![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Stosuję też inne nagrody jak rzucanie śnieżkami, nacieranie śniegiem i przepychanki itp, ale chcę na nowo wypracować skupienie, a ostatnio nawet udawało mi się to nawet jako tako klikierem. I poza tym bardzo chcę Astarte nauczyć turlania się, a w domu nie mam na to miejsca
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Dobra wiadomość jest taka, że będzie cieplej.
![]() My się dopiero odwracamy na plecy. Do turlania daleka droga i faktycznie chyba poczekamy z tym do wiosny.
![]() |
#3 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Astarte zna coraz lepiej komendę "bok" (takie pies zdechł, ale mnie się krócej mówi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiewiórka Wredna
|
![]() ![]() Wszystko można. My po prostu idziemy etapami. ^^ Czasem Baaj już sam się turla. Trup jest świetny u lekarza. Opatrywaliśmy w tej komendzie łapę Baaja i nawet nie drgnął.
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 26-01-2010 at 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
K-Lee Family
|
![]()
Nasze "zdechł pies" to komenda "pac" i zrobione bez klikera
![]() Pracujemy nad turlaniem (komenda "bzyk"), ale tylko na dworze, bo w domu za ślisko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
My trupa doklikaliśmy. Tak samo ukłon. Ale np. wstydzenie od początku zrobiliśmy na kliker, bo nie wyobrażam sobie inaczej.
![]() Z podawania łap na kolana wyciągniemy krok paradny, ale to potem. Na razie uczymy się przytakiwać, nie podejmować smakołyka z łapy i ruszać nosem. Szlifujemy też obroty i podstawy - głównie wykonywanie każdej komendy po innej, a nie tylko, że trup to z warowania, a z wstań ukłon.
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
My dopiero zaczęłyśmy klikanie na aporcie. Kłanianie mamy ze stój, trup już jest z siad/waruj/stój, choć często muszę kilka razy powtórzyć komendę. Wstydzić się nie umiemy, choć chałabym tego suczysko nauczyć, ale nie wiem jak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|