![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
koukám že opakuju sama sebe, to je trapný!!
![]() Myslela jsem ale obojek kterej má jako spouštěč mikrofon, při určité hladině hluku spustí(nevim -li rozlišuje štěkot a vytí, ale všude píšou o štěkotu ) , buď sprej nebo zvuk, dle typu obojku. Taky se dělaj ty zkukový jednotky mimo obojek, třeba na pověšení na zeď, pže to nepotřebuje kontakt s krkem psa. Ale nevim jak citlivý je ten mikrofon a aby to pak nereagovalo třeba i na to kdyby na vás zvonili sousedi nebo tak, to by situaci spíš ještě zhoršilo. Last edited by Janiz; 04-02-2010 at 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Not so Junior Member
|
![]() Quote:
Ty krabičky na zeď taky jsou (pro malinké psy a tak), ale mají omezený dosah. To by musel pes být v malé místnosti, kdyby šlo o krabičku.
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Napadlo ma puzit komp so softom na hlasove ovladanie s nahranymi ukazkami vytia - len zatial neviem co by to malo robit ak pes zacne zavyjat. Dali by sa pustat nejake povely ale aby to psisko nebralo ako sposob zabitia nudy a este sa to nezhorsilo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
ono by to nemuseli byt povely ale skorej nejaky psovi hodne neprijemny zvuk mozno az na hranici pocutelnosti pre cloveka - napr. nejaky 20kHz pulzny zvuk by mal kvalitnejsi vyskovy reprak vpohode zvladnut a taketo vysoke frekvencie zase neprechadzaju skoro vobec pevnym materialom takze susedia o nich nebudu vediet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
mozna ten D-mute vyzkousim,zoufale zeny delaji zoufale veci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Not so Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, se psem nejsou žádné výraznější problémy, je hodná...Skoro se stydím sem psát, protože kdžy čtu ty zážitky tady - roztrhané oblečení, vykousané zásuvky, rozbité dveře...to u nás není.
Ale máme problém s nočním randálem. V noci zavřu psa do kuchyně, ona chvíli kníká, ale jelikož je v bytě klid, brzy se zklidní taky. Ale ráno je to něco úděsného. Dělá bordel (třeba vyskakuje na dveře) ale hlavně kňučí a to fakt usilovně. Už se bojím i sousedů. Přítel z toho taky není nadšený, potřebuje být vyspalý do práce. Vstává v cca 6.30 a tak od 5.30 (přítel tvrdí, že dříve) se pes začíná projevovat. Je mi jasné, že si zvyknul na pravidelné vstávání přítele a mě a teď v očekávání našeho příchodu jančí. Nemáte jakýkoliv nápad, co s tím? Nějaký náhubek, obojek, tresty? Bojím se, že to bude horší a horší. Napadlo mě taky psa si nevšímat a prostě ho nechat v kuchyni, ale nějak ho vyvenčit musím. Přítel by tam nejradši pokaždý když pes zařve vlítnul a psa majznul...ale to je podle mě cesta do pekel, pes rychle zjistí, že kníkání = příchod páníků |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
nahubok, obojok, tresty, to kde sme??
