![]() |
![]() |
|
Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Paní Daušová,
ráda bych zůstala na "straně nestranné" - u celé události jsem nebyla a názory si postupně tvořím podle toho, jak se zde objevují reakce a různé "výpovědi" (a nebudu zastírat, že jsem opakovaně leccos přehodnotila a musím souhlasit s tím, že majitel ČSV musí vždy přemýšlet 20 tahů dopředu a nikdy nespoléhat na to, že doteď jeho pes to či ono nikdy neudělal a v lecčems musím v obecné rovině souhlasit i s Vámi). Přesto mi nedá, abych se Vás nezeptala - proč spamujete zdejší diskuzi??? Viz příspěvěk č. 82, 88 a 90??? Proč sprostě urážíte slečnu Šuterovou? Alespoň já tedy rozhodně slova "lžete, až se vám od huby práší" nebo nazvání sl. Šuterové ubohým člověkem (z kontextu je jasné, že je to urážlivé míněno, nikoli lítostivě) za urážlivé a sprosté považuji. Pozastavujete se nad urážlivými výrazy a komentáři druhých a pak děláte to samé??? A otázka poslední - nebo spíše výzva, abyste četla pozorněji (zvlášť, když u jiných znevažujete jejich postřeh a schopnost vnímání reality) - výzva k napsání článku do časopisu Svět psů byla míněna tak, že mají zájemci NAPSAT SVÉ VLASTNÍ ZÁŽITKY S PLEMENEM ČESKOSLOVENSKÝ VLČÁK FORMOU ČLÁNKU, který by byl otištěn SPOLU s reakcí p. Adriana. Zkuste nejdříve vychladnout, než napíšete do této diskuze nějaký další nesmysl (jako třeba ten s kostmi - jistě, vařené kosti nejsou žádné terno, ideální jsou a budou vždy kosti syrové, které jsou nezbytnou součástí přirozené stravy, která jak jistě uznáte, je mnohem lepší, než strava průmyslově vyráběná. Ale jak přirozeně a zdravě krmit svého psa je téma jiné a nehodlám tady zbytečně rozepisovat OT příspěvek - ale pokud jste propagátor krmení granulemi, prosím nemíchejte se do něčeho, čemu, zdá se, příliš nerozumíte - z Vaší reakce to tak alespoň bohužel vypadá). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jak jsem již jednou uvedla, ve "psím světě" se pohybuji již 36 let, tedy ještě v době, kdy jsme ani netušili, že nějaká granulovaná strava pro psy existuje. Mohu tedy celkem dobře porovnávat výhody i nevýhody krmení psů průmyslovou stravou a tzv. metodou BARF. Ale to je opravdu jiné téma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Já se právě pozastavuji nad tím, proč děláte sama to, co na druhých kritizujete? Od někoho, kdo se snaží stavět do pozice člověka sociálně a morálně na výši (z hlediska zodpovědnosti, humanity, empatií atd.) je to značně zarážející.... Jinak Vaše odpověď byla bohužel dosti předvídatelná (škoda, že jste mě "nezklamala") a říká se tomu racionalizace (podobně si třeba kuřáci zdůvodňují, proč ještě dnes budou kouřit a přestanou až zítra...) Jak jsem napsala výše - v mnohém bych se s Vámi shodla, ale jako člověk na mě svým vystupováním působíte velmi nesympaticky. Helena Hubáčková PS: To, že hodnotím právě Váš projev, je zcela logické - Vy jste ten, kdo sem přišel kázat pravdu a morálku. Navíc není mou povinností se vyjadřovat ke každému příspěvku v tomto vlákně - ani já na takové věci nemám čas. Navíc bych to mnohdy nepovažovala ani za přínosné. Což pravděpodobně asi stejně nelze říct ani o mých příspěvcích na Vaši adresu. Pravděpodobně - ztráta času... I když vlastně ne - Vaše reakce mi alespoň pomohly udělat si jasno v některých názorech... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
Také už něco pamatuji. Krmení psů za bývalého režimu má s dnešními možnostmi, co se potřebných surovin pro BARF metodu týče, pramálo společného. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Můžete mi vysvětlit, co to tady je za fanantismus a sektářství k plemenu československých vlčáků? Ani po dvaceti letech se necítím být nějaký kynologický odborník. Ale několik ČSV jsem poznal. Vždy, podtrhuji - vždy- se jednalo o zákeřná, nevyrovnaná, agresivní a podlá zvířata, napadající ostatní pejsky v parcích. Pokud si vzpomínám, šlo o jakýsi bolševický experiment, kterak získat krvežíznivé nukleární bestie k ochraně našeho klidného spánku před narušiteli hranic našeho komunistického ráje. Původce tohoto fantasmagorického nápadu prý byl nedávno ale za cosi v kynologii vyznamenán a tenhle podivný agresivní zákeřný psí-vlčí mutant přežívá dál. Bohužel. Možná se ale mýlím, možná je to jenom tím, že toho mutanta chovají takoví lidé, jako jste Vy tady, kteří prohlašují, že nejvíce nebezpečným psem je labrador a další plky na zvracení.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Děkujeme, paní Šustrová ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Celou diskuzi jsem nečetl, přijde mi zbytečné trávit čas takovou, poněkud zbytečnou činností. Přesto tleskám slečně/paní Ivě, vaše klasifikace mě vážně pobavila.
