![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Moje fenka má v půl roce nějakých 54 cm, téměř po celou dobu byla krmena granulemi pro štěňata velkých plemen, jak mi velmi doporučoval veterinář, takže její růst byl záměrně zpomalený. Sice těch 54 cenťáků se mi v půl roce zdá málo, ale i výměna zubů začala až ve 4,5 měsících. Z toho usuzuju, že se ještě vytáhne a na těch 60 snad doroste. Za poslední měsíc se vytáhla o nějaké 3 cm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda je normální, že skoro v pěti měsících váží moje čubinka jen 17 kilo? Není vůbec hubená či vychrtlá, naopak jí dávám žrádlo, jakoby už vážila aspoň 20 kilo. Počítala jsem, že pes roste hlavně do půl roka, takže jsem si myslela, že v pěti měsících už by mohla mít teda tak 25 kilo (s tím, že dospělá bude vážit kolem 30ti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, pokud štěně není tlusté, tak je normální, že i kdyby už mělo konečnou výšku(což většinou nemá ani v 5 ani v 6 měsících), tak bude pořád vážit méně než v dospělosti, protože i po té se bude ještě dodělávat, třeba dotvářet hmotu(svalovou), poroste hlava.
Je to normální a je to tak i u jiných velkých ras. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Děkuji za odpovědi, hodně mě to zajímalo, protože kolikrát jsem tu četla, že nějaké štěně vážilo stejně a to mělo jen 3 měsíce :-)
Ajry - jasně, až se bude hodit, tak prostě cinkni :-) S tím maskem - 100gr má cca 200mg fosforu. Kosti (kuřecí) na 100 gr maj 7 gr vápníku a cca odhadem 2 gr fosforu. Z toho počítám poměr, který by měl být vápník: fosfor cca 1,3-2:1. Takže by se to se svalovinou nemělo přehánět, já dávám asi dva díly masitých kostí na jeden díl svaloviny a vychází mi vše pěkně. Uznávám, že ted vypadám asi jako pošuk, ale prostě jdu na věci racionálněji, aspoň mám jistotu, že má třeba dost vápníku (už jí rostou druhý zoubky!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
No ja to nevážím vůbec, prostě dám co mám a v množství které se mi zdá přiměřené (i když podle mého drobce to přiměřené není nikdy
![]() myslím ale že z dlouhodobého hlediska má všechno co by měl, možná jenom delší čas neměl vnitřnosti... musím dneska koupit. A asi bych ho měla konečně i zvížit ař mám přehled i já. Má 3 měsíce a nejaký týden, no jedna pani se mně minule snažila přesvědčit, že musí mít nejmíň 4 ![]() a raste mu první nový zub!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Docela úleva, co?:-D Tajně doufám, že po přezubení přestane piraňa tolik hryzat
![]() Už se mě při pohledu na ruce a nohy ptali, zda mě někdo netýrá ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |