje vysoké napětí s malým proudem, stejně jako u ohradníku, který jsem několikrát natahoval (s vyškoleným elektrikářem) a na škole jsme soutěžili, kdo ho déle udrží .
Ta upomínka na odbornou instalaci se skutečně týkala trafa, protože z něj jsou vedeny dráty do volného, tedy veřejného prostoru a pokud nějaký odborník neprověří bezpečnost této instalace může se jednat o obecné ohrožení, přestože je v popisu napětí menší než 12V, není přiložen žádný atest bezpečnosti ani nic podobného.
O působení elektrických impulsů na nervovou soustavu psa bychom mohli polemizovat, ale doporučuji vyzkoušet na sobě, nejlépe na krku (v přítomnosti další osoby pro případ selhání nějaké důležité životní funkce)
S tím varovný pípáním to je také jen o situaci. Kdo naše i ostatní psy zná, ví, že stokrát zastaví na kraji chodníku, stokrát se nechají přivolat a po stoprvé okolo poletí Babočka admirál a není boha, který by jim zabránil ho honit a než k nim dolehne impuls, jsou vně vymezeného prostoru, kam se jim přes elektrickou bariéru už nechce (ale to je jen taková úvaha . I krávy proběhnou ohradníkem a nevšimnou si ho, když je splaší třeba nízko letící Čmelák (a pak běhal Nohava s Nohavovou po JZD, že jim kráva visí na dubu) Toť vše...
KarelKadlec jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules