![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie martwcie się; jakby na wystawie był Łowca, "rozróba" zapewne zaczęłaby się dwie klasy wcześniej.
![]() ![]() On baaaardzo "lubi" większość samców. ![]() ![]() Gratulujemy wszystkim, zwłaszcza że lekko ponoć nie było; sędzia miał chyba jakieś deprymujące działanie na psy. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
wróciliśmy
![]() Sexy ocena bardzo dobra "bardzo lekka budowa, nietypowa głowa, klatka persiowa słabo rozwinięta, dobre kątowanie, odpowiednia sierść, odpowiednia w ruchu." w uzasadnieniu ustnym było, że sędzia bardzo żałuje, że nie może dać wyższej oceny, bo bardzo podoba mu się charakter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Udalo sie tym, ktorzy swoje "nietypowe, waskie klatki" u swoich wilczakow mieli "zamaskowane" sierscia... ![]() ![]() W kazdym razie rzeczywiscie klasa mlodziezy wyglada najsmieszniej. Tzn mamy 4 suczki - 2 zeszly z doskonalymi, 2 z bardzo dobrymi. Do tego 1 suczka w innym typie i jednego PIESKA.... Wybaczcie, ale ja nigdy nie zrozumie, jak mozna PSA (suczke w 100% pozbawiona cech plci - wygladajaca na samca, ktora na dodatek dobrze by sobie radzila nawet na ringu z psami w czeskim typie) postawic z doskonala na ocenie lokatowej na klubowej wystawie... O jaka "sunie" chodzi nie musze pisac - widzi kazdy, kto mial choc troche kontaktu z ta rasa... To samo, ale juz mniej rzucajace sie w oczy powtorzylo sie w klasie posredniej... Tam tez sunie na serio bardzo ladne i typowe przegraly z taka, ktorej daleko szlachetnoscia wyrazu do glowy ladnej suczki.... ALE...co najwazniejsze.... W tym roku w Polsce zapowiada sie kilkka nowych, na serio dobrych miotow.... Wiec stawiam, ze za rok, ilosc tych "jakos tak inaczej wygladajacych" wilczakow nie bedzie stanowila juz polowy stawki, a jedynie margines... ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
To dla formalności:
Najlepsza hodowla: WILK Z POLSKIEGO DWORU Najlepszy reproduktor: MAX Z LITAVSKE KOTLINY Najlepsza suka hodowlana: IRRIS KOLLAROV DVOR Psy Klasa baby CELEB JANTAROWA WATAHA, wyb.obiecująca NAJ.BABY Klasa młodzieży WAŻNIAK Cwany Wilk, doskonała MŁODZ. ZW.KLUBU ACRITER WILCZA SAGA doskonała II WANDAL Cwany Wilk doskonała III ARESCO Wilcza Saga IV Klasa pośrednia DECLAN Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC GISOTSU Crying Wolf, doskonała II ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała III Klasa otwarta FENRIR BRATERSTWO WILCZAKÓW doskonała CWC LABAL LESTAT Z PERONÓWKI bardzo dobra Klasa użytkowa ELIGO z Peronówki nb Klasa championów ILMARINEN Girios Dvasia doskonała CWC, ZW.KLUBU CVAKO OD STARKEJ doskonała II CHEITAN z Peronówki doskonała III CZAMBOR z Vlciho Dubu doskonała IV Suki Klasa baby CADETTE JANTAROWA WATAHA wyb.obiecująca CELTHIEN JANTAROWA WATAHA nb Klasa młodzieży CLAIR DE LUNE Srdcervac doskonała Zw.MŁODZ. MŁODZ. ZW. KLUBU NAJLEPSZY JUNIOR Crying Wolf JESAJA doskonała II WERWA Cwany Wilk doskonała III BALTA JANTAROWA WATAHA doskonała IV BEA Jantarowa Wataha bardzo dobra CALL ME SEXY Srdcervac bardzo dobra PARD z Peronówki bardzo dobra PEYMAKILIR Z Peronówki nb Klasa pośrednia DACRE Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC DORREN Wilk z Polskiego Dworu doskonała II FENELA Braterstwo Wilczaków doskonała III ASTARTE Lupus Ardor doskonała IV DERVLA Wilk z Polskiego Dworu doskonała Klasa otwa rta ANDARIEL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała CWC, ZW.KLUBU, BOB GWAIHIR z Peronówki nb Radov Dvor KALA nb Klasa championów ENFYS Braterstwo Wilczaków doskonała CWC CINTRA Wilk z Polskiego Dworu doskonała II ADANE JANTAROWA WATAHA doskonała III JUVART z Peronówki nb Klasa weteranów JOLLY Z MOLU ES nb
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
ja mam
![]() ![]() Na dowód, że mam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilcza Saga
|
![]()
Rescu mimo swojej "słabo rozwiniętej klatki piersiowej" oraz "suczej głowy" zszedł z doskonałą. Nieźle mnie ten opis rozbawił.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Mohu tuto fotku použít na svých stránkách?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ardal Conall
|
![]()
to nie była klubówka wilczaków, ale psów pasterskich ras niepolskich, a taki klub jest, więc kucha.
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
"Z klubówki w kraju , w którym klubu nadal brak..."
Łe tam....zaraz "skucha"... ![]() To chyba zależy od punktu spojrzenia na tę kwestię. ![]() Jak sama nazwa wskazuje: wystawa klubowa jest organizowana przez klub. Dla mnie klub /będąc opiekunem psa rasowego zarejestrowanego w ZKwP/ oznacza klub mojej rasy. I to ma dla mnie rangę. Tworzenie przez ZKwP wystaw klubowych całej grupy ras jest, wg mnie, tylko kolejną formą wyciągnięcia od ludzi pieniędzy. Zaraz stworzą klubową wystawę psów: o wadze "od... do...", brązowookich, kanapowych, wszystkich długowłosych lub w łatki, aportujących kapcie, itd, itp. ... A tak swoją drogą, to nie wiedziałam nawet ![]() Dają jakąś legitkę? Noooo... choćby maciupki znaczulek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
Kurczę czy naprawdę pies dla pewnej grupy ludzi to tylko "futerko".... Ile jeszcze czasu musi upłynąć, żeby chociaż część sędziów zrozumiała, że sędziowanie wg wzorca to ocenianie zalet, wad, tzw. "futra" i charakteru łacznie!!!. uffff wszystkim gratulujemy i życzymy w dalszych wystawach całościowego sędziowania
![]() |
![]() |
#12 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() ale sędzia nie obniżał ocen za strachliwość |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|