Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2010, 13:30   #1
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

W sumie to... tak. Bo teraz już zupełnie nic nie niszczy. Nawet na spacerach już nie tarza się w zwłokach martwych kretów i innych istot, jak to jej się zdarzało dawniej.
A Astrunia... widać, że dużo ma po mamie. Oby i ona z wiekiem zmądrzała

Louve jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 16:24   #2
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

No i koniec - ostatnie małe pojechało do nowego domu, a dokładniej - Aevi nawiedzi Kotlinę Kłodzką Teraz to już mam w domu zupełną ciszę, tylko Corka i Aresco są.

Old 27-02-2010, 11:43   #3
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Send a message via Skype™ to Karina

wi ta my ! dawno nas tu nie było jak już wiadomo, maluszkom stuknęło jakiś czas temu cztery miesiące Radochna jak to Radochna - raz bardziej grzeczna a raz nie - to zależy jaki ma humorek aczkolwiek nas (czyli mnie i Piotrka) bardziej się słucha niż piotrkowej mamy i babci, ponieważ one niestety nie są konsekwentne tak jak my i dlatego mała ma trochę mentlik w głowie trochę nas to niepokoi... niestety zdaży się jej jeszcze siknąć w mieszkaniu, wskoczyć na łóżko, zjeść kupę na dworze czy też wytarzać się w kupie lub... zwierzęcych zwłokach ! ale ostatnio zaskakuje nas tym, że kładzie się spać wtedy kiedy my, i że wstaje wtedy kiedy my obecnie jesteśmy na etapie nauki chodzenia na smyczy - jest w tym bardzo uparta, po prostu "uwielbia" się ciągnąć ... poza tym na spacerki od jakiegoś czasu chodzi w kagańcu, ponieważ trochę nieciekawych reczy musieliśmy jej wyciągać z pyska, nie wszystko też chciała oddać za ciasteczko cio tam jeszcze... byliśmy także z miesiąc temu w Płocku u mojej mamy (pojechaliśmy na weekend). przez ponad dwie godziny jazdy samochodem Radochna spała jednocześnie sikając przez sen w samym zaś Płocku nie było łatwo, bo mieszkanko moja mama ma niezbyt duże i widać było jak się w nim męczyła. była wtedy strasznie psotliwa. będąc też pod płockim Kauflandem mała strasznie się bała, szarpała na smyczy i piszczała jakby ją ze skóry rozrywano musimy ją częściej zabierać w miasto... dzisiaj na przykład wybieramy się na wycieczkę tramwajem ciekawe jak to będzie czekamy także z niecierpliwością na poprawę pogody, wtedy też ruszy w końcu psie przedszkole niestety prawdopodobnie zabraknie nas na wystawie w Katowiach Piotrek miał stłuczkę i trwają formalności... obawiam się że do kwietnia będziemy pozbawieni auciocha buuu ... aha, niebawem powstawiam fotki do galerii, dam znać p.s. na jednym ze spacerniaków Radochna znalazła dyszkę

Last edited by Karina; 27-02-2010 at 12:09.
Karina jest offline   Reply With Quote
Old 27-02-2010, 12:13   #4
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
No i koniec - ostatnie małe pojechało do nowego domu, a dokładniej - Aevi nawiedzi Kotlinę Kłodzką Teraz to już mam w domu zupełną ciszę, tylko Corka i Aresco są.
no to świetnie ! malutka będzie miała tam idealne warunki, super że się udało jeśli nie damy rady przyjechać na katowicką wystawę (a na to się zanosi ), to odwiedzimy was w kwietniu !
Old 27-02-2010, 12:47   #5
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Szkoda, że na wystawę nie wpadniecie, aczkolwiek co do kwietnia... zapraszamy!
Ja tymczasem czekam na nowe fotki młodych...

Old 27-02-2010, 12:50   #6
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
Szkoda, że na wystawę nie wpadniecie, aczkolwiek co do kwietnia... zapraszamy!
Ja tymczasem czekam na nowe fotki młodych...
też strasznie żałuję, ale żyję nadzieją że może jednak się uda ^^
Old 28-02-2010, 17:50   #7
atah
Junior Member

atah's Avatar

Astri znalazła sobie nowe ulubione miejsce - na parapecie. Dla wilczaka banał nad banały Ale kiedy wysłałam zdjęcia znajomym to kilka osób było przekonanych , ze ja wniosłam psa na parapet tak dla jaj , no bo psy przecież tak nie potrafią
http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/123002/
atah jest offline   Reply With Quote
Old 28-02-2010, 18:37   #8
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Quote:
Originally Posted by atah View Post
Astri znalazła sobie nowe ulubione miejsce - na parapecie. Dla wilczaka banał nad banały Ale kiedy wysłałam zdjęcia znajomym to kilka osób było przekonanych , ze ja wniosłam psa na parapet tak dla jaj , no bo psy przecież tak nie potrafią
http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/123002/
mocne ! nie wiem, czy pod naszą nie zarwałby się parapecik, bo "mała" waży już... 21 kilo nie wiem, czy to możliwe, może waga się nam jednak popsuła po ataku Radochny

Posting Rules