Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2003, 19:55   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

"Najsampierw" zanim rozplyniemy sie w zachywtach nas wilczakowa uroda ustalmy jedno ; zdrowie i charakterrr - i za cholere nie wiem w jakiej kolejnosci. To sie liczy ! I psiejskie oczy i to serce i w ogole pies
A jak mamy to juz ustalone to zabieramy se do roboty :
tak! wiekszosc z nas urzeczona tym wszystkim co ma w sobie wilk chce wilka!! najlepiej takiego z lasu , no ale skoro nalezy uszanowac zakaz ( jeden z miliona powodow na nie) to juz najchetniej cos najblizej idealu.
Nie umiem Ci powiedziec za co kocham wilki, ale mialam tak zawsze ...kiedys zgubilam sie z Bieszcadach( dluga historia) czekal mnei nocleg w lesie i wiesz co? Wiesz czego sie balam? jeleni!!! wilkow nic a nic ( ot glupota 18-latki)....jest w nich cos takiego magicznego..no dobra mialo byc nie o tym...wlasnie przed chwila na stronie glownej byla fotka Ingo lezacego - nic bym mu nie wyciela ,Kompletnie. Jest doskonaly.ale od razu mowie : lubie psy niekoniecznie w wersji bonsai. Dorodny basior to jest to !
Wysoki w klebie, leb jak wiadro, Ingowy pysk .Co dobudowy hm...wyjdzie ignorancja za malo jeszcze wiem ale z doswiadczenia i obserwcji wychodzi ze lzejsze sa lepsze. Mniejsze obciazenia i takie tam....Lubie psy potezne ale nie wagowo a ogolnie . Pisalam ze basior ? :P No....
Umaszczenie - a pla je diabli! Co mnie obchodzi umaszczenie ))
Znaczy ok- nie bede liczyc szarych wlosow i szczerze najmniejza na to zwracam uwage chocoaz Askia ma dla mnie zbyt wysoko biale plamy ...no a taki Apollo zbyt miekka i okragala kufe ( wcielo mi sie w rozdzial o umaszczeniu) I znowu wracamy do ingo :P
A i obowiazkowo chce psa! Aktulanie los sie nade mna zlitowal i mimo iz urodzily sie same suki ta moja wyglada jak pies. I kazdy przechodzien sie myli) Now lasnie - ostatnio jedna pani powiedziala ze to suka dlaczego? Bo psy maja czarne czapraki a suki takie "przesiane" i nie ma dla neij znaczenie ze suka ma pokoleniu dziadkow i pradziadkow ONy wilczaste, co tam! Tak sie rozpoznaje suki)
No..troche sie dzradzila co i dlaczego mi sie podoba
pozdarwiam
Gaga z Giga
Gaga jest offline   Reply With Quote

Posting Rules