![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Niestety wygląda na to, że w związku z "koniunkturą" producenci/dystrybutorzy środów przeciw kleszczom postanowili podnieść ceny. To że z nowym sezonem wszystkie specyfiki poszły do góry, raczej nie dziwi, martwi natomiast polityka producenta Fiprexu, który rezygnuje z ekonomicznych opakowań po trzy dawki na rzecz takich zawierających tylko jedną. No i co gorsze jego cena ma dorównać cenie Frontline'a, od którego do tej pory był znacznie tańszy. :/ Dzisiaj kupiłam tubkę z ostatniej już "starej" dostawy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Niestety odkleszczanie nie jest tanie. Ja zapłaciłam w poniedziałek 70 zł za szczepionkę przeciwko bebeszjozie i za fripex.
![]()
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Masz jakieś dane na jej temat? Nazwę? Jak długo jest skuteczna? Last edited by Grin; 15-04-2010 at 08:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wilkokłak
|
![]()
Pokopałam trochę w necie; z tego co wyczytałam - do Polski można sprowadzać szczepionkę Nobivac Piro. Ona rzeczywiście jest przeciwko babeszjozie, z tym że nie zapobiega całkowicie zakażeniu, a jedynie powoduje jego łagodniejszy przebieg. Zatem odstwiać środków zabezpieczających po jej użyciu nie można.
Z tego co przeczytałam, skutkuje przez 6 miesięcy od daty zaszczepienia, no i niestety w okresie szczepień należy unikać miejsc z kleszczami (tylko jak to zrobić?). To mniej więcej w skrócie tyle, co udało mi się dowiedzieć. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|