![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]()
ostatnio nasza śpiąca królewna zaskoczyła mnie taką pozą
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilcza Saga
|
![]()
Wow, ale spirala.
![]() Co do przywolania, u mnie sprawdza się prosta metoda - kiedy pies nie chce przyjść, ja się oddalam i suczysko nawet na znanych sobie terenach nie chce zostać samo, więc ku mnie biegnie. Ba, to się już tak ukształtowało, że gdy się zatrzymam to siada przede mną. Aczkolwiek jak już wspomniane zostało - co pies, to metoda. Na Corę to dobrze działało. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Wiewiórka Wredna
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Zaznaczam że nie jestem wielkim znawcą i z moją Atką często nie udaje mi się porozumieć właściwie. Zwłaszcza gdy moje wymagania ewidentnie stoją w sprzeczności z jej naturą ![]() Last edited by Katka; 06-01-2010 at 15:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilcza Saga
|
![]()
Corze nie minęło. Trzeba to utrwalać, kiedy pies odbiegnie za daleko i o nas zapomni, uciec - po każdym takim przeżyciu, kiedy to zwierz zostanie sam i się spłoszy tym faktem, później będzie coraz lepiej sie pilnować. A i coś oczywistego - wiadomo, że przede wszystkim psu musi na nas zależeć, musi czuć silną więź z właścicielem. Wszakże to podstawa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() Jak leniwiec z epoki lodowcowej ![]() A tak serio, to Arsii też jak śpi to aż dziw bierze, że jest w stanie oddychać ![]() No może nie robi aż takiej spirali, ale też jest na co popatrzeć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wilcza Saga
|
![]()
No, to ja czekam na fotki maluchów, które już są w nowych domach, a tymczasem informuję, iż miot A kończy już 3 miesiące. Młodym życzę wszystkiego najlepszego, a ich właścicielom - dużo cierpliwości w wychowaniu piranii
![]() Wczoraj odwiedziła nas ciocia Anuka, wraz z moją imienniczką, Kasią. Mam kilka fotek. Fakt faktem, niedużo - ale aparat zamarza ![]() Na początek Anuka, moja nieco wyłysiała wilczyca i Acriter. ![]() Koreczek ![]() Aevi ![]() ![]() Acriter & Aevi ![]() Acriter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
......jak widać.... groźny Arsii
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilcza Saga
|
![]()
No rosną, rosną wciąż. Cora duża (miała jakoś 63cm), Carr duży(68cm), to i maluchy nie są wcale takie małe...
![]() Jak to na okrutnego hodowcę przystało, domagam się nowych fotek. Więcej, więcej! Bo jak nie to nawiedzać Was zacznę i dopiero będzie... ![]() Chociaż czasem nawiedzać i tak będę, jednak to dopiero, kiedy śniegi jako tako stopnieją, jak już z reszta kiedyś mówiłam. ![]() Ah, no i kilka osób nie wie jak dodawać fotki na forum - postaram się wytłumaczyć. Kiedy ma się już zdjęcie w internecie(galeria wolfdoga, imageshack, tinypic i inne) naciska się na nie prawym przyciskiem myszy. Jest opcja "Kopiuj adres obrazka". Tą właśnie opcję naciskamy. Pisząc posta robimy coś takiego: [img]adres_obrazka[/img] Tam, gdzie adres_obrazka, wklejamy ten skopiowany, za pomocą prawego przycisku myszki i opcji "Kopiuj adres obrazka". I oto cala filozofia. O ile w ogóle ta moja instrukcja zrozumiała jest... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Ok, ok, zrozumiałam że twoja wiadomość jest dla mnie
![]() Chyba wreszcie zrozumiałam o co chodzi z tym wysyłaniem zdjęć. Cudowny jasny pyszczek... ![]() ![]() I w całej okazałości ![]() ![]() Ostatnio przyjechał do nas kolega ze swoją młodziutką amstafką Koką i poznaliśmy ją z Arsim, przyznam się szczerze, że to co się działo między nimi to był niezły ubaw. Arsii kocha gryźć, podgryzać i wszystko co z gryzieniem związane, więc całe trzy godziny oddawali się jego przyjemnościom... Niestety w pewnym momencie zdenerwował ją fakt, że ciągle ją podgryza i końca nie widać, więc musiała go sobie podporządkować, oj działo się, działo... Efekt? Arsii wylądował na glebie ale wcale go to nie zraziło bo wciąż był w stanie ją gryźć i ślinić tym swoim wilczym pyszczkiem, dziewczyna się wściekła ![]() Nie udało mi się ich uchwycić razem, tzn. udało ale jakościowo zdjęcia sa słabe, więc wrzucam fotki tych małych cudaków oddzielnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
I jeszcze jedno, tym razem w wymiarze XL
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki Kasiu, faktycznie cierpliwość tutaj jest bardzo potrzebna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wilcza Saga
|
![]()
Ale ona jest wielka!
![]() Ledwo ja poznaję, kiedyś była najmniejsza, a teraz... dłuuugie łapska. ![]() Dzisiaj w okolice Łodzi, do Zgierza pojechał Acriter. Więc, do siostry nie ma daleko. I fotki, fotki - dawajcie wszyscy dużo fotek. Głównie Tobie, Beatko nie dam spokoju - wpadłaś. Wiem, że masz fajny aparat ![]() Już niedługo zamiast małych, puchatych kulek będą... duże puchate kulki. Dlatego też należy uwiecznić ich obecny wygląd, by kiedyś moc wspominać, jakie to małe było wszystko ![]() W galeriach wilczych fotek przybywa - zaraz dodam nowe, te z dzisiaj. Byłoby więcej, ale aparat nie wyrabia. Zamarza po kilku minutach. Ta mina mnie powala: ![]() Acriter, wczoraj, czyli w sobotę: ![]() I mój mały Grzyb. Tzn. Aresco: ![]() A na koniec... sesja Corki, na łóżku ![]() ![]() ![]() ![]() I na dywanie: ![]() Wilczyca wciąż traci futro, chociaż ma już jego resztki. A myślałam, że wiecęj sierści nie straci, bo jej nie ma - jednak skądś jeszcze się sypie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wilkokłak
|
![]()
No proszę - chwilę się małej nie widziało i okazuje się, że ona już wcale nie jest mała.
![]() Śliczna jest! Beatka - od tego roku wprowadzono klasę baby na wystawach. Zgłosiłaś młodą do Katowic? Dzisiaj upływa pierwszy termin zgłoszeń, jeszcze zdążysz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|