ja nejak nerozumiem, preco musi byt na noc niekde zavrety, ked uz ho mate v byte |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]()
Já mám svého lumpa u sebe v pokoji zavřeného, když se spí a není žádný problém - kromě jednoho, že bych nemohla spát do desíti, protože ráno vymýšlí neustále nové způsoby, jak mě donutit vstávat (nejúčinnější bylo, když mě dusil čumákem
![]() Jinak spal několikrát i venku - jako malý bez problému, jako velký za "buvolí kost" běžel s radostí a byl klidný, dokud jsem si ho nevyzvedla. Občas je problém se škrábáním oken, když je venku >> přes den <<. Co jsem začala praktikovat, že na něho vlítnu, chytnu ho za kůži za krkem, zatřepu, trochu seřvu, položím na záda a zase odejdu domů a nechám ho tam, tak se i tohle zlepšilo a je to vzácně. ![]() Takže myslím, že by tohle mohlo zapůsobit i doma a zvlášť, pokud na to pes není zvyklý. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj Báro,
v podstatě mne zajímá to co Mackii. Jestli jsme to pochopili dobře, tak přes den jste v práci a čuba je doma sama (a docela by mne zajímalo, jestli je přes den sama opravdu zticha :-). Večer s ní jste než si jdete lehnout a pak ji na noc zavřete do kuchyně. Já bych to takhle nedělal, ale je to každýho věc. Pro ni je důležitá vaše blízkost a nevidim jedinej důvod, proč by nemohla mít pelech u vás v ložnici. Už jen to, že když začne dělat bordel, prostě se natáhneš a majzneš ji a nemusíš kvůli tomu nikam chodit :-). Ale vážně ... je lepší psovi ukázat místo ve vaší blízkosti a natrénovat aby vás v posteli neotravovala, než ji takhle separovat. Navíc ... neni jí ještě ani rok ... nenapadlo vás, že třeba vyvádí, protože by se chtěla vyvenčit? To je taky možnost, ale stesk je pravděpodobnější. My bydlíme v paneláku, 4+1, 80m a Dakoušovi omezujeme přístup jen do dvou místností ... v jedné jsou granule a sušíme tam prádlo a druhá je ložnice. Do první nesmí vůbec a striktně ho vyháníme a zavíráme dveře a do ložnice otvíráme jen když jsme doma a chystáme se spát, aby se nám neválel v posteli celý den. Jinak má vedle postele pelech, večer si zaleze k nám, trochu si zaprudí a jde si lehnout na svý. Když doma neni přítelkyně, většinou se mnou spí v posteli celou noc. Když jsme doma oba a jemu se z postele nechce, tak ho prostě vykážeme na pelech, kterej mu tam na noc přendaváme z obyváku... Obecně, psovi stačí ve vztahu s člověkem málo, ale jedna ze zásadních věcí je blízkost pána. Jinak pro ostatní k tomu co jsem psal dříve ... Dakouš teď kolem dvou let postupně přestal přes den vyvádět. Po venčení a nakrmení lehne a spí a až na občasné "povídání" bývá doma klid. Dokonce minulou sobotu jsem musel pryč bez něj a načasováním odchodu a ranními činnostmi jsem ho ošálil, že nepoznal že je sobota a byl zticha. Klidová doba je cca 8hod pak už mu to přijde dlouhý a tu hodinu než dorazim si "povídá", kníká, občas vlažně zavije, ale už to neni ten rachot co dřív. Problém nastává, když náhodou odcházíme s přítelkyní oba najednou ... to pak vydrží brečet celej den. Last edited by jerabekj; 04-11-2010 at 09:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
ja jsem taky proto,ze kdyz uz v byte,aby byl pes pres noc u panicku. pokud nechci psa v posteli je celkem jednoduche to vysvetlit. my jsme to meli jednodussi v tom,ze jsme se presthovali a v novem bydlisti uz ji do postele nepustili.pochopila rychle a v nasi loznici ma svuj pelech.ma tam akorat zakazano hryzat morkovou kost,protoze to dela randal,tak to si ji musi jit hryzat vedle. kdyz jsme byli zoufali z toho,ze nam doma vyje,tak jsme ji meli jednou zavrenou vedle v pokoji v kleci,aby si jakoze zvykla bez nas,ale nevyspal se nikdo,ani ona ani my.
a co se tyka soucasneho vyti,je klid.proste si zvykla,ze chodime pryc a neresi to. dokonce jsme byli uz jednou v kine vecer a nechali ji doma. hryzala si kost a tvarila se,ze je ji to jedno. ale odchazela jsem nejdriv ja a pak pritel,aby si to nespojila,ze odchazime oba rovna se legrace a ona je vysachovana ze hry. jediny cim me teda stve je ranni poknikavani,kdyz se ji chystam vencit,takovy nenapadny fnukani,jakoze pojd uz ven,honem,delej....to se naucila od svyho kamose Jumpa.tak to resime ted aktualne... jo a kdyz nejsme doma ma k dispozici akorat velky pokoj,kde lezi na okne a chodbu. ostatni zavirame kvuli eliminaci skod. z kuchyne rada kradla chleba a shovalala si ho v pelechu....nejaky skody jsou ted taky,ale nestoji to za rec... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|