Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 18-07-2010, 22:40   #12
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Dopiero co wróciliśmy i się chętnie pochwalimy...
Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior, BOB, BIS 3 Młodzieży, BOG 3
Czyli ostatecznie wróciliśmy z czterema pucharami, złotym medalem i dwiema paczkami karmy. Ale od początku...
Droga była długa i dosyć męcząca, ale na czas dotarliśmy. Po odebraniu numerka i katalogu połaziłam trochę z Rescem, pogadałam z innymi wilczakowcami, a nawet z nie-wilczakowymi psiarzami i poszłam pod ring, na którym nasze czeweczki miały być oceniane. Młody wystawił się bardzo dobrze, co mnie nie zaskoczyło - od kiedy jest intensywniej szkolony lepiej słucha, znacznie lepiej. Jak to sędzina stwierdziła, Resco to "piękny pies", a opis składa się głównie z często powtarzanego słowa "doskonałe". Przy porównaniu byłam mile zaskoczona BOBem. W oczekiwaniu na finały poszliśmy pozwiedzać miasto i coś zjeść. Około trzynastej byłam z powrotem na terenie wystawy. Zanim doczekałam się BISów minęło sporo czasu, przez przelotny deszcz wszystko się trochę opóźniło. Ale warto było... Bo znów, kolejne sędziny doceniły mojego małego głupka i zawojował na ringu głównym
Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas i fajną atmosferę

Heheh, wspomnę, że dzisiaj miot A kończy 9 miesięcy... I oto był Arescowy debiut. W taki sposób wilczy zaczął młodzieńcze życie i jako prezent urodzinowy wybrał sobie... rozpoczęcie Młodzieżowego Championatu Polski.

Louve jest offline   Reply With Quote

Posting Rules