![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Naši mají každý svůj vypracovaný styl kousání.
Tajga kouše tak, že člověka jakoby vodí za ruku. Má při tom přitisknuté uši k hlavě. Stejný kousací styl zdědila Kačka a po ní i její dcera Sexy. Drží, kňučí nebo vrčí, ksichtí se, smějou, kroutí celým tělem, vodí a nepustí. Mio ten kouše zásadně předními zuby do brady nebo do pusy. Dělá při tom docela slušné štěnice.Agar, ten z radosti nekouše nikdy, tímto emočním projevem nikdy neoplýval. Ten když už kouše, tak za zcela jiným účelem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Někteří nikdy
![]() Úplně stejně to máme s naším Danýskem. Neexistuje, že bych od branky ke dveším domu došel sám, vždy mne "vede". A stejně tak, když dostanou povel "do boudičky" (což znamená do kotce), tak holky tam hned naběhnou, ale Danýs si mne tam hezdy "odvede". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Vždyť je to krásný, jak nám po vlčím dávají najevo jak nás mají rádi. Takovéto oždibování nebo jemné štípání řezáky, "vodění" a tisíc dalších způsobů "okusování"......Každý má svůj styl...Já se taky vždycky těším, až je to štěněčí "živelné" kousání přejde a začne takové to "dospělácké". Poradit se dá snad jedno: "unavit hubu". Dávat velký kosti, vepřové nožky, věci ze sušené hovězí kůže. Ať si malej tyran unaví hubu na tomhle a to kousání se pak trošku minimalizuje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() Dakouš mne nevodí zase tak často, dělá to hlavně když ho mám v práci a vracíme se z venčení, hrdě si mne vede přes celej kancl. Časem jsem zjistil, že kousání používá hlavně když chce ven nebo si hrát a pokud je to akutní a nevyhoví se mu, kousání je čím dál silnější. Pokud mne po venčení přez den tahá od počítače, prostě na chvíli přerušim práci a chvíli si hrajeme a když po chvilce začne opadat jeho pozornost tak hru končim a vracim se k práci. Pokud potřebuju hru ukončit dřív, dost často ho musim povalit na záda aby pochopil že je konec. Zjistil jsem zajímavou věc. Zpočátku když mi při práci začal lézt na záda a kousat mne a já na něj zrovna neměl čas, nasraně jsem ho seřval a proplesknul (samozřejmě až po neúčinné slovní domluvě ![]() Co se týká toho povalení, to začalo fungovat až později, když jsme si vzájemně vybudovali určitej vztah - do té doby se hned snažil zvedat a škrábal a chňapal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
jo znám ten pocit, když mi vleze na záda a začne kousat
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Jj, je to tak jak je tady napsáno. Každej kouše po svým. Když byla naše Alexa malá, měli jsme všichni ruce jako když proběhneš v triku s krátkým rukávem šípkovým keřem třikrát tam a zpátky. Po výměně zubů přešla na výše popisované vodění za ruku a její oblíbenou kratochvílí bylo taky štípání do zadku nebo do stehen řezáky - nejlépe v úplně nečekanou chvíli, příčemž měla strašnou jundu z toho, jak člověk poskočil. Tak od těch dvou tří let přestala se štípáním a od cca osmi (dnes je jí přes jedenáct) nás neohryzává prakticky vůbec, dává přednost výhradně "pusinkování"
![]() ![]() P.S.: A to už noví majitelé jsou ochuzeni o ten nádherný pocit chovatelů, kteří když se jim probudí doma demoliční četa pěti-šestitýdenních štěňat, tak je v ten moment mají všechny zahryznuté v palcích u nohou a v achilovkách ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
jj,trochu s nostalgii vzpominam na malou arwen pred druhymi zuby,kdyz jsme i doma v byte museli chodit obuti,protoze hryzala prsty a achilovky a opravdu to bolelo. pak se prezubila a behem toho me stipala do ruky,takze kdyz jsem musela na transfuzce obnazit ruku,tak jsem videla ty pohledy a vysvetlovala,ze me doma opravdu nebijou,ale ze mam stenatko.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|