![]() Ihned vezmu svou zákeřnou, nevyrovnanou, agresivní, podlou, krvežíznivou, nukleární bestii do parku, aby jsme si roztrhali nějakého toho pejska. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tohle je už opravdu jen k smíchu! Alespoň jsem se dozvěděl co mám doma za zákeřnou, nevyrovnanou, agresivní, podlou, zmutovanou, nukleární, bolševickou, malé hodné psíky napadající bestii. ![]() Pokud jsem na něco z výčtu těchto zaujatých blábolů zapomněl, tak se paní/slečně Ivě omlouvám ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
I já děkuji za upřesnění co mám doma. Musím na to ještě upozornit našeho 5 letého člena rodiny a taky sousedovic vašíka, kterýmu sou 2roky a Aryu milují oba. Snad to vezmou v potaz a zaříděj se podle toho.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Doufám, že jsem objektivní, protože canisterapie a podobné "pomáhací" činnosti jsou mi blízké, ač mám taky "mutanty". Ale tohle už není normální a ztrácím veškeré sympatie k Pomocným tlapkám. Myslela jsem, že tam pracují normální lidé. Už si to nemyslím. Tím nijak nereaguji na incident, reaguji pouze na vyjadřování zde přítomných přispěvatelů.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ale neplatí to jen o labradorech. Platí to obecně o všech plemenech. Bohužel dneska si lidé psy nepořizují pro práci, ale vybírají si je podle katalogu, který se jim líbí. Taky platí bohužel vžité takřka bych řekl archetypy (nesouhlasím s nimi ale pár příkladů) : pitbul - zabiják pudl - mazlík a manekýn bígl - pejsek z pohádky německý ovčák - policejní pes jezevčí, knírač - pejsek kamarád vhodný pro starší lidi labrador - mazlík čévéčko - zákeřný strašpytel, vlk No a tak mnoho majitelů si podle těchto zkreslených a zjednodušených vzorců vybírá. Proto mezi majiteli pitbulů najdeme mnoho lidí s osobnostními problémy, teří si vlastnictvím takového psa léčí ego. Proto drtivá většina pudlů nemá žádný výcvik a mnohdy ani vychování. Proto ve statistice velké procento pokousaných lidí je od jezevčíků a kníračů. A abych střelil i do vlastních řad, proto je hodně plachých a nevychovaných čévéček, protože si je pořizují lidé, kteří si myslí že je to vlk a musí žít "svobodně". Všechno tohle je samozřejmě velice špatně a plemenům to zásadně škodí. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ad sektářství a fanatismus: jistá forma se vyskytuje u naprosté většiny majitelů určitého plemene ... ne nadarmo se říká "jednou doga, vždycky doga" atd. Ad nevyrovnanost: dominance vůči příslušníkům stejného pohlaví určitě není hlavní známkou nevyrovnanosti. Dominance je poměrně přirozený projev, který by se měl majitel každého psa naučit zvládat tak, aby nedocházelo ke konfliktům a zraněním. Ad zákeřnost: kdysi jsem poznal jedno opravdu zlé Čévéčko a i to stálo vždy čelem, když na někoho zaútočilo. Naopak, jak jsem tu již psal, zažil jsem Labika-rváče, kterej navíc když zůstal sám s kočárkem v místnosti, snažil se kočár převrhnout a dostat se na dítě (s agresivními úmysly) - tak moc žárlil. Nakonec ho slečna musela dát pryč. Nakonec opět zmíním svého prvního psa Agyra, který byl dominantní a rval se s velkými psy (velké plemeno od cca roku věku byl většinou problém). Na druhou stranu, malá plemena prostě ignoroval. Tisíckrát jsem byl svědkem toho, jak k němu přiběhl řvoucí malý pejsek s vyceněnými zuby a on se po něm ani neotočil. Dvakrát za těch 13,5 let jsme měli konflikt s malým psem. Jednou to byl jezevčík, který se mu pokusil natvrdo zakousnout do přední nohy, toho jen zfackoval a zablokoval na zemi. Pak to byl pudl se kterým se očichávali, a který na něj zavrčel v okamžiku kdy byl pod ním a Agyr na něj neviděl - toho tehdy bohužel seknul (jedním zubem mu udělal díru do boku) a přestal si ho všímat. Tenhle pudlik ho před tím několik let provokoval jak jsem psal výše, tak se moc nedivim, že mu došla trpělivost. Potkali jsme se znova rok před Agyrovou smrtí a bylo vtipný sledovat jak se dědkové na sebe podivali, oba trochu vypnuli hruď ... a pak si řekli že to zato nestojí :-). Každé plemeno má svá specifika, ale každý pes je individuum bez ohledu na rasu či mutaci ![]() Honza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|