|
|
|
|||||||
| Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
zgadzam się z Grin w 99%. dodałabym tylko, że problem dotyczy też wsiowych burków mieszkających w domu lub ogrodzie. kojcowych zresztą też choć w mniejszym stopniu.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
A ja tylko dodam małe uzupełnienie, bo często słyszę, ze "pies nie demoluje" a okazuje się, że mowa o sytuacji, gdy pies nie jest sam w domu. Warto więc sprostować: pies, który jest z nami w domu raczej nie ma powodu do demolek, może próbować zwracać na siebie uwagę, ale zwykle człowiek reaguje. Zatem demolki, ich siła rażenia, dotyczą wilczaka samego w domu. Pamiętacie „Nikto ne je doma”? Nomen omen-czechosłowacki film
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Faktem jest jednak, że wyjący pies w bloku jest jednak chyba bardziej uciążliwy niż ten mieszkający "na swoim" i może się przyczynić do niemałych problemów sąsiedzkich. Jedni i drudzy mają problemy tylko trochę inne; z bloku mogą nas wyeksmitować za zakłócanie porządku, albo przynajmniej nieźle utrudnić życie, ale za to nie przerzucą nam trucizny przez płot... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
jako warszawianka od pokoleń mieszkająca na wsi (5 gospodarstw) wyjaśnię, że na wsi jest inny poziom hałasu ogólnego i wyjącego psa słychać na kilka kilometrów
w naszym przypadku gwałtowna zmiana miejsca zamieszkania i zwyczajów wyszła na dobre co mocno mnie zdziwiło (dziś 21 dzień względnego spokoju) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Niewykluczone jednak, że wśród tej ogólnej szczekaniny jeden wyjący innych by wkurzał.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
rzeczywiście zapomniałam dodać, że mieszkam na niemieckiej wsi, a tutaj ogrodowych dziamgaczy nie ma (drogo
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
|