|
|
|
|||||||
| Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
A uznali jako rasę ?
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
To amerykańskie wynalazki, FCI tego nie uznaje. Generalnie, nie ma się co dziwić ogólnemu trendowi poszukiwania wilka w rasach. Świat dzieli się na tych, którzy uważają, że dobry wilk to martwy wilk i na tych co swoją fascynację tym gatunkiem chcieliby zmaterializować w domowych pieleszach.
Spory % właścicieli czeweczek do nich należy |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
no to wszystko jasne ,a patrząc na husky czy malamuty te amerikanskie bedę się zastanawiać czy to rzeczywiście na pewno one a nie np Inuit czy cus?
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
Chyba (na razie) marne szanse na to, że komuś zechce się sprowadzać do Polski Inuita, chwilowo żaden to szpan
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Ale ja nie mówie o sprowadzaniu tylko o tym że np zobacze gdzieś w tv czy cos i będe się zastanawiac. A jeśli już coś miała bym przywiezc to holendra krótkowłosego z Czech
|
|
|
#6 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Wydaje mi się, że możliwość kupienia oficjalnie Czw lub saarlosa jest czymś, co w pewnym sensie chroni kraje europejskie na kontynencie przed tego typu "degeneracją" na tak wielką skalę. Po prostu nie napędza się tzw. mechanizm "owocu zakazanego" |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Nawet by mi sie nie śniło, żeby takie coś mieć , wole nasze słowiańskie wilki
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Czytałam ostatnio jakie warunki powinien spełniać człowiek aby móc tarzymac wilki lub jego hybrydę , wiec niema się co dziwić że, takie pozwolenia mnożą się jak przysłowiowe grzyby po deszczu
|
|
|
#10 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Na logikę-skoro prekursorzy hodowli żonglowali "eFkami" i mieli z tym niemały problem, to jakim cudem "eFjedynki" miałyby bezproblemowo latać wokół ludzkich domostw, mieszkać w mieszkaniach itp? Skoro wielu ludzi do dziś tłumaczy strachliwość czy nadmiernie wybujały popęd łowczy swoich psów wilczą krwią to mam uwierzyć, że owe F1 z leśnych przypadków zachowywały się wzorcowo? Bo osobiście, w tych historiach nigdy nie słyszałam o kłopotach z ową półdziką krzyżówką :P Pomijam już oczywiście kłopoty twórców rasy z próbami skrzyżowania obu gatunków "W naturze owoce nie łączą się z białym cukrem"
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 29-07-2010 at 18:12. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
Heh no właśnie, ile prawdy jest w tych opowiastkach ludzi którzy słyszeli od kogoś ,że słyszał od kogoś innego, że gdzieś tam za górami suka poszła sobie w las i wróciła zaszczeniona, a szczeniaki znalazły dobre domy i są to takie grzeczne pusie.
![]() ,,Fantazja, fantazja bo fantazja jest od tego...''no właśnie od czego???
|
![]() |
|
|