Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-03-2010, 12:55   #1
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Mam dvouletou fenu a nezaznamenala jsem,ze by to na me zkusila anebo o tom vubec uvazovala. je prave v plne puberte,jeste se teda neharala,takze me muze treba jeste prekvapit,ale nemyslim si to. odmalinka je mezi psama a lidma,necha si ode me vzit vsechno,ale zbytecne ji netrapim preventivnim odebiranim misky nebo tak.necha sebou manipulovat.nerikam,ze slape jako hodinky,na to jsem prilis nedusledna,ale neni to zase takova hruza,ze by byla nejaka nesnesitelna.u psu samcu X lidskych chlapu se to mozna stat muze,ale o tom at poreferuje nekdo,kdo ma zkusenost...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 13:05   #2
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Určitě to někdy zkusí, ale jde o to jaký spolu budete mít vztah. Třeba to bude jen tak "lehce". Pokud jste "normální", tak bude taková i vaše fenka. "Za krkem" bych viděla fenku nějakých labilních, "měkkých" majitelů. Když bude denně vidět, že ona je ta poslední a z celého vašeho soužití pro ní vyplyne, že její místo je "někde vzadu", tak k tomu ani nemusí dojít. Nebojte se toho.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 13:08   #3
sdivokoukrvi
Member

No já mám roční puberťačku, po hárání a taky se o mé místo nesnaží. Je fakt, že já si přítele pořídila až v jejím 4 měsíci, takže pro ni byl můj partnr novinka, to spíše on ji musel ukázat že je výš než ona. Nejvíc problémů sme měla asi první měsíc, při vymezování hranic. Dneska není problém, jídlo si bez tréninku nechá vzít a na pusť ho i pustí.Když sem kousek od ní. Ale máme před sebou ještě měsíce puberty, takže se vše může o 100% změnit a obrátit. Zatím to ale nesleduji.
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 13:11   #4
mája
Junior Member

mája's Avatar

Send a message via ICQ to mája Send a message via Skype™ to mája

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
Mam dvouletou fenu a nezaznamenala jsem,ze by to na me zkusila anebo o tom vubec uvazovala. je prave v plne puberte,jeste se teda neharala,takze me muze treba jeste prekvapit,ale nemyslim si to. odmalinka je mezi psama a lidma,necha si ode me vzit vsechno,ale zbytecne ji netrapim preventivnim odebiranim misky nebo tak.necha sebou manipulovat.nerikam,ze slape jako hodinky,na to jsem prilis nedusledna,ale neni to zase takova hruza,ze by byla nejaka nesnesitelna.u psu samcu X lidskych chlapu se to mozna stat muze,ale o tom at poreferuje nekdo,kdo ma zkusenost...
ahoj,
mám 11 letého psa, 5měsíců štěně a k tomu 2 letou kříženou jezevčici nemám v tomhle problém ani u jednoho naopak Ben si mě nikdy nedovolil vzít ani ve hře za ruku, Aschere (štěně) mě okusuje velmi opatrně. A co se týká manžela Ben ho naprosto ignoruje, ale dominanci si na něj nikdy nezkoušel. A pro Aschera je to skvělá hračka na okusování, uvidíme co bude až doroste do puberty, ale povaha se jeví plně po Benovi...

http://www.cswolfdog.net
mája jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 14:42   #5
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

DOporučovala bych Vám naštívit nějakou naši akci - pořádanou klubem chovatelů čsv. tzn. BOnitaci a svod, výstavu... Sejde se tu plno lidí a vy uvidíte vlčáky na vlastní oči a taky si tu můžete s každým popovídat osobně....
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 09:49   #6
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Stela View Post
DOporučovala bych Vám naštívit nějakou naši akci - pořádanou klubem chovatelů čsv. tzn. BOnitaci a svod, výstavu... Sejde se tu plno lidí a vy uvidíte vlčáky na vlastní oči a taky si tu můžete s každým popovídat osobně....
jeste podotknu,ze se poradaji i akce jako je spolecne venceni v praze,treba v Sarce nebo se jde i hromadne do ZOO.sice to neporada klub,ale k videni je toho taky dost
mellorn